Κράμπι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Spiros790 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{προσεγγιστική μετάφραση}}
{{προσεγγιστική μετάφραση}}
'''Κράμπι''' είναι μια πόλη στη δυτική ακτή της νότιας Ταϊλάνδης στις εκβολές του ποταμού Krabi, όπου αδειάζει στον κόλπο [[Phangnga]]. Από το 2005 η πόλη έχει πληθυσμό 24.986 κατοίκους. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Krabi. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική βιομηχανία.
'''Κράμπι''' είναι μια πόλη στη δυτική ακτή της νότιας Ταϊλάνδης στις εκβολές του ποταμού Κράμπι, όπου αδειάζει στον κόλπο [[Phangnga|Φανγκνγκά]]. Από το 2005 η πόλη έχει πληθυσμό 24.986 κατοίκους. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Κράμπι. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική βιομηχανία.
==Τοποθεσία==
==Τοποθεσία==
Κράμπι είναι η νότια επαρχία του Andaman στην ακτή της Ταϊλάνδης με ίσως τη μεγαλύτερη ιστορία της χώρας όσον αφορά τον συνεχιζόμενο οικισμό.Λόγω τών λίθινων εργαλείων,των αρχαίων έγχρωμων εικόνων,των χάντρων,των κεραμικων και των σκελετικών υπολειμμάτων που βρέθηκαν σε πολλούς γκρεμούς και σπηλιές της επαρχίας πού βρέθηκαν εκεί,το Κράμπι θεωρείται σπίτι των Homo Sapiens από την περίοδο 25.000 - 35.000 π.Χ. Σε κατεγραμένους χρονούς ονομαζόταν «Ban Thai Samor», και ήταν μία από τις δώδεκα πόλεις που χρησιμοποιήθηκε, πριν οι άνθρωποι γίνουν μορφωμένοι. Εκείνη την εποχή, γύρω στο 1200 μ.Χ.,η Κράμπι ήταν παραπόταμος του Βασιλείου της Ligor, μια πόλη στην ανατολική χερσόνησο του Kra Peninsula περισσότερο γνωστή σήμερα ως [[Nakhon Si Thammarat]].
Κράμπι είναι η νότια επαρχία του Ανταμάν στην ακτή της Ταϊλάνδης με ίσως τη μεγαλύτερη ιστορία της χώρας όσον αφορά τον συνεχιζόμενο οικισμό.Λόγω τών λίθινων εργαλείων,των αρχαίων έγχρωμων εικόνων,των χάντρων,των κεραμικων και των σκελετικών υπολειμμάτων που βρέθηκαν σε πολλούς γκρεμούς και σπηλιές της επαρχίας πού βρέθηκαν εκεί, το Κράμπι θεωρείται σπίτι των Χόμο Σάπιενς από την περίοδο 25.000 - 35.000 π.Χ. Σε κατεγραμένους χρόνους ονομαζόταν «Μπαν Τάι Σαμόρ», και ήταν μία από τις δώδεκα πόλεις που χρησιμοποιήθηκε, πριν οι άνθρωποι γίνουν μορφωμένοι. Εκείνη την εποχή, γύρω στο 1200 μ.Χ.,η Κράμπι ήταν παραπόταμος του Βασιλείου της Λιγκόρ, μια πόλη στην ανατολική χερσόνησο της Χερσόνησος Κρα περισσότερο γνωστή σήμερα ως [[Nakhon Si Thammarat|Νακχόν Σι Θαμμαράτ]].
==Κλίμα==
==Κλίμα==
Με θέα στη θάλασσα του Andaman, όπως το Πουκέτ,η Κράμπι υπόκειται σε 6μηνη περίοδο βροχών μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου και συχνά υπόκειται σε πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις πολλές μέρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Τον Μάρτιο του 2011, μια σφοδρή θύελλα προκάλεσε μια τεράστια κατολίσθηση στο Krabi, σκοτώνοντας 10 άτομα.
Με θέα στη θάλασσα του Ανταμάν, όπως το Πουκέτ, η Κράμπι υπόκειται σε εξάμηνη περίοδο βροχών μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου και συχνά υπόκειται σε πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις πολλές μέρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Τον Μάρτιο του 2011, μια σφοδρή θύελλα προκάλεσε μια τεράστια κατολίσθηση στο Κράμπι, σκοτώνοντας 10 άτομα.
==Ιστορία==
==Ιστορία==
Κατά την έναρξη της περιόδου Rattanakosin ή Bangkok στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα, όταν η πρωτεύουσα εγκαταστάθηκε τελικά στη Μπανγκόκ,μία αγέλη ελεφάντων δημιουργήθηκε στο Κράμπι με διάταξη του Chao Phraya Nakorn τού πρώτου, ο κυβερνήτης της πόλης Nakhon Si Thammarat, η οποία ήταν από τότε κομμάτι του Βασιλείου της Ταϊλάνδης. Έστειλε τον βεζύρη του, τον Phra Palad, για να επιβλέπει το έργο αυτό,δηλαδή να εξασφαλιστεί ο τακτικός εφοδιασμός με ελέφαντες για τη μεγαλύτερη πόλη. Τόσοι πολλοί άνθρωποι ακολούθησαν τα βήματα του Phra Palad και σύντομα η Κράμπι απέκτησε μια μεγάλη κοινότητα με τρεις διαφορετικούς δήμους: [[Pakasai]], [[Khlong Pon]], και [[Pak Lao]]. Το 1872, ο βασιλιάς Chulalongkorn γενναιόδωρα αύξησε το κοινωνικό υπόβαθρο,της πόλης Krabi.
Κατά την έναρξη της περιόδου Ρατανακοσίν ή Μπανγκόκ στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα, όταν η πρωτεύουσα εγκαταστάθηκε τελικά στη Μπανγκόκ,μία αγέλη ελεφάντων δημιουργήθηκε στο Κράμπι με διάταξη του Τσάο Φράγια Νακόρν τού πρώτου, ο κυβερνήτης της πόλης Ναχκόν Σι Θαμμαράτ, η οποία ήταν από τότε κομμάτι του Βασιλείου της Ταϊλάνδης. Έστειλε τον βεζύρη του, τον Φρα Παλάντ, για να επιβλέπει το έργο αυτό,δηλαδή να εξασφαλιστεί ο τακτικός εφοδιασμός με ελέφαντες για τη μεγαλύτερη πόλη. Τόσοι πολλοί άνθρωποι ακολούθησαν τα βήματα του Φρα Παλάντ και σύντομα η Κράμπι απέκτησε μια μεγάλη κοινότητα με τρεις διαφορετικούς δήμους: Πακασάι, [[Khlong Pon|Χλονγκ Πον]], και [[Pak Lao|Πακ Λάο]]. Το 1872, ο βασιλιάς Τσουλαλονγκόρν γενναιόδωρα αύξησε το κοινωνικό υπόβαθρο, της πόλης Κράμπι.
==Μεταφορικά Μέσα==
==Μεταφορικά Μέσα==
Υπάρχει ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς την πόλη Krabi και για το [[Ao Nang]]. Αγορά εισιτηρίων στο ταμείο εντός του τερματικού σταθμού.Η αεροπορική μεταφορά φαίνεται να είναι αρκετά αξιόπιστη, τόσο για το αεροδρόμιο προς και από το ξενοδοχείο και επίσης χρησιμεύει σε άλλους προορισμούς, όπως [[Suratthani]], Κράμπι, Πουκέτ και τη νότια Ταϊλάνδη. Ένας άλλος φορέας μεταφοράς είναι KrabiTaxi.com.
Υπάρχει ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς την πόλη Κράμπι και για το Άο Νανγκ. Αγορά εισιτηρίων στο ταμείο εντός του τερματικού σταθμού.Η αεροπορική μεταφορά φαίνεται να είναι αρκετά αξιόπιστη, τόσο για το αεροδρόμιο προς και από το ξενοδοχείο και επίσης χρησιμεύει σε άλλους προορισμούς, όπως [[Suratthani|Σουράτ Τανί]], Κράμπι, Πουκέτ και τη νότια Ταϊλάνδη. Ένας άλλος φορέας μεταφοράς είναι KrabiTaxi.com.
==Αναφορές==
==Αναφορές==
1. ^ http://www.travelfish.org/weather_fish.php
1. ^ http://www.travelfish.org/weather_fish.php

Έκδοση από την 14:27, 7 Μαΐου 2016

Κράμπι είναι μια πόλη στη δυτική ακτή της νότιας Ταϊλάνδης στις εκβολές του ποταμού Κράμπι, όπου αδειάζει στον κόλπο Φανγκνγκά. Από το 2005 η πόλη έχει πληθυσμό 24.986 κατοίκους. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Κράμπι. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική βιομηχανία.

Τοποθεσία

Κράμπι είναι η νότια επαρχία του Ανταμάν στην ακτή της Ταϊλάνδης με ίσως τη μεγαλύτερη ιστορία της χώρας όσον αφορά τον συνεχιζόμενο οικισμό.Λόγω τών λίθινων εργαλείων,των αρχαίων έγχρωμων εικόνων,των χάντρων,των κεραμικων και των σκελετικών υπολειμμάτων που βρέθηκαν σε πολλούς γκρεμούς και σπηλιές της επαρχίας πού βρέθηκαν εκεί, το Κράμπι θεωρείται σπίτι των Χόμο Σάπιενς από την περίοδο 25.000 - 35.000 π.Χ. Σε κατεγραμένους χρόνους ονομαζόταν «Μπαν Τάι Σαμόρ», και ήταν μία από τις δώδεκα πόλεις που χρησιμοποιήθηκε, πριν οι άνθρωποι γίνουν μορφωμένοι. Εκείνη την εποχή, γύρω στο 1200 μ.Χ.,η Κράμπι ήταν παραπόταμος του Βασιλείου της Λιγκόρ, μια πόλη στην ανατολική χερσόνησο της Χερσόνησος Κρα περισσότερο γνωστή σήμερα ως Νακχόν Σι Θαμμαράτ.

Κλίμα

Με θέα στη θάλασσα του Ανταμάν, όπως το Πουκέτ, η Κράμπι υπόκειται σε εξάμηνη περίοδο βροχών μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου και συχνά υπόκειται σε πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις πολλές μέρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Τον Μάρτιο του 2011, μια σφοδρή θύελλα προκάλεσε μια τεράστια κατολίσθηση στο Κράμπι, σκοτώνοντας 10 άτομα.

Ιστορία

Κατά την έναρξη της περιόδου Ρατανακοσίν ή Μπανγκόκ στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα, όταν η πρωτεύουσα εγκαταστάθηκε τελικά στη Μπανγκόκ,μία αγέλη ελεφάντων δημιουργήθηκε στο Κράμπι με διάταξη του Τσάο Φράγια Νακόρν τού πρώτου, ο κυβερνήτης της πόλης Ναχκόν Σι Θαμμαράτ, η οποία ήταν από τότε κομμάτι του Βασιλείου της Ταϊλάνδης. Έστειλε τον βεζύρη του, τον Φρα Παλάντ, για να επιβλέπει το έργο αυτό,δηλαδή να εξασφαλιστεί ο τακτικός εφοδιασμός με ελέφαντες για τη μεγαλύτερη πόλη. Τόσοι πολλοί άνθρωποι ακολούθησαν τα βήματα του Φρα Παλάντ και σύντομα η Κράμπι απέκτησε μια μεγάλη κοινότητα με τρεις διαφορετικούς δήμους: Πακασάι, Χλονγκ Πον, και Πακ Λάο. Το 1872, ο βασιλιάς Τσουλαλονγκόρν γενναιόδωρα αύξησε το κοινωνικό υπόβαθρο, της πόλης Κράμπι.

Μεταφορικά Μέσα

Υπάρχει ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς την πόλη Κράμπι και για το Άο Νανγκ. Αγορά εισιτηρίων στο ταμείο εντός του τερματικού σταθμού.Η αεροπορική μεταφορά φαίνεται να είναι αρκετά αξιόπιστη, τόσο για το αεροδρόμιο προς και από το ξενοδοχείο και επίσης χρησιμεύει σε άλλους προορισμούς, όπως Σουράτ Τανί, Κράμπι, Πουκέτ και τη νότια Ταϊλάνδη. Ένας άλλος φορέας μεταφοράς είναι KrabiTaxi.com.

Αναφορές

1. ^ http://www.travelfish.org/weather_fish.php

2. ^ http://www.nationmultimedia.com/home/Ten-bodies-recovered-after-Krabi-village-hit-by-fl-30152121.html

3. ^ http://krabitaxi.com