Ερζεγοβίνη: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 37: Γραμμή 37:
|data15 = [[UTC+2]]
|data15 = [[UTC+2]]
}}
}}
Η Ερζεγοβίνη είναι η νότια περιοχή της [[Βοσνία-Ερζεγοβίνη|Βοσνίας-Ερζεγοβίνης]]. Ενώ δεν υπάρχουν επίσημα σύνορα με την περιοχή της Βοσνίας, είναι γενικά αποδεκτό ότι τα άτυπα σύνορα της περιοχής είναι νοτιοδυτικά η [[Κροατία]], το [[Μαυροβούνιο]] προς τα ανατολικά, το όρος Μάγκλιτς στα βορειοανατολικά, και το όρος Ιβάν προς τα βόρεια. Η έκταση της περιοχής είναι 11.419 km2 (4.409 τετραγωνικά μίλια), ή περίπου το 22% της συνολικής έκτασης της [[Βοσνία-Ερζεγοβίνη|Βοσνίας-Ερζεγοβίνης]].


Το όνομα Ερζεγοβίνη σημαίνει «Η γη του Δούκα», αναφερόμενη στο μεσαιωνικό δουκάτο του Στεπάν Βούκσιτς Κοσάτσα, ο οποίο πήρε τον τίτλο ''Herceg'' (Δούκας) του Αγίου Σάββα. Η ονομασία ''Herceg'' προέρχεται από το γερμανικό τίτλο ''Herzog''.
Η Ερζεγοβίνη είναι η νότια περιοχή της [[Βοσνία-Ερζεγοβίνη|Βοσνίας-Ερζεγοβίνης]]. Ενώ δεν υπάρχουν επίσημα σύνορα διακρίνονται από την περιοχή της Βοσνίας και είναι γενικά αποδεκτό ότι τα άτυπα σύνορα της περιοχής είναι νοτιοδυτικά η [[Κροατία]], το [[Μαυροβούνιο]] προς τα ανατολικά, το όρος Μάγκλιτς στα βορειοανατολικά, και το όρος Ιβάν προς τα βόρεια. Η έκταση της περιοχής είναι 11.419 km2 (4.409 τετραγωνικά μίλια), ή περίπου το 22% της συνολικής έκτασης της [[Βοσνία-Ερζεγοβίνη|Βοσνίας-Ερζεγοβίνης]].

Το όνομα Ερζεγοβίνη σημαίνει «Η γη του Δούκα», αναφερόμενη στο μεσαιωνικό δουκάτο του Stjepan Vukčić Kosača το οποίο πήρε τον τίτλο Herceg του Αγίου Σάββα. Η ονομασία Herceg προέρχεται από το γερμανικό τίτλο Herzog.


==Σημαίες==
==Σημαίες==

Έκδοση από την 17:46, 3 Μαΐου 2017

Ερζεγοβίνη
Διοίκηση
Χώρα:Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Πρωτεύουσα:Μόσταρ
Μεγάλες πόλεις:Trebinje
Γεωγραφία και στατιστική
Πληθυσμός:466,284 (1991)
Έκταση:42/km2
Εθνικότητες
Κροάτες47.74%
Βόσνιοι26.07%
Σέρβοι20.51%
ΔημωνύμιοΕρζεγοβίνιοι
Ζώνες ώρας
ΚανονικήUTC+1
ΘερινήUTC+2

Η Ερζεγοβίνη είναι η νότια περιοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ενώ δεν υπάρχουν επίσημα σύνορα με την περιοχή της Βοσνίας, είναι γενικά αποδεκτό ότι τα άτυπα σύνορα της περιοχής είναι νοτιοδυτικά η Κροατία, το Μαυροβούνιο προς τα ανατολικά, το όρος Μάγκλιτς στα βορειοανατολικά, και το όρος Ιβάν προς τα βόρεια. Η έκταση της περιοχής είναι 11.419 km2 (4.409 τετραγωνικά μίλια), ή περίπου το 22% της συνολικής έκτασης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Το όνομα Ερζεγοβίνη σημαίνει «Η γη του Δούκα», αναφερόμενη στο μεσαιωνικό δουκάτο του Στεπάν Βούκσιτς Κοσάτσα, ο οποίο πήρε τον τίτλο Herceg (Δούκας) του Αγίου Σάββα. Η ονομασία Herceg προέρχεται από το γερμανικό τίτλο Herzog.

Σημαίες

Η σημαία των Ερζεγοβινικών εδαφών, (1600-1620) από την οικογένεια Kosača.


Η σημαία του Βιαλετίου της Ερζεγοβίνης (1833–1851)


Η σημαία της Ερζεγοβίνης την περίοδο που ήταν επαρχία της Αυστροουγγαρίας


Η σημαία του καντονίου της Δυτικής Ερζεγοβίνης


Η σημαία του καντονίου Ερζεγοβίνη-Νερέτβα