Τζένιφερ Λόπεζ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Λολ
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
| αδέλφια = Λίντα Λόπεζ <br/> Λέσλι Λόπεζ
| αδέλφια = Λίντα Λόπεζ <br/> Λέσλι Λόπεζ
}}
}}
Η '''Τζένιφερ Λόπεζ''' (Jennifer Lopez, γεν. στο [[Μπρονξ]] της [[Νέας Υόρκης]] στις [[24 Ιουλίου]] [[1969]]), ισπανική προφορά: '''Γιένιφερ Λόπες''' είναι [[ΗΠΑ|Αμερικανίδα]] ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια. Το πολυτάλαντο κορίτσι με την [[Πουέρτο Ρίκο|Πορτορικανή]] ομορφιά δεν περιορίστηκε στις επιτυχημένες της εμφανίσεις στον [[κινηματογράφος|κινηματογράφο]] και την [[τηλεόραση]]. Οι φιλοδοξίες της και η πίστη στον εαυτό της την ώθησαν να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει στον κόσμο της [[μουσική]]ς. Έτσι κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με δεκατρία κομμάτια που ξεχώρισαν. Η Τζένιφερ χρειάστηκε οκτώ μήνες για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της On the 6, που η ίδια περιέγραφε λάτιν [[σόουλ]].
Η '''Τζένιφερ Cyka Λόπεζ''' (Jennifer Lopez, γεν. στο [[Μπρονξ]] της [[Νέας Υόρκης]] στις [[24 Ιουλίου]] [[1969]]), ισπανική προφορά: '''Γιένιφερ Λόπες''' είναι [[ΗΠΑ|Αμερικανίδα]] ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια. Το πολυτάλαντο κορίτσι με την [[Πουέρτο Ρίκο|Πορτορικανή]] ομορφιά δεν περιορίστηκε στις επιτυχημένες της εμφανίσεις στον [[κινηματογράφος|κινηματογράφο]] και την [[τηλεόραση]]. Οι φιλοδοξίες της και η πίστη στον εαυτό της την ώθησαν να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει στον κόσμο της [[μουσική]]ς. Έτσι κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με δεκατρία κομμάτια που ξεχώρισαν. Η Τζένιφερ χρειάστηκε οκτώ μήνες για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της On the 6, που η ίδια περιέγραφε λάτιν [[σόουλ]].
== Τα παιδικά της χρόνια ==
== Τα παιδικά της χρόνια ==
Η Τζένιφερ Λιν Λόπεζ (Jennifer Lynn Lopez) γεννήθηκε από γονείς που ήρθαν από το Πόνς του [[Πουέρτο Ρίκο]]. Τα παιδικά της χρόνια, τα πέρασε στο Castle Hill Section του Μπρόνξ μαζί με τις δύο αδελφές της,την Λίντα και τη Λέσλι (Lynn & Leslie).
Η Τζένιφερ Λιν Λόπεζ (Jennifer Lynn Lopez) γεννήθηκε από γονείς που ήρθαν από το Πόνς του [[Πουέρτο Ρίκο]]. Τα παιδικά της χρόνια, τα πέρασε στο Castle Hill Section του Μπρόνξ μαζί με τις δύο αδελφές της,την Λίντα και τη Λέσλι (Lynn & Leslie).

Έκδοση από την 13:24, 11 Ιουνίου 2016

Τζένιφερ Λόπεζ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jennifer Lopez (Αγγλικά)
ΓέννησηΤζένιφερ Λιν Λόπεζ
Jennifer Lynn Lopez

24 Ιουλίου 1969 (1969-07-24) (54 ετών)
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΚατοικίαΛος Άντζελες
Νέα Υόρκη
Εθνικότητα Πουερτορικανή
ΨευδώνυμοJ.Lo
Χώρα πολιτογράφησης Αμερικανική
Ύψος1.64 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ισπανικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[1][2]
Ισπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδίστρια, Ηθοποιός, Στιχουργός, Σχεδιάστρια ρούχων, Χορεύτρια
Καθαρή θέση400.000.000 δολάριο ΗΠΑ
Περίοδος ακμής1986
Οικογένεια
ΣύζυγοςΟχάνι Νόα (1997-1998)
Κρις Τζαντ (2001-2003)
Μαρκ Άντονι (2004-2014)
ΣύντροφοςAlex Rodriguez (2017–2021)
Sean Combs (1999–2001)
Drake (2016–2017)
Μπεν Άφλεκ (2002–2004)
Μαρκ Άντονι (Φεβρουάριος 2004 – Μάρτιος 2004)
Ojani Noa (1996–1997)
Cris Judd (2001–2002)
ΤέκναΈμα Μάριμπελ Μιουνίζ
Μαξιμίλιαν Ντέβιντ Μιουνίζ
ΓονείςΝτέιβιντ Λόπεζ
Γουαδαλούπε Ροντρίγκεζ
ΑδέλφιαΛίντα Λόπεζ
Λέσλι Λόπεζ
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςBillboard Music Award for Icon (2014)
Crystal Award (2006)
αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ (2013)[3]
Time 100 (2018)[4]
GLAAD Vanguard Award (2014)
Εν ενεργεία1986-σήμερα
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Τζένιφερ Cyka Λόπεζ (Jennifer Lopez, γεν. στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης στις 24 Ιουλίου 1969), ισπανική προφορά: Γιένιφερ Λόπες είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια. Το πολυτάλαντο κορίτσι με την Πορτορικανή ομορφιά δεν περιορίστηκε στις επιτυχημένες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Οι φιλοδοξίες της και η πίστη στον εαυτό της την ώθησαν να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει στον κόσμο της μουσικής. Έτσι κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με δεκατρία κομμάτια που ξεχώρισαν. Η Τζένιφερ χρειάστηκε οκτώ μήνες για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της On the 6, που η ίδια περιέγραφε λάτιν σόουλ.

Τα παιδικά της χρόνια

Η Τζένιφερ Λιν Λόπεζ (Jennifer Lynn Lopez) γεννήθηκε από γονείς που ήρθαν από το Πόνς του Πουέρτο Ρίκο. Τα παιδικά της χρόνια, τα πέρασε στο Castle Hill Section του Μπρόνξ μαζί με τις δύο αδελφές της,την Λίντα και τη Λέσλι (Lynn & Leslie).

Στην ηλικία των επτά ετών, η μικρή Τζένιφερ έκανε την πρώτη της περιοδεία σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, μαζί με τις άλλες κοπέλες της σχολής μπαλέτου που παρακολουθούσε. Από τότε άρχισε μια λαμπρή καριέρα στον κλασικό και μοντέρνο χορό, συμμετέχοντας σε πολλές αξιόλογες παραστάσεις.

Στα δεκαέξι της, έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να πατήσει στα μονοπάτια του κινηματογράφου, παίζοντας στην ταινία «My Little Girl» με πρωταγωνίστρια την Στιούαρτ Μάστερσον.

Η αγάπη της όμως για το χορό την απομάκρυνε από τα πλατό, γεγονός που τελικά την αποζημίωσε όταν κέρδισε υποτροφία για μια ανώτερη ακαδημία χορού στο Μανχάταν. Η Τζένιφερ δεν έχασε ευκαιρία και μάζεψε τα πράγματά της.

Η μητέρα της όμως ουδέποτε είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της καλλιτεχνικής καριέρας για την κόρη της, γι’ αυτό βάλθηκε να την αποτρέψει με διάφορους τρόπους. Σε πρώτη φάση, της έκοψε το χαρτζιλίκι. Η Τζένιφερ όμως που φαινόταν αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να πετύχει τα όνειρά της, έδωσε τη δική της μάχη και αποχαιρέτησε την οικογενειακή στέγη. Για να συμπληρώνει το εισόδημά της, έπιασε δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Καριέρα

Ο δύσκολος δρόμος για την επιτυχία

Επί ενάμιση χρόνο έτρεχε από οντισιόν σε οντισιόν χωρίς αποτέλεσμα, γεγονός που δεν άργησε να την οδηγήσει στα όρια του νευρικού κλονισμού.

Σαν από μηχανής θεός όμως, βρίσκει στην ταχυδρομική της θυρίδα μια πρόσκληση για να συμμετάσχει σε μια μουσικοχορευτική τουρνέ στην Ιαπωνία. Στο μεταξύ είχε ήδη αποτύχει σε μια οντισιόν για το show «In Living Color» στο ρόλο του ιπτάμενου κοριτσιού, πράγμα που της είχε στοιχίσει. Στο ίδιο διάστημα είχε εμφανιστεί σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις όπως η ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar" κ.α.

Ως εκ θαύματος, γυρνώντας από την Ιαπωνία, προσκλήθηκε για να ξαναπεράσει από ακρόαση για το show «In Living Color». Αυτή τη φορά οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές και η Τζένιφερ έγινε δεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση.

Το εισιτήριο για το Hollywood

Την είδαμε σύντομα να υποδύεται τη Λούσυ στην τηλεοπτική σειρά «South Central» του καναλιού FOX. Παρόλο που η σειρά δεν γνώρισε την αναμενόμενη επιτυχία και κόπηκε σε λίγους μήνες. Η Τζένιφερ είχε ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των ανθρώπων του καναλιού και πήρε αμέσως το ρόλο της Μελίντα Λόπεζ στο «Second Chances» και αργότερα στο «Hotel Malibu».

Το 1995, κάνει το μεγάλο άλμα στα κινηματογραφικά πλατό, με ένα ενδιαφέροντα ρόλο πλάι στους Γουέλσι Σνάιπς (Welsey Snipes) και Γούντι Χάρελσον (Woody Harrelson) στην ταινία «Money Train». Γρήγορα άρχισε να ονειρεύεται ρόλους δίπλα στον Ρόμπιν Γουίλιαμς (Robin Williams) και τον Τζακ Νικολσον (Jack Nicholson). Και τα όνειρά της δεν άργησαν να επαληθευτούν. Αμέσως μετά, ο κινηματογραφικός παραγωγός Γκρέγκορι Νάβα (Gregory Nava) της δίνει τον πρώτο ρόλο στην ταινία «My Family, Mi Familia».

Η «Σελένα» αλλάζει τη ζωή της για πάντα

Η πραγματική όμως πορεία για τη δόξα έρχεται το 1997, όταν οι παραγωγοί του Hollywood βρίσκουν στο πρόσωπό της Τζένιφερ την κατάλληλη γυναικεία παρουσία για να ενσαρκώσει την αδικοχαμένη ντίβα Σελίνα Κιντανίγια Πέρεζ (Selena Quintanilla Perez) σε ένα μεγαλειώδες βιογραφικό αφιέρωμα για την Τεχάνο (Tejano).

Το Hollywood θα την αγκαλιάσει σύντομα

Μετά από την καταιγιστική επιτυχία της Σελένα, οι προτάσεις για κινηματογραφικές ταινίες έπεφταν βροχή.

Το 1998, την είδαμε στο πλευρό του Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) στην ταινία Out Of Sight, ρόλος που την ανακήρυξε επάξια ως την πιο ακριβοπληρωμένη λατίνα ηθοποιό της ιστορίας του Hollywood, με αμοιβή που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο μεταξύ έχουν προηγηθεί συνεργασίες με τον Όλιβερ Στόουν (Oliver Stone) στο «U Turn», με τον Φράνσις Φορντ Κοπολα (Francis Ford Copolla) στο «Jack» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς συμπρωταγωνιστή, και το «Ανακόντα» μαζί με τους Γιόν Βόιντ (Jon Voight), Έρικ Στολτζ (Eric Stoltz) και Άις Κιούμπ (Ice Cube).

Μετά το «Out of Sight» η Τζένιφερ δανείζει τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Antz» (1998), ενώ το 1999 πρωταγωνιστεί στην ταινία «Thieves». Στα τέλη του 2000 έρχεται η ταινία επιστημονικής φαντασίας «The Cell» και ένα χρόνο αργότερα η πολύ πετυχημένη κωμωδία «Wedding Planner», το «Angel Eyes» και το «Untitled Frida Kahlo». To 2002, πρωταγωνιστεί σε δύο άκρως επιτυχημένες εμπορικά ταινίες. Ο λόγος για το θρίλερ «Enough» και την ρομαντική κωμωδία «Maid in Manhattan» όπου ενσαρκώνει τον ρόλο μιας μαχόμενης καμαριέρας.

Ακολουθούν πολλά χρόνια επιτυχίας στον κινηματογράφο και συνεργασίες που άφησαν εποχή, όπως αυτή με την Τζέιν Φόντα στην ταινία «Monster-in-Law» και με την Κάμερον Ντίαζ στο "What to Expect When You're Expecting" το 2012.

Το 2013 η Τζένιφερ κυκλοφόρησε το θρίλερ ''Parker'' , μαζί με τον Jason Statham. Το 2015, κυκλοφορεί το ερωτικό θρίλερ ᾽᾽The Boy Next Door'', του οποίου το Box Office, ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια και την δραματική ταινία ''Lila and Eve'', ενώ το 2016 πρωταγωνιστεί στην σειρά ''Shades Of Blue'', στο NBC.

Το πάθος για την μουσική

Εκτός από τρία κορυφαία βραβεία [α) ΑLMA Awards για την καλύτερη ηθοποιό το 1998, β) Lasting Image Award το 1998 και γ) Lone Star Film & Television Award, το 1998] ο «Πυρετός» της Σελένα είχε αναμφισβήτητα χτυπήσει και το άλλο αδύνατο σημείο της. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός από το τελείωμα των γυρισμάτων για να ξυπνήσει και πάλι μέσα της το πάθος για το χορό και το τραγούδι. Επόμενος ρόλος, αυτός της απόλυτης Show woman.

Ένα τηλεφώνημα αρκούσε για να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις δισκογραφικές, σχετικά με το ποιος θα την πείσει να υπογράψει συμβόλαιο. Νικητής τελικά ήταν η Sony Music’s Work Group Label, η οποία έσπευσε να της ετοιμάσει το πρώτο της CD.

Το πρώτο της single με τίτλο «If you had my love» εκτοξεύτηκε κατ’ ευθείαν στο Νο 1 του Billboard chart και έγινε πλατινένιο με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Από τότε, η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη και η Τζένιφερ ξέρει πάντα να παραμένει στην κορυφή.

Με το άλμπουμ της «On the 6», κατόρθωσε να εκθρονίσει τον Ρίκι Μάρτιν (Ricky Martin) μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. Η Τζένιφερ έγινε σύντομα το πιο ακριβοπληρωμένο "προϊόν" της βιομηχανίας του θεάματος.

Το επόμενο άλμπουμ της Τζένιφερ έρχεται την εποχή της φλογερής της σχέσης με τον Παφ Ντάντι και έχει τίτλο τα αρχικά του ονόματος της «J.Lo». Ο Παφ Ντάντι εκτός από συνοδός της φιγουράρει και ως συντελεστής σε μερικά από τα τραγούδια της.

Το επιχειρηματικό της δαιμόνιο όμως δεν σταματά εδώ. Η Τζένιφερ Λόπεζ ή «J. Lo.» (το κορίτσι γνωστότερο με το όνομα Τζέϊ Λο, που καθιερώθηκε από τον ομώνυμο τίτλο του δεύτερού της δίσκου) λάνσαρε το προσωπικό της άρωμα, το οποίο, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε πωλήσεις.

Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια. Το album της "Como ama una mujer" πουλά 1,2 εκατομμύρια, πωλήσεις οι οποίες είναι πολύ καλές για full-spanish album. To album της "LOVE?" δεν γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αν και αποτέλεσε την μεγάλη επιστροφή της στην δισκογραφια, ενώ περιείχε το Single ''On The Floor'',το πιο επιτυχές εμπορικά τραγούδι της, του οποίου οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια, την στιγμή που πολλοί υποστήριζαν ότι η καριέρα της στην μουσική είχε πλέον τελειώσει. Επίσης, συμμετείχε πετυχημένα για 5 χρόνια στο talent show American Idol ως κριτής.

Το 2012, κυκλοφορεί ένα Greatest Ηits Αlbum καλώντας όλους τους fans της να χορέψουν ξανά τις επιτυχίες της. Η Τζένιφερ συνδυάζει την κυκλοφορία του νέο της δίσκου με την πρώτη της παγκόσμια περιοδεία και στις 14 Ιουνίου το Dance Again Tour παίρνει σάρκα και οστά απ' τον Παναμά, περιλαμβάνοντας 78 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Το 2014, κυκλοφορεί το 10ό της άλμπουμ με τίτλο Α.Κ.Α., ενώ τον Ιανουάριο του 2016 πρόκειται να ξεκινήσει για 3 χρόνια show στο Λας Βέγκας, με τίτλο ''All I Have''. H Jennifer έχει πει ότι πρόκειται να ηχογραφήσει ένα Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, καθώς και ένα δεύτερο Full Spanish Album.

Προσωπική Ζωή

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Σελένα", η Τζένιφερ δέχθηκε για πρώτη φορά πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, Οχάνι Νόα (Ojani Noa), τον οποίο είχε γνωρίσει πριν από λίγο καιρό στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Blood and Wine», όταν δούλευε στο πλευρό του Τζακ Νίκολσον. Εκείνος, ένας Κουβανός μετανάστης, εργαζόταν ως μοντέλο και παράλληλα σαν σερβιτόρος στο ξενοδοχείο της άλλοτε διάσημης πορτορικανής λάτιν τραγουδίστριας Γκλόρια Έστεφαν (Gloria Estefan), «Larios on the Beach».

Ο γάμος τους έγινε μέσα σε λίγες ημέρες, στις 22 Φεβρουαρίου 1997, τη στιγμή που ελάχιστα γνώριζαν ο ένας τον άλλον.

Η ξαφνική όμως αναρρίχηση της Τζένιφερ προς τη δόξα, μέσα από το ρόλο της Σελένα, έφερε τα πάνω-κάτω στο ζευγάρι, και τους οδήγησε πολύ γρήγορα στα δικηγορικά γραφεία για συναινετικό διαζύγιο.

Από τότε, οι σελίδες των lifestyle περιοδικών τη θέλουν στο πλευρό αστέρων της show biz, όπως, του κακού παιδιού της ραπ Σον Πάφι ή γνωστότερου ως Παφ Ντάντι (Puff Daddy). Η ζωή μαζί του, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού δεν ήταν και λίγες οι φορές που σύρθηκε με αυτόν σε περιπέτειες με την αστυνομία και την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών. Αργότερα, είχε ακουστεί ότι η Τζένιφερ ήταν ζευγάρι από με τον πρόεδρο της δισκογραφικής εταιρίας Sony Music, Τόμυ Μοτόλα (Tony Mottola), τον τραγουδιστή της σάλσα, Μαρκ Άντονι (Mark Antony), αλλά και τον ανερχόμενο τότε ηθοποιό Μπεν Άφλεκ (Ben Afleck).

Το 2001, ως κεραυνός εν αιθρία ήλθε η είδηση ότι η Τζένιφερ Λόπεζ παντρεύτηκε τον χορογράφο της και περιμένει το πρώτο της παιδί. Η ιδέα ότι η Τζένιφερ θα εγκατέλειπε τα κινηματογραφικά πλατό για χάρη της οικογενειακής ευτυχίας έκανε τους φανατικούς θαυμαστές της, να δεχθούν μεγάλη απογοήτευση. Πριν όμως προλάβουμε να το συνηθίσουμε, λίγους μόλις μήνες αργότερα, την απολαύσαμε στην τελετή της απονομής των OSCAR, απαστράπτουσα στο πλευρό ενός γοητευτικού, αλλά εντελώς άγνωστου νεαρού.

Τρίτος και τελευταίος γάμος της ήταν αυτός με τον Μάρκ Άντονι το 2004, με τον οποίο και απέκτησε τα δίδυμα παιδιά τους, Έμα Μάριμπελ (Emma Maribel) και Μαξιμίλιαν Ντέιβιντ (Maximilian David) ή αλλιώς Emme & Max, που ήρθαν στον κόσμο, στις 22 Φεβρουαρίου 2008. Χώρισαν το 2011, ενώ από το 2014, είναι και τυπικά διαζευγμένοι. Μετά το διαζύγιο με τον Άντονι, φήμες ήθελαν την Τζένιφερ να είναι ερωτευμένη με διαφόρους γοητευτικούς κυρίους της παγκόσμιας showbiz, όπως τον Κουβανό ηθοποιό Γουίλιαμ Λέβι, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε στο videoclip του τραγουδιού της "I'm into You" αλλά και τον χορευτή της, Κάσπερ Σμαρτ (Casper Smart) με τον οποίο υπήρξε όντως ζευγάρι, από το 2011 εώς το 2014, ώσπου ανακάλυψε οτι ο Σμαρτ πήγε σε gay-bar την ημέρα των γενεθλίων της, αλλά ύστερα απο λίγους μήνες χωρισμού, ήταν και πάλι μαζί μέχρι σήμερα.

Φιλμογραφία

  • My Little Girl (1986)
  • Nurses on the Line: The Crash of Flight (1993)
  • In Living Color (1993, TV)
  • Second Chances (1993-1994, TV)
  • South Central (1994, TV)
  • Hotel Malibu (1994, TV)
  • My Family/Mi Familia (1995)
  • Money Train (1995)
  • Jack (1996)
  • Blood and Wine (1997)
  • Selena (1997)
  • Anaconda (1997)
  • U Turn (1997)
  • Antz (1998)
  • The Cell (2000)
  • The Wedding Planner (2001)
  • Angel Eyes (2001)
  • Enough (2002)
  • Enjoy (2002)
  • Maid in Manhattan (2002)
  • Gigli (2003)
  • Jersey Girl (2004)
  • Shall We Dance? (2004)
  • Monster-in-Law (2005)
  • An Unfinished Life (2005)
  • El Cantante (2006)
  • Bordertown (2007)
  • The Back-Up Plan (2010)
  • What to expect when you're expecting (2012)
  • Εποχή των Παγετώνων 4: Ο χορός των ηπείρων (2012) [φωνή]
  • Parker (2013)
  • The Boy Next Door (2015)
  • Lila and Eve (2015)
  • Home (2015) [φωνή]
  • Ice Age 5: Collision Course
  • Mothers I' d Like to... (TBA)

Δισκογραφία

Άλμπουμς

  • On the 6 (1999)
  • J.Lo (2001)
  • This Is Me... Then (2002)
  • Rebirth (2005)
  • Como Ama una Mujer (2007)
  • Brave (2007)
  • Love? (2011)
  • A.K.A. (2014)

Κομπιλέσιον Άλμπουμς

  • J to tha L–O! The Remixes (2002)
  • Dance Again... the Hits (2012)

Σινγκλς

  • If You Had My Love (1999)
  • No Me Ames (1999)
  • Waiting for Tonight (1999)
  • Feelin' So Good (2000)
  • Let's Get Loud (2000)
  • Love Don't Cost a Thing (2001)
  • Play (2001)
  • Ain't It Funny (2001)
  • I'm Real (2001)
  • I'm Real (Murder Remix) (2001)
  • Ain't It Funny (Murder Remix) (2002)
  • Alive (2002)
  • I'm Gonna Be Alright (Trackmasters Remix) (2002)
  • Jenny from the Block (2002)
  • All I Have (2003)
  • I'm Glad (2003)
  • Baby I Love U (2003)
  • Get Right (2005)
  • Hold You Down (2005)
  • Que Hiciste (2007)
  • Me Haces Falta (2007)
  • Do Ιt Well (2007)
  • Hold Ιt Don't Drop it (2008)
  • Louboutins (2009)
  • On the Floor (2011)
  • I'm Into You (2011)
  • Papi (2011)
  • Dance Again (2012)
  • Goin' In (2012)
  • Live It Up (2013)
  • Same Girl (2014)
  • Girls (2014)
  • I Luh Ya Papi (2014)
  • First Love (2014)
  • Booty (2014)
  • Feel The Light (2015)
  • A Selena Tribute (2015)
  • Ain't Your Mama (2016)

Συναυλίες

  • Let's Get Loud (2001)
  • Jennifer Lopez and Marc Anthony en Concierto (2007)
  • Live in Portugal (2007)
  • Live in Athens (2008)
  • 'All I Have', Residency Show in Las Vegas (2016-)

Περιοδείες

  • Dance Again World Tour (2012)
  • Enrique & JLo Tour(ως τμήμα του αμερικανικού σκέλους του Dance Again Tour) (2012)

Βιντεογραφία

  • Feelin' So Good
  • Jennifer Lopez: Let's Get Loud
  • The Reel Me
  • Dance Again: An HBO show

Τηλεοπτικές συμμετοχές

  • In Living Color
  • Second Changes
  • South Central
  • Hotel Malibu
  • Will & Grace (season 6, season 7)
  • DanceLife
  • Jennifer Lopez Presents: Como Ama una Mujer
  • "Of Course"
  • American Idol (season 10, season 11, season 13, season 14, season 15)
  • Q'Viva! The Chosen
  • Shades Of Blue (2016-)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι