Μάρκος Λικίνιος Κράσσος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Μιτσος (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|6|12|2014}}
{{πηγές|6|12|2014}}
Ο '''Μάρκος Λικίνιος Κράσσος''' (''Marcus Licinius Crassus Dives'', [[115 π.Χ.]] - [[53 π.Χ.]]) ήταν Ρωμαίος πολιτικός από αριστοκρατική οικογένεια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ρωμαϊκή ιστορία. έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική της ρωμαϊκής δημοκρατίας σχηματίζοντας την πρώτη τριανδρία,υποστήριξε τον Ιούλιο Καίσαρα στην σταδιοδρομία του έγινε διοικητής και διακρίθηκε κυρίως μετά την δικτατορία του '''Σύλλα''' και στην κατάπνιξη της εξέγερσης των δούλων με επικεφαλής τον Σπάρτακο.Αργότερα έγινε μέλος της τριανδρίας που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον Καίσαρα και τον Πομπήιο και ενώ είχε καλές σχέσεις με των πρώτο δεν είχε τις ίδιες με τον δεύτερο καθώς αντιπαθώνταν μεταξί τους. Το 55 έγινε στρατηγός στην ανατολή οπού είχαν της κτήσεις τους οι Πάρθοι οι ισχυρότεροι εχθροί των Ρωμαίων στην ανατολή πού απειλούσαν της κτησης τον ρωμαιων οργανώνοντας μια εκστρατεία εναντίον τους που κατέληξε σε αποτυχία και ο ίδιος ο Κράσος σκοτώθηκε στην Μάχη των Καρρών.
Ο '''Μάρκος Λικίνιος Κράσσος''' (''Marcus Licinius Crassus Dives'', [[115 π.Χ.]] - [[53 π.Χ.]]) ήταν Ρωμαίος πολιτικός από αριστοκρατική οικογένεια και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ρωμαϊκή ιστορία. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική της ρωμαϊκής δημοκρατίας σχηματίζοντας την πρώτη τριανδρία. Υποστήριξε τον Ιούλιο Καίσαρα στην σταδιοδρομία του, έγινε διοικητής και διακρίθηκε κυρίως μετά την δικτατορία του '''Σύλλα''' και στην κατάπνιξη της εξέγερσης των δούλων με επικεφαλής τον Σπάρτακο. Αργότερα, έγινε μέλος της τριανδρίας που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον Καίσαρα και τον Πομπήιο και ενώ είχε καλές σχέσεις με των πρώτο, δεν είχε τις ίδιες με τον δεύτερο. Το 55 μ.Χ έγινε στρατηγός στην ανατολή οπού είχαν της κτήσεις τους οι Πάρθοι (οι ισχυρότεροι εχθροί των Ρωμαίων στην ανατολή) πού απείλησαν τις κτίσεις των Ρωμαίων οργανώνοντας μια εκστρατεία εναντίον τους που κατέληξε σε αποτυχία. Ο ίδιος ο Κράσος σκοτώθηκε στην Μάχη των Καρρών.


.
.

Έκδοση από την 23:09, 6 Ιανουαρίου 2016

Ο Μάρκος Λικίνιος Κράσσος (Marcus Licinius Crassus Dives, 115 π.Χ. - 53 π.Χ.) ήταν Ρωμαίος πολιτικός από αριστοκρατική οικογένεια και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ρωμαϊκή ιστορία. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική της ρωμαϊκής δημοκρατίας σχηματίζοντας την πρώτη τριανδρία. Υποστήριξε τον Ιούλιο Καίσαρα στην σταδιοδρομία του, έγινε διοικητής και διακρίθηκε κυρίως μετά την δικτατορία του Σύλλα και στην κατάπνιξη της εξέγερσης των δούλων με επικεφαλής τον Σπάρτακο. Αργότερα, έγινε μέλος της τριανδρίας που αποτελούνταν από τον ίδιο, τον Καίσαρα και τον Πομπήιο και ενώ είχε καλές σχέσεις με των πρώτο, δεν είχε τις ίδιες με τον δεύτερο. Το 55 μ.Χ έγινε στρατηγός στην ανατολή οπού είχαν της κτήσεις τους οι Πάρθοι (οι ισχυρότεροι εχθροί των Ρωμαίων στην ανατολή) πού απείλησαν τις κτίσεις των Ρωμαίων οργανώνοντας μια εκστρατεία εναντίον τους που κατέληξε σε αποτυχία. Ο ίδιος ο Κράσος σκοτώθηκε στην Μάχη των Καρρών.

.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

αγγλική wikipedia