Αλμπέρτο Ντελ Ρίο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 32: Γραμμή 32:


===Διάφορες κόντρες και απόλυση (2014)===
===Διάφορες κόντρες και απόλυση (2014)===
Τον Ιανουάριο του 2014, ο Ντελ Ρίο ξεκίνησε κόντρα με τον [[Ντέιβ Μπατίστα|Μπατίστα]], ο οποίος εκείνη τη περίοδο είχε μόλις επιστρέψει στο WWE. Αφού υπήρξαν διάφορες επιθέσεις και απο τους δύο, ηττήθηκε απο τον Μπατίστα στο Elimination Chamber. Τους επόμενους μήνες σε διάφορους αγώνες για μικρότερους τίτλους, ο Ντελ Ρίο απέτυχε να νικήσει. Τον Αύγουστο ο Ντελ Ρίο απολύθηκε απο το WWE, για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Τον Ιανουάριο του 2014, ο Ντελ Ρίο ξεκίνησε κόντρα με τον [[Ντέιβ Μπατίστα|Μπατίστα]], ο οποίος εκείνη τη περίοδο είχε μόλις επιστρέψει στο WWE. Αφού υπήρξαν διάφορες επιθέσεις και από τους δύο, ηττήθηκε από τον Μπατίστα στο Elimination Chamber. Τους επόμενους μήνες σε διάφορους αγώνες για μικρότερους τίτλους, ο Ντελ Ρίο απέτυχε να νικήσει. Τον Αύγουστο ο Ντελ Ρίο απολύθηκε απο το WWE, για ανάρμοστη συμπεριφορά.
===Επιστροφή στο WWE===
===Επιστροφή στο WWE===
Στης 25 Οκτωμβρίου 2015 ο Ντελ Ρίο έκανε την επιστροφή του στο [[WWE]] όπου έπαιξε με τον [[Τζον Σίνα]] για την ζώνη United States Championship.
Στις 25 Οκτωβρίου 2015 ο Ντελ Ρίο έκανε την επιστροφή του στο [[WWE]] όπου έπαιξε με τον [[Τζον Σίνα]] για την ζώνη United States Championship.
Ο Ντελ Ρίο νίκησε και έγινε πρωταθλητής.
Ο Ντελ Ρίο νίκησε και έγινε πρωταθλητής.



Έκδοση από την 08:51, 31 Ιουλίου 2016

O Αλμπέρτο στο WWE Tribute to the Troops το Δεκέμβριο του 2010

O Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ (γεν. 25 Μαΐου 1977) είναι Μεξικανός επαγγελματίας παλαιστής. Είναι περισσότερο γνωστός ως Αλμπέρτο Ντελ Ρίο . Έχει συμβόλαιο με την εταιρεία επαγγελματικής πάλης WWE .

Πριν ασχοληθεί με το WWE, πάλευε ως Dos Caras, Jr. και ήταν μαχητής Μεικτών Πολεμικών Τεχνών στο Μεξικό και στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα στην Consejo Mundial de Lucha Libre, όπου ήταν πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών.

Καριέρα στο WWE

SmackDown (2010-2011)

Στις 25 Ιουνίου του 2010, το WWE άρχισε να προβάλλει βίντεο σχετικά με τον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο. Τα βίντεο αυτά προβάλλονταν κάθε εβδομάδα στο SmackDown, με τον παλαιστή να έχει τον ρόλο του αλαζόνα Μεξικανού αριστοκράτη. Στις 20 Αυγούστου, ο Αλμπέρτο έκανε το ντεμπούτο του στο SmackDown νικώντας τον θρυλικό συμπατριώτη του, Ρέι Μυστέριο. Ο Αλμπέρτο άρχισε κόντρα με τον Μυστέριο και του επιτέθηκε μετά από έναν αγώνα, τραυματίζοντας τον. Δύο εβδομάδες αργότερα ο Αλμπέρτο υπέταξε και τον Ματ Χάρντι, που εμφανιζόταν για τελευταία φορά στο WWE. Μετά τον αγώνα ο Αλμπέρτο προσπάθησε να του επιτεθεί, αλλά ο Κρίστιαν τον σταμάτησε. Σε ένα επεισόδιο του SmackDown, ο Αλμπέρτο τραυμάτισε τον Κρίστιαν, ρίχνοντας τον πάνω στο σιδερένιο στύλο του ρινγκ. Στο TLC, ο Αλμπέρτο διεκδίκησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών ενάντια στους Κέιν, Ρέι Μυστέριο και Ετζ.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2011, ο Αλμπέρτο εξουδετέρωσε 39 παλαιστές και νίκησε το Royal Rumble[1]. Με αυτή τη νίκη, είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει έναν από τους δυο παγκόσμιους τίτλους στη WrestleMania 27. Την επόμενη μέρα στο Raw, αποφάσισε πως θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, το οποίο είχε ο Ετζ. Στη WrestleMania αντιμετώπισε τον Ετζ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο.

O Αλμπέρτο Ντελ Ρίο ως Πρωταθλητής WWE

Raw και Πρωτάθλημα WWE (2011)

Στις 25 Απριλίου, ο Αλμπέρτο μεταφέρθηκε στη κορυφαία τηλεοπτική εκπομπή της εταιρείας, το Raw. Αντιμετώπισε τον Κρίστιαν σε έναν αγώνα με σκάλες στο Extreme Rules για να οριστεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών, αλλά απέτυχε. Τον Ιούλιο στο Money in the Bank, στον ομώνυμο αγώνα ο Αλμπέρτο νίκησε επτά παλαιστές. Το έπαθλο ήταν η βαλίτσα Money in The Bank, η οποία του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα WWE όποια στιγμή θέλει.

Τον επόμενο μήνα στο SummerSlam, ο Αλμπέρτο έγινε Πρωταθλητής WWE όταν εξαργύρωσε το συμβόλαιο του και κέρδισε τον Σι Εμ Πανκ. Την επόμενη μέρα σε ένα επεισόδιο του Raw, έκανε τη πρώτη του υπεράσπιση τίτλου κόντρα στον Ρέι Μυστέριο. Ο Αλμπέρτο δεν κατάφερε να κρατήσει το τίτλο για πολύ, αφού τον Σεπτέμβριο στο Night of Champions, έχασε το τίτλο από τον Τζον Σίνα. Τον Οκτώβριο στο Hell in a Cell, έγινε για δεύτερη φορά πρωταθλητής, νικώντας τους Τζον Σίνα και Σι Εμ Πανκ σε έναν αγώνα σε κλουβί. Στις 23 Οκτωβρίου στο Vengeance, υπερασπίστηκε τον τίτλο εναντίον του Σίνα σε ένα αγώνα Last Man Standing, εξαιτίας της παρέμβασης των Μιζ και Αρ Τρουθ.

Ο Αλμπέρτο έχασε το τίτλο του στο Survivor Series από τον Σι Εμ Πανκ και στις 28 Νοεμβρίου πήρε επαναληπτικό αγώνα, αλλά ο Πανκ τον έριξε πάνω σε εκτεθειμένο εντατήρα και νίκησε. Σε ένα επεισόδιο του Raw, ο Αλμπέρτο υπέταξε τον Ντάνιελ Μπράιαν, κερδίζοντας έναν αγώνα για τον Τίτλο WWE στο TLC. Εκεί αντιμετώπισε τον Μιζ και τον πρωταθλητή Σι Εμ Πανκ, σε έναν αγώνα με τραπέζια, σκάλες και καρέκλες. Παρόλο που ο εκφωνητής του, ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, μπήκε στον αγώνα, στο τέλος ο Αλμπέρτο έμεινε με άδεια χέρια. Τον Δεκέμβριο, ο Αλμπέρτο τραυματίστηκε και σταμάτησε να εμφανίζεται στα σόου του WWE.

Τίτλος Βαρέων Βαρών και Κόντρες (2012-2013)

Στις 19 Φεβρουαρίου 2012, ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο εμφανίστηκε στο Elimination Chamber για να στηρίξει τον Γενικό Διευθυντή του Raw, Τζον Λορινάιτις. Στις 2 Απριλίου, επέστρεψε στο Raw και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Σέιμους. Σε επεισόδιο του SmackDown, ο Ντελ Ρίο νίκησε αντικανονικά τον Σέιμους και εισέπραξε ένα μελλοντικό αγώνα διεκδίκησης του τίτλου. Στις 20 Απριλίου ανακοινώθηκε πως ο Ντελ Ρίο μεταγράφηκε στο SmackDown.

Στις 20 Μαΐου στο Over the Limit, αντιμετώπισε τους Κρις Τζέρικο, Ράντυ Όρτον και τον πρωταθλητή Σέιμους, χωρίς να πάρει τη νίκη. Αφού έγινε ο πρώτος διεκδικητής του τίτλου νικώντας άλλους δύο παλαιστές, τον Ιούλιο στο Money in the Bank διεκδίκησε χωρίς επιτυχία τον τίτλο ενάντια στον Σέιμους. Στο SummerSlam ο Σέιμους τον νίκησε ξανά, αφού χρησιμοποίησε ύπουλες τακτικές. Στο Night of Champions, ο Ντελ Ρίο πήρε άλλη μια ευκαιρία για τον τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Στη συνέχεια, άρχισε μια κόντρα με τον Ράντυ Όρτον, κάνοντας του αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Στο Hell in a Cell, ο Ντελ Ρίο ηττήθηκε από τον Όρτον. Τον Δεκέμβριο στο TLC, νίκησε σε ομαδικό αγώνα την ομάδα 3MB.

Μετά απο μία χρονιά γεμάτη με αποτυχίες, τον Ιανουάριο του 2013 ο Ντελ Ρίο κατάφερε να νικήσει τον Μπιγκ Σόου και να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Στο Royal Rumble, ο Ντελ Ρίο επανέλαβε τη νίκη απέναντι στον Μπιγκ Σόου, όπως και στο Elimination Chamber. Ο επόμενος διεκδικητής του τίτλου ήταν ο Τζακ Σουάγκερ, ο οποίος τραυμάτισε τον Ντελ Ρίο και τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ. Στη WrestleMania 29, ο Ντελ Ρίο τον νίκησε διατηρώντας το Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Την επόμενη μέρα, ο Ντολφ Ζίγκλερ του πήρε το πρωτάθλημα, αφού χρησιμοποίησε το συμβόλαιο Money in the Bank.

Αφού νίκησε τον Σουάγκερ για να γίνει ο πρώτος διεκδικητής, ο Ντελ Ρίο νίκησε τον Ζίγκλερ στο Payback τον Ιούνιο και έγινε ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Money In The Bank, αφού κέρδισε τον Ζίγκλερ αντικανονικά μετά από παρέμβαση της Έι Τζέι Λι. Στο Summerslam διατήρησε το πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Κρίστιαν. Τον Σεπτέμβριο στο Night of Champions έχασε με αντικανονικό τρόπο απο τον Ρομπ Βαν Νταμ και έτσι δεν απώλεσε τον τίτλο. Στο WWE Battleground, ο Ντελ Ρίο νίκησε τον Βαν Νταμ σε αγώνα με ακραίους κανόνες, διατηρώντας για άλλη μια φορά τον τίτλο του. Τον Οκτώβριο στο Hell in a Cell, η θητεία του Ντελ Ρίο ως πρωταθλητής έφθασε στο τέλος της, αφού έχασε απο τον Τζον Σίνα. Τον επόμενο μήνα στο Survivor Series, ο Ντελ Ρίο ηττήθηκε ξανά απο τον Σίνα.

Διάφορες κόντρες και απόλυση (2014)

Τον Ιανουάριο του 2014, ο Ντελ Ρίο ξεκίνησε κόντρα με τον Μπατίστα, ο οποίος εκείνη τη περίοδο είχε μόλις επιστρέψει στο WWE. Αφού υπήρξαν διάφορες επιθέσεις και από τους δύο, ηττήθηκε από τον Μπατίστα στο Elimination Chamber. Τους επόμενους μήνες σε διάφορους αγώνες για μικρότερους τίτλους, ο Ντελ Ρίο απέτυχε να νικήσει. Τον Αύγουστο ο Ντελ Ρίο απολύθηκε απο το WWE, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Επιστροφή στο WWE

Στις 25 Οκτωβρίου 2015 ο Ντελ Ρίο έκανε την επιστροφή του στο WWE όπου έπαιξε με τον Τζον Σίνα για την ζώνη United States Championship. Ο Ντελ Ρίο νίκησε και έγινε πρωταθλητής.

Προσωπική ζωή

Ο Αλμπέρτο γεννήθηκε στο Σαν Λουίς Ποτόσι (San Luis Potosí), μία περιφέρεια του Μεξικού. Αυτήν την στιγμή μένει στην Φλόριντα. Είναι γιος του διάσημου Μεξικανού παλαιστή Dos Caras, ανιψιός του Mil Máscaras και ξάδερφος του Sicodelico, Jr. Οι Rodriguez είναι από τις πιο διάσημες Μεξικάνικες οικογένειες, στην πάλη.

Ο Ντελ Ρίο έχει δηλώσει ότι θέλει να αποσυρθεί από τη πάλη σε ηλικία 39 ετών, δηλαδή το 2016.[2]

Στην πάλη

Τελειωτικές κινήσεις

Alberto Del Rio / El Patrón Alberto / Alberto el Patrón

  • Rompe Destinos / Cross armbreaker

Dos Caras, Jr.

  • Military press German suplex

Χαρακτηριστικές Κινήσεις

  • Arm wringer
  • Double foot stomp
  • Double knee armbreaker
  • Double knee backbreaker
  • Diving double axe handle
  • Fireman's carry double knee gutbuster
  • Moonsault
  • Multiple kick variations
  • Step-up enzuigiri
  • Multiple suplex variations
  • Belly-to-bacκ
  • Bridging / Release German
  • Inverted super
  • Senton
  • Tilt-a-whirl backbreaker

Μάνατζερς

Τίτλοι και Κατορθώματα

  Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών (1φορά)

Παραπομπές

Πηγές