Εθνική Ανγκόλας (ποδόσφαιρο ανδρών): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Spiros790 (συζήτηση | συνεισφορές)
Xaris333 (συζήτηση | συνεισφορές)
μ →‎top: clean up, αντικατέστησε: ΦΙΦΑFIFA με τη χρήση AWB
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η '''Εθνική Ανγκόλας (ποδόσφαιρο ανδρών)''' είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ανγκόλας. Ελέγχεται από την [[Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ανγκόλας]]. Τον Ιούλιο τους 2002 ήταν στην 45η θέση στην κατάταξη της [[ΦΙΦΑ]]. Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας είναι η πρόκριση στο [[Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2006]], καθώς ήταν η πρώτη συμμετοχή στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων μετά από μια ήττα και δύο ισοπαλίες.
Η '''Εθνική Ανγκόλας (ποδόσφαιρο ανδρών)''' είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ανγκόλας. Ελέγχεται από την [[Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ανγκόλας]]. Τον Ιούλιο τους 2002 ήταν στην 45η θέση στην κατάταξη της [[FIFA]]. Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας είναι η πρόκριση στο [[Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2006]], καθώς ήταν η πρώτη συμμετοχή στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων μετά από μια ήττα και δύο ισοπαλίες.


Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας δόθηκε το 1977 με αντίπαλο την [[Εθνική Κούβας (ποδόσφαιρο ανδρών)]], την οποία κέρδισε με 1-0. Το 1996 συμμετείχε για πρώτη φορά στο [[Κύπελλο Εθνών Αφρικής]], αλλά τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου.
Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας δόθηκε το 1977 με αντίπαλο την [[Εθνική Κούβας (ποδόσφαιρο ανδρών)]], την οποία κέρδισε με 1-0. Το 1996 συμμετείχε για πρώτη φορά στο [[Κύπελλο Εθνών Αφρικής]], αλλά τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου.

Έκδοση από την 03:13, 5 Μαΐου 2016

Η Εθνική Ανγκόλας (ποδόσφαιρο ανδρών) είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ανγκόλας. Ελέγχεται από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ανγκόλας. Τον Ιούλιο τους 2002 ήταν στην 45η θέση στην κατάταξη της FIFA. Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2006, καθώς ήταν η πρώτη συμμετοχή στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων μετά από μια ήττα και δύο ισοπαλίες.

Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας δόθηκε το 1977 με αντίπαλο την Εθνική Κούβας (ποδόσφαιρο ανδρών), την οποία κέρδισε με 1-0. Το 1996 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου.

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Angola national football team της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).