Εξαμίλι Αγίων Σαράντα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
==Τουρισμός==
==Τουρισμός==


Τα τελευταία χρόνια το Εξαμίλι γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη<ref name="avgi"/> εκμεταλλευόμενο την ειδυλλιακή του τοποθεσία με αξιόλογες παραλίες, τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του [[Βουθρωτό|Βουθρωτού]], καθώς και την μικρή του απόσταση από την [[Κέρκυρα]], η οποία αποτελεί επίσης δημοφιλή τουριστικό προρισμό.
Τα τελευταία χρόνια το Εξαμίλι γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη<ref name="avgi"/> εκμεταλλευόμενο την ειδυλλιακή του τοποθεσία με αξιόλογες παραλίες, τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του [[Βουθρωτό|Βουθρωτού]], καθώς και την μικρή του απόσταση από την [[Κέρκυρα]], η οποία αποτελεί επίσης δημοφιλή τουριστικό προορισμό.


==Παραπομπές==
==Παραπομπές==

Έκδοση από την 17:32, 21 Οκτωβρίου 2016

Συντεταγμένες: 39°46′00″N 20°00′00″E / 39.76667°N 20.00000°E / 39.76667; 20.00000

Το Εξαμίλιο

Το Εξαμίλιο ή Εξαμίλια είναι χωριό της Αλβανίας που βρίσκεται στα νότια της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Ανήκει στην Επαρχία Αγίων Σαράντα στον Νομό Αυλώνα. Είναι χτισμένο σε μία στενή λωρίδα γης, ανάμεσα στο στενό της Κέρκυρας και στη λίμνη του Βουθρωτού.

Ανοικοδομήθηκε κυρίως μετά το 1991 και την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας. Παλαιότερα στην θέση του υπήρχαν μερικές πολυκατοικίες για φυλακισμένους στρατιώτες και η θερινή κατοικία του ηγέτη της χώρας Εμβέρ Χότζα.[1]

Τουρισμός

Τα τελευταία χρόνια το Εξαμίλι γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη[1] εκμεταλλευόμενο την ειδυλλιακή του τοποθεσία με αξιόλογες παραλίες, τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού, καθώς και την μικρή του απόσταση από την Κέρκυρα, η οποία αποτελεί επίσης δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Παραπομπές

  1. 1,0 1,1 Αυγή Άρθρο για το Εξαμίλι