Γ.Σ. Άρης Δράμας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
ονομασία, πηγή
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ο IM-yb μετακίνησε τη σελίδα Άρης Δράμας στην Γ.Σ. Άρης Δράμας: ολοκληρωμένη ονομασία
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 01:11, 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γ.Σ. Άρης Δράμας[1] ιδρύθηκε το 1926. Μαζί με την Ελπίδα Δράμας και τη Δόξα Δράμας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Δραμινού ποδοσφαίρου. Είχε χρώματα το κίτρινο και το μαύρο.

Μέχρι το 1931 ο Άρης έδινε φιλικές συναντήσεις στα χωριά και τις γειτονικές πόλεις Καβάλας, Ξάνθη και Σέρρες.Το 1931 η Ε.Π.Σ.Α.Μ. προκηρύσσει το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας. Επικρατούσαν, βέβαια, οι απόψεις των Καβαλιωτών που είχαν και το βέτο γιατί στην κατηγορία είχαν τρία σωματεία πρώτης κατηγορίας: ο Ηρακλής Καβάλας, η Α.Ε.Κ. Καβάλας και οι Φίλιπποι Καβάλας ενώ από την Δράμα μόνο η Δόξα. Έτσι κρατούσαν στη Β΄ κατηγορία την Ελπίδα Δράμας και τον Άρη μαζί με τρεις άλλες ομάδες: την Ασπίδα Δράμας, τον Ερμή Δράμας (μια ομάδα εμποροϋπάλληλων) και τον Πανδραμαϊκό.

Την περίοδο 1963–64 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (4ος όμιλος). Κατέλαβε την 10η θέση με 6 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες. Στη Β΄ Εθνική αγωνίστηκε και την περίοδο 1964–65 καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον 3ο όμιλο με 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Το 1969 συγχωνεύτηκε με την Ελπίδα Δράμας και έφτιαξαν τον Πανδραμαϊκό Αθλητικό Όμιλο.[2]

Παραπομπές