Firewire: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
+κατ
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
{{Infobox Computer Hardware Bus
{{Infobox Computer Hardware Bus
| name = FireWire
| name = FireWire
| image =
<!-- Commented out because image was deleted: | image = Firewire Icon.svg -->
| caption = The FireWire icon
| caption = The FireWire icon
| invent-date = 1990
| invent-date = 1990

Έκδοση από την 20:00, 31 Ιουλίου 2007

To 6-pin και 4-pin βίσμα FireWire

Το FireWire είναι της εταιρίας Apple. Είναι επίσης γνωστό ως i.Link (όνομα της Sony). Είναι ένας σειριακός δίαυλος (για ψηφιακό ήχο/ψηφιακό βίντεο), προσφέροντας υψηλής ταχύτητας και πραγματικού χρόνου επηρεσίες. Το FireWire έχει αντικαταστήσει το παράλληλο SCSI σε πολλές εφαρμογές, λόγο των χαμηλότερων δαπανών εφαρμογής και προσαρμοσιμοτητάς του στους υπολογιστές.Το FireWire είναι επίσης διαθέσιμο στις ασύρματες,οπτικών ινών και ομοαξονικές εκδόσεις που χρησιμοποιούν τα ισόχρονα πρωτόκολλα. Σχεδόν όλες οι σύγχρονες ψηφιακές βιντεοκάμερες έχουν FireWire απο το 1995.Σε πολλές περιπτώσεις είναι ενσωματομένο στης μητρικές πλακέτες των προσωπικών ή φοριτών υπολογιστών.

Ιστορία και Ανάπτυξη

4-pin (Αριστερά) and 6-pin (Δεξιά) βίσμα FireWire
6-pin βίσμα FireWire πάνω σε μια μιτρική πλακέτα

Το FireWire είναι όνομα της Apple για την IEEE 1394 σειριακός δίαυλος υψηλής ταχύτητας. Άρχισε απο την Apple και αναπτύχθηκε απο τη IEEE 1394 ομάδα εργασίας. Η ανάπτυξη απο την Apple ολοκληρώθηκε το 1995. Το FireWire χρησιμοποιείται συνήθως για τη σύνδεση αποθηκευτικών συσκευών και στης βιντεοκάμερες DV. Χρησιμοποιείται αντι του κοινού USB λόγω της γρηγορότερης ταχύτητάς του.

Υποστήριξη Λειτουργικών Συστήματων

Το ΙΕΕΕ 1394a και 1394b υποστηρίζεται απο τα λειτουργικά συστήματα FreeBSD,Linux και Apple Mac OS 8.6 και όλων των λειτουργικών συστημάτων της Mac OS X. To λειτουργικό σύστημα Microsoft XP υποστηρίζουν το 1394a και 1394b, άλλα εγκαθιστώντας μόνο το Service Pack 2. Κάθε συσκευή που συνδέεται στο FireWire θα τρέχει μόνο με 100Mbit/δευτερόλεπτο. Ένα hotfix που είναι διαθέσημο απο την Microsoft επιτρέπει τις συσκευές να τρέχουν με ταχύτητες 400Mbit και 800Mbit.Το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows Vista υποστηρίζει μόνο το 1394a το 1394b θα το υποστιρίζει μόνο αν εγκαταστήσεις το Service Pack.