Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ Αντικατάσταση παρωχημένου προτύπου με references tag
Γραμμή 76: Γραμμή 76:


==Αναφορές==
==Αναφορές==
<references />
{{παραπομπές}}


==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==

Έκδοση από την 09:38, 6 Μαΐου 2017

Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα
Union pour un Mouvement Populaire
ΗγέτηςΝικολά Σαρκοζί
ΠρόεδροςΖαν Φρανσουά Κοπέ
Ίδρυση17 Νοεμβρίου 2002
Διάλυση30 Μαΐου 2015
Συγχώνευση τωνΣυναγερμός για τη Δημοκρατία
Φιλελεύθερη Δημοκρατία
Λαϊκό Κόμμα για τη Γαλλική Δημοκρατία
ΔιάδοχοςΟι Ρεπουμπλικανοί
Έδρα55, rue La Boétie
75384 Paris Cedex 08
ΙδεολογίαΣυντηρητισμός,
Φιλελεύθερος συντηρητισμός[1]
Χριστιανική δημοκρατία[1]
Γκωλισμός[1]
Ευρωπαϊκή προσχώρησηΕυρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Ομάδα Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουΕυρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Διεθνής προσχώρησηΔιεθνής Κεντρώων Δημοκρατών, Διεθνής Δημοκρατική Ένωση
Ιστότοπος
www.lemouvementpopulaire.fr
Πολιτικό σύστημα της Γαλλίας
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (Γαλλικά:Union pour un Mouvement Populaire, UMP) ήταν ένα κεντροδεξιό πολιτικό κόμμα στη Γαλλία, και ένα από τα δύο μεγάλα σύγχρονα πολιτικά κόμματα στη χώρα μαζί με το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το UMP ιδρύθηκε το 2002 ως συγχώνευση αρκετών κεντροδεξιών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο Ζακ Σιράκ.

Ο τελευταίος ηγέτης της Νικολά Σαρκοζί εκλέχθηκε Πρόεδρος της Γαλλίας το 2007, και το κόμμα είχε την απόλυτη πλειοψηφία στη Εθνοσυνέλευση. Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ ήταν ο γενικός γραμματέας του κόμματος. Η UMP ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), της Διεθνούς Κεντρώων Δημοκρατών (CDI) και της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης (IDU).

Το κόμμα μετονομάστηκε στις 30 Μαΐου 2015 και απέκτησε την ονομασία Οι Ρεπουμπλικανοί.[2][3]

Ιστορία

Παρασκήνιο

Από την δεκαετία του 1980, οι πολιτικές ομάδες της κοινοβουλευτικής δεξιάς ενώθηκαν με τις δυνάμεις γύρω από τις αξίες του οικονομικού φιλελευθερισμού και της οικοδόμησης της Ευρώπης. Οι αντιπαλότητες τους συνεισέφεραν στην ήττα τους στις εκλογές του 1981 και του 1988.

Πριν τις νομοθετικές εκλογές του 1993, ο Γκωλικός-συντηρητικός Συναγερμός για τη Δημοκρατία (RPR) και η κεντρώα Ένωση για την Γαλλική Δημοκρατία (UDF) δημιούργησαν μια εκλογική συμμαχία, την Ένωση για τη Γαλλία. Όμως, στην προεδρική εκστρατεία του 1995 διαιρέθηκαν αμφότερα μεταξύ των υποστηρικτών του Ζακ Σιράκ, ο οποίος τελικά εκλέχθηκε, και οι υποστηρικτές του Εντουάρ Μπαλλαντύρ. Μετά την ήττα στις νομοθετικές εκλογές του 1997, το RPR και το UDF δημιούργησαν την Συμμαχία για τη Γαλλία για να συντονίσουν την δράση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Ίδρυση και πρώιμα έτη

Πριν τις προεδρικές εκλογές του 2002, οι υποστηρικτές του Προέδρου Ζακ Σιράκ διαιρέθηκαν σε τρία δεξιά κοινοβουλευτικά κόμματα ίδρυσαν μια ένωση με το όνομα Union on the Move (Union en mouvement).[4]

Αναφορές

  1. 1,0 1,1 1,2 Wolfram Nordsieck. «http://www.parties-and-elections.de/france.html». Parties-and-elections.de. Ανακτήθηκε στις 21 Απριλίου 2011.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |title= (βοήθεια)
  2. Bolton, Doug (30 Μαΐου 2015). «Nicolas Sarkozy changes UMP party's name to The Republicans ahead of political comeback». The Independent. Ανακτήθηκε στις 30 Μαΐου 2015. 
  3. AFP (29 Μαΐου 2015). «France's Sarkozy renames UMP party 'The Republicans'». Yahoo News. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2015. 
  4. «chronologie UMP». France politique. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι