Fantastic Four: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 39: Γραμμή 39:
* [http://www.marvelpics.co.uk Marvel Pictures UK]
* [http://www.marvelpics.co.uk Marvel Pictures UK]
* [http://www.imdb.com/title/tt0120667/ Fantastic Four] at the [[Internet Movie Database]]
* [http://www.imdb.com/title/tt0120667/ Fantastic Four] at the [[Internet Movie Database]]
* [http://members.aol.com/drg4/ffx.html DRG4's ''Fantastic Four: The Animated Series Page'']
* [http://marvel.toonzone.net/fanfourtas/ Marvel Animation Age: ''Fantastic Four: The Animated Series'' (1994-5)]
* [http://marvel.toonzone.net/fanfourtas/ Marvel Animation Age: ''Fantastic Four: The Animated Series'' (1994-5)]
* [http://dialbforblog.com/archives/49/ Dial B for Blog: Secret Origins of the Fantastic Four]
* [http://www.teako170.com/ffmovie.html The Fantastic Four-Gotten]


{{Fantastic Four}}


{{DEFAULTSORT:Fantastic Four}}
{{DEFAULTSORT:Fantastic Four}}


[[Κατηγορία:Χαρακτήρες κόμικς]]
[[Κατηγορία:Αμερικανικά κόμικς]]
[[Κατηγορία:Αμερικανικά κόμικς]]
[[Κατηγορία:Μάρβελ]]
[[Κατηγορία:Χαρακτήρες της Marvel Comics]]

Έκδοση από την 01:00, 22 Μαρτίου 2017

Fantastic Four #236
Σχέδιο του Τζον Μπερν

Οι Fantastic Four είναι φανταστική ομάδα αμερικανικών υπερηρώων που πρωταγωνιστεί στο ομώνυμο κόμικ της Marvel Comics. Δημιούργημα του συγγραφέα Σταν Λι και του σκιτσογράφου Τζακ Κίρμπι, οι Fantastic Four έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο ιστορικό τεύχος The Fantastic Four #1 (Νοέμβριος 1961), που συνέβαλε στην απαρχή ενός νέου νατουραλισμού στο μέσο.

Οι Fantastic Four αποτέλεσαν τη βάση για να αναδειχθεί η Marvel Comics από μικρό τμήμα μίας εταιρίας περιοδικών σε μεγάλη εταιρία ψυχαγωγίας, ενώ διατηρούν περίοπτη θέση στην ιστορία των αμερικανικών κόμικς. Οι ιστορίες τους μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση με τέσσερεις σειρές κινουμένων σχεδίων, αλλά και στον κινηματογράφο με την υπερπαραγωγή του 2005 Fantastic Four και τη συνέχειά της "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" (2007) που γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Σύνθεση της ομάδας

Η ομάδα αποτελείται από τέσσερεις χαρακτήρες που συνδέονται με συγγενικές ή φιλικές σχέσεις και οι οποίοι απέκτησαν υπερδυνάμεις όταν εκτέθηκαν σε κοσμικές ακτίνες κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής στο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής:

  • Μίστερ Φαντάστικ/Ριντ Ρίτσαρντς (Mr.Fantastic/Reed Richards), ευφυέστατος επιστήμονας και αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να τεντώσει το σώμα του σε εξαιρετικά εκτεταμένο μήκος και σε διαφορετικά σχήματα.
  • Αόρατη Γυναίκα/Σούζαν "Σου" Στορμ (The Invisible Woman/Susan "Sue" Storm), σύζυγος του Ριντ και υπαρχηγός της ομάδας, η οποία μπορεί να γίνει αόρατη και να δημιουργήσει ισχυρά ενεργειακά πεδία.
  • Ανθρώπινος Πυρσός/Τζόνι Στορμ (The Human Torch/Johnny Storm), μικρότερος αδελφός της Σούζαν, ο οποίος μπορεί να πυρακτώσει με φλόγες το σώμα του, να πετάξει και να δημιουργήσει εστίες φωτιάς γύρω του.
  • Το Πράγμα/Μπεν Γκριμ (The Thing/Ben Grimm) τερατόμορφης εμφάνισης χαρακτήρας, με το σώμα του να καλύπτεται από πορτοκαλί φολίδες (συχνά αναφέρονται λανθασμένα ως "πετρώδεις"). Διαθέτει υπεράνθρωπη φυσική δύναμη και αντοχή.

Από την πρώτη τους εμφάνιση το 1961, οι Fantastic Four παρουσιάζονται ως μία δυσλειτουργική αλλά αγαπημένη οικογένεια. Σε αντιδιαστολή με άλλα κόμικς υπερηρώων της εποχής, τα μέλη της ομάδας δεν διατηρούν μυστικές τις πραγματικές τους ταυτότητες αλλά απολαμβάνουν δημόσιας αναγνώρισης και θαυμασμού. Στα πρώτα δύο τεύχη μάλιστα, καταρρίπτεται και το στερεότυπο των στολών που συνήθως φορούν οι υπερήρωες, αν και στο αμέσως επόμενο τεύχος η ομάδα αποκτά στολές ειδικά σχεδιασμένες από τον Ριντ ώστε να προσαρμόζονται στις δυνάμεις κάθε χαρακτήρα.

Προσωρινά μέλη

Κατά καιρούς, διάφοροι άλλοι ήρωες έχουν γίνει μέλη της ομάδας για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα.

  • Μέδουσα / Medusa - Μέλος της φυλής των Απανθρώπων (Inhuman) που αντικατέστησε την Αόρατη Γυναίκα όταν εκείνη αποχώρησε από την ομάδα λόγω συζυγικών προβλημάτων με τον Μίστερ Φαντάστικ.
  • Κρίσταλ / Crystal - Μέλος της φυλής των Απανθρώπων (Inhuman) και φιλενάδα του Τζόνι Στορμ.
  • Λουκ Κέιτζ / Luke Cage (Power Man) - Αντικαταστάτης του Πράγματος κατά τη σύντομη απουσία του.
  • Θηλυκή Χαλκ / She-Hulk - Jennifer Walters, πρώτη εξαδέλφη του Δρ. Μπρους Μπάνερ (Χαλκ) που εντάχθηκε στην ομάδα σε αντικατάσταση του Πράγματος μετά το τέλος του πρώτου Μυστικού Πολέμου.
  • Μις Μάρβελ / Ms. Marvel (She-Thing) - Sharon Ventura, η οποία απέκτησε δυνάμεις και εμφάνιση παρόμοιες με εκείνες του Πράγματος και εντάχθηκε στην ομάδα για σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Άνθρωπος Μυρμήγκι II - Scott Lang, μεταμελημένος κλέφτης που χρησιμοποιούσε τις πρακτικές σμίκρυνσης του Δρ. Χένρι Πιμ. Η βραχύβια συμμετοχή του στην ομάδα έγινε κατόπιν της εξαφάνισης του Ριντ Ρίτσαρντς ο οποίος εθεωρείτο (εσφαλμένα) νεκρός.
  • Ναμορίτα / Namorita - μαζί με τη Θηλυκή Χαλκ και τον Άνθρωπο Μυρμήγκι (Scott Lang), ενσωματώθηκε στην προσωρινή ομάδα που δημιούργησε ο Ανθρώπινος Πυρσός όταν τα λοιπά τρία μέλη της αρχικής ομάδας αγνοούνταν στην Αρνητική Ζώνη (Negative Zone).
  • Θύελλα / Storm - Μαζί με το σύζυγό της Μαύρο Πάνθηρα έγινε μέλος της ομάδας σε αντικατάσταση της Σου Στορμ το 2007.
  • Μαύρος Πάνθηρας / Black Panther - Μαζί με τη σύζυγό του τη Θύελλα, έγινε μέλος της ομάδας σε αντικατάσταση του Ριντ Ρίτσαρντς το 2007.

Οι Fantastic Four στην Ελλάδα

Το εξώφυλλο του 1ου τεύχους της ελληνικής έκδοσης της Μαμούθ.

Η πρώτη γνωριμία της ομάδας με το ελληνικό κοινό έγινε μέσω των εκδόσεων της Καμπανάς, που δημοσίευε ιστορίες τους σαν δεύτερες στα περιοδικά της Μάρβελ που κυκλοφορούσε. Η πρώτη ξεχωριστή έκδοση του τίτλου έγινε το 1986 από τη Μαμούθ Comix. Η σειρά ήταν διμηνιαία, είχε τον τίτλο "Οι Τέσσερις Φανταστικοί" και στα είκοσι τεύχη που κυκλοφόρησαν δημοσιεύθηκαν αρκετά τεύχη διάφορων περιόδων των 4 Φανταστικών περιλαμβανομένων κάποιων από τις πρώτες κλασσικές ιστορίες των Σταν Λι και Τζακ Κίρμπι. Αρχικά το περιοδικό περιείχε δύο ιστορίες της ομάδας, ενώ αργότερα άρχισε να φιλοξενεί και άλλα κόμικς της Μάρβελ, όπως τη Μις Μάρβελ και τους Μοριτούρι. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, τεύχη του κόμικς δημοσιεύθηκαν από τη Modern Times και αργότερα από την Anubis Comics.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι