Αντάντ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
wikify
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Αντάντ''' ή εγκάρδια συνεννόηση (Entente Cordiale) ονομάζεται η συμμαχία [[Γαλλία|Γαλλίας]] και [[Μεγάλη Βρεττανία|Μεγάλης Βρεττανίας]], η οποία ήρθε σαν αποτέλεσμα της διευθέτησης όλων των μεταξύ των 2 χωρών εκκρεμοτήτων την [[8 Απριλίου|8η Απριλίου]] [[1904]]. Οι εκκρεμότητες αφορούσαν θέματα όπως η παραίτηση της Γαλλίας από προνόμια που είχε με την συνθήκη της Ουτρέχτης και μοίρασμα αποικιακών εδαφών.
'''Αντάντ''' ή εγκάρδια συνεννόηση (Entente Cordiale) ονομάζεται η συμμαχία [[Γαλλία|Γαλλίας]] και [[Μεγάλη Βρετανία|Μεγάλης Βρετανίας]], η οποία ήρθε σαν αποτέλεσμα της διευθέτησης όλων των μεταξύ των 2 χωρών εκκρεμοτήτων την [[8 Απριλίου|8η Απριλίου]] [[1904]]. Οι εκκρεμότητες αφορούσαν θέματα όπως η παραίτηση της Γαλλίας από προνόμια που είχε με την συνθήκη της Ουτρέχτης και μοίρασμα αποικιακών εδαφών.


Η συμμαχία στράφηκε εναντίον της συμμαχίας των Κεντρικών δυνάμεων κύριος πόλος των οποίων ήταν η αυτοκρατορική [[Γερμανία]] και η [[Αυστροουγγαρία]].
Η συμμαχία στράφηκε εναντίον της συμμαχίας των Κεντρικών δυνάμεων κύριος πόλος των οποίων ήταν η αυτοκρατορική [[Γερμανία]] και η [[Αυστροουγγαρία]].

Έκδοση από την 20:38, 1 Οκτωβρίου 2005

Αντάντ ή εγκάρδια συνεννόηση (Entente Cordiale) ονομάζεται η συμμαχία Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας, η οποία ήρθε σαν αποτέλεσμα της διευθέτησης όλων των μεταξύ των 2 χωρών εκκρεμοτήτων την 8η Απριλίου 1904. Οι εκκρεμότητες αφορούσαν θέματα όπως η παραίτηση της Γαλλίας από προνόμια που είχε με την συνθήκη της Ουτρέχτης και μοίρασμα αποικιακών εδαφών.

Η συμμαχία στράφηκε εναντίον της συμμαχίας των Κεντρικών δυνάμεων κύριος πόλος των οποίων ήταν η αυτοκρατορική Γερμανία και η Αυστροουγγαρία.