Νίκαια Νιάλια: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Διόρθωση συντακτικών λαθών με τη χρήση AWB
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η μόνη πηγή που αναφέρεται στην αρχαία πόλη '''Νίκαια''' είναι ο [[Χάρτης του Πόιτινγκερ]] (Nicaea Nialia στα λατινικά). Στον χάρτη αυτόν διαφαίνονται δύο εμπορικές οδοί στα νότια του χωριού Catispi (πιθανότατα στην Ατροπατηνή Μηδία ή Αρμενία), οι οποίες σε μήκος 75 μιλίων έχουν κοινούς εμπορικούς σταθμούς. Από εκεί και μετά η μια κατευθύνεται δυτικά στα Τιγρανόκερτα της [[Αρμενία]]ς, ενώ η άλλη που κατευθύνεται στην Επιφάνεια της Μηδίας (τα [[Εκβάτανα]]) καταλήγει στην Νίκαια. Πιθανολογείται ότι πρόκειται είτε για την Barza, είτε για την γειτονική Sanandaj του [[Ιράν|ιρανικού]] [[Κουρδιστάν]].
Η μόνη πηγή που αναφέρεται στην αρχαία πόλη '''Νίκαια''' είναι ο [[Χάρτης του Πόιτινγκερ]] (Nicaea Nialia στα λατινικά).
Στον χάρτη αυτόν διαφαίνονται δύο εμπορικές οδοί στα νότια του χωριού Catispi (πιθανότατα στην Ατροπατηνή Μηδία ή Αρμενία), οι οποίες σε μήκος 75 μιλίων έχουν κοινούς εμπορικούς σταθμούς. Από εκεί και μετά η μια κατευθύνεται δυτικά στα Τιγρανόκερτα της [[Αρμενία]]ς, ενώ η άλλη που κατευθύνεται στην Επιφάνεια της Μηδίας (τα [[Εκβάτανα]]) καταλήγει στην Νίκαια.
Πιθανολογείται ότι πρόκειται είτε για την Barza, είτε για την γειτονική Sanandaj του [[Ιράν|ιρανικού]] [[Κουρδιστάν]].


==Πηγές==
==Πηγές==

Έκδοση από την 12:48, 14 Μαΐου 2016

Η μόνη πηγή που αναφέρεται στην αρχαία πόλη Νίκαια είναι ο Χάρτης του Πόιτινγκερ (Nicaea Nialia στα λατινικά).

Στον χάρτη αυτόν διαφαίνονται δύο εμπορικές οδοί στα νότια του χωριού Catispi (πιθανότατα στην Ατροπατηνή Μηδία ή Αρμενία), οι οποίες σε μήκος 75 μιλίων έχουν κοινούς εμπορικούς σταθμούς. Από εκεί και μετά η μια κατευθύνεται δυτικά στα Τιγρανόκερτα της Αρμενίας, ενώ η άλλη που κατευθύνεται στην Επιφάνεια της Μηδίας (τα Εκβάτανα) καταλήγει στην Νίκαια.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται είτε για την Barza, είτε για την γειτονική Sanandaj του ιρανικού Κουρδιστάν.

Πηγές

  • Johann Gustav Droysen Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκδ. ελεύθερη σκέψις.
  • Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου Ιστορία του ελληνικού έθνους.