Ellinair: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Geoandrios (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
|website = http://www.ellinair.com
|website = http://www.ellinair.com
}}
}}
Η '''Ellinair''' είναι αεροπορική εταιρεία με έδρα τη [[Θεσσαλονίκη]], θυγατρική του Mouzenidis Group, και εκτελεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από το [[Αεροδρόμιο Μακεδονία|Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία"]] και το [[Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»|Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"]] σε 7 προορισμούς στην [[Ελλάδα]] και σε 24 πόλεις της [[Ουκρανία]]ς, της [[Ρωσία]]ς, της [[Γεωργία]]<nowiki/>ς και της [[Λετονία]]ς και του [[Καζακστάν]]. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου υπάρχουν απευθείας πτήσεις για προορισμούς του εξωτερικού από τον [[Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας»|Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας]].
Η '''Ellinair''' είναι αεροπορική εταιρεία με έδρα τη [[Θεσσαλονίκη]], θυγατρική του Mouzenidis Group, και εκτελεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από το [[Αεροδρόμιο Μακεδονία|Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία"]] και το [[Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»|Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"]] σε 7 προορισμούς στην [[Ελλάδα]] και σε 24 πόλεις της [[Ουκρανία]]ς, της [[Ρωσία]]ς, της [[Γεωργία]]<nowiki/>ς και της [[Λετονία]]ς του [[Καζακστάν]] και της [[Κυπρου]] .Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου υπάρχουν απευθείας πτήσεις για προορισμούς του εξωτερικού από τον [[Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας»|Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας]].


==Ιστορία==
==Ιστορία==

Έκδοση από την 09:58, 26 Μαΐου 2016

Ellinair
IATA ICAO Κωδικός κλήσης
EL ELB ELLINAIR
Ίδρυση2013, Θυγατρική του Mouzenidis Group
Κόμβοι
Αίθουσα αναμονήςV.I.P. Lounge at Αεροδρόμιο Μακεδονίας
Μέγεθος στόλου5
Προορισμοί7 προορισμοί εσωτερικού,
24 προορισμοί εξωτερικού
ΈδραΚαρατάσου 7, 546 26,
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
ΠρόσωπαΙωάννης Μουζενίδης (Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος)
Ιστοσελίδαhttp://www.ellinair.com

Η Ellinair είναι αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θυγατρική του Mouzenidis Group, και εκτελεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία" και το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" σε 7 προορισμούς στην Ελλάδα και σε 24 πόλεις της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γεωργίας και της Λετονίας του Καζακστάν και της Κυπρου .Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου υπάρχουν απευθείας πτήσεις για προορισμούς του εξωτερικού από τον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας.

Ιστορία

Το όνομα της Ellinair προήλθε από τη λέξη Έλλην, για να τονίσει ότι είναι μια ελληνική αεροπορική εταιρεία, όπως υποδηλώνει και το λογότυπό της. Ο αρχικός σκοπός δημιουργίας της ήταν να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο τουριστών, κυρίως από τη Ρωσία, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρας μας μέσω των τουριστικών πακέτων του Mouzenidis Travel.

Η εταιρεία συστάθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013 και συνέδεσε, με απευθείας πτήσεις, πόλεις του εξωτερικού με γνωστούς ελληνικούς προορισμούς. Στις 15 Ιουνίου 2015 ξεκίνησαν και τα δρομολόγια εσωτερικού της εταιρείας.

Τον Οκτώβριο του 2014, οι πτήσεις της Ellinair ενσωματώθηκαν σε όλα τα παγκόσμια συστήματα κρατήσεων (GDS's), ώστε να είναι προσβάσιμες από όλα τα τουριστικά πρακτορεία και να διασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της

Προορισμοί

Μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2015, η Ellinair θα εξυπηρετεί 7 προορισμούς στην Ελλάδα και 24 προορισμούς στο εξωτερικό. Σύντομα θα ανακοινωθούν νέες συχνότητες δρομολογίων και προορισμοί πτήσεων για τη χειμερινή περίοδο Σεπτέμβριος 2015 - Μάρτιος 2016.

Ελλάδα
Ρωσία
Ουκρανία
Λετονία
Καζακστάν
Γεωργία

Ναυλωμένες πτήσεις

Τα αεροσκάφη της Ellinair έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν ναυλωμένες πτήσεις, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Η Ellinair, ως θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, έχει αναλάβει και εκτελεί ναυλωμένες πτήσεις του Mouzenidis Travel, σε προορισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Λογότυπο

Το λογότυπο της εταιρείας παρουσιάζει γαλανόλευκα κύματα και βασίζεται στην ελληνική σημαία.[1]

Στόλος

Ο στόλος της Ellinair αποτελείται από δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη τύπου BAe RJ-85, 96 θέσεων, δύο Boeing 737-300, 148 θέσεων, με συμφνωνία μίσθωσης ACMI[2], καθώς και ένα Airbus A319, 144 θέσεων με μακροχρόνια μίσθωση.

Avro RJ85 με το όνομα "Θεσσαλονίκη"
Στόλος Ellinair
Αεροσκάφος Σε χρήση Παραγγελίες Επιβάτες
Y
Σύνολο
Airbus A319-100 2 - 144 144
Airbus A320 - 2[3] - -
Avro RJ85 2 - 96 96
Boeing 737-300 2 1[4] 148 148
Boeing 737-400 - 1 - -
Σύνολο 6 4

Αναφορές

  1. «Purchasing Aircraft!». www.ellinair.com. Ανακτήθηκε στις 18 Μαρτίου 2014. 
  2. «Our Fleet». www.ellinair.com. Ανακτήθηκε στις 18 Μαρτίου 2014. 
  3. Creative, Storm. «AJW Aviation signs power-by-the-hour agreement with Ellinair to deliver dispatch reliability as the airline modernises fleet». AJW. Ανακτήθηκε στις 18 Μαρτίου 2016. 
  4. «Ellinair | Ellinair Airlines fleet». Ellinair. Ανακτήθηκε στις 18 Μαρτίου 2016.