Ευρυβιάδης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Themisp (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Themisp (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Στρατηγός της Σπάρτης κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Έμεινε στην ιστορία για το χαστούκι που έριξε στο Θεμιστοκλή πριν τη [[ναυμαχία της Σαλαμίνας]] και τη γνωστή ρήση "πάταξον μεν, άκουσον δε". Ο λόγος της διαφωνίας ήταν ότι οι Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους επέμεναν η ναυμαχία να γίνει στον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ οι Αθηναίοι με το [[Θεμιστοκλής|Θεμιστοκλή]] επέμεναν στη Σαλαμίνα. O Ευρυβιάδης ήταν επίσης αρχηγός και των πλοίων των Σπαρτιατών στο [[Αρτεμίσιο]], πριν τη [[ναυμαχία της Σαλαμίνας]].
Στρατηγός της Σπάρτης κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Έμεινε στην ιστορία για το χαστούκι που έριξε στο Θεμιστοκλή πριν τη [[ναυμαχία της Σαλαμίνας]] και τη γνωστή ρήση "πάταξον μεν, άκουσον δε". Ο λόγος της διαφωνίας ήταν ότι οι Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους επέμεναν η ναυμαχία να γίνει στον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ οι Αθηναίοι με αρχηγό στόλου το [[Θεμιστοκλής|Θεμιστοκλή]] επέμεναν στη Σαλαμίνα. O Ευρυβιάδης ήταν επίσης αρχηγός και των πλοίων των Σπαρτιατών στο [[Αρτεμίσιο]], πριν τη [[ναυμαχία της Σαλαμίνας]].

Έκδοση από την 11:28, 29 Ιουλίου 2007

Στρατηγός της Σπάρτης κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Έμεινε στην ιστορία για το χαστούκι που έριξε στο Θεμιστοκλή πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη γνωστή ρήση "πάταξον μεν, άκουσον δε". Ο λόγος της διαφωνίας ήταν ότι οι Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους επέμεναν η ναυμαχία να γίνει στον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ οι Αθηναίοι με αρχηγό στόλου το Θεμιστοκλή επέμεναν στη Σαλαμίνα. O Ευρυβιάδης ήταν επίσης αρχηγός και των πλοίων των Σπαρτιατών στο Αρτεμίσιο, πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.