Πολ Χέιμαν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Yobot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Διόρθωση συντακτικού κώδικα με τη χρήση AWB (10454)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 7: Γραμμή 7:


===Αφεντικό στο ECW===
===Αφεντικό στο ECW===
Το 1993, ξεκίνησε την ιδέα μιας νέας εταιρείας. Σιγά - σιγά έγινε το αφεντικό του Eastern Championship Wrestling που άνηκε στον Τοντ Γκόρντον και μετά, πήρε την ονομασία [[Extreme Championship Wrestling]]. Το ECW με τις ιδέες του Χέιμαν και τον εναλλακτικό τρόπο που προσέγγιζε το [[κατς]], έγινε γρήγορα διάσημο και απέκτησε οπαδούς. Το 2001 όμως χρεοκόπησε και ο Χέιμαν ως αφεντικό ανακοίνωσε τα δυσάρεστα στους οπαδούς.
Το 1993, ξεκίνησε την ιδέα μιας νέας εταιρείας. Σιγά - σιγά έγινε το αφεντικό του Eastern Championship Wrestling που ανήκε στον Τοντ Γκόρντον και μετά, πήρε την ονομασία [[Extreme Championship Wrestling]]. Το ECW με τις ιδέες του Χέιμαν και τον εναλλακτικό τρόπο που προσέγγιζε το [[κατς]], έγινε γρήγορα διάσημο και απέκτησε οπαδούς. Το 2001 όμως χρεοκόπησε και ο Χέιμαν ως αφεντικό ανακοίνωσε τα δυσάρεστα στους οπαδούς.


===Μάνατζερ στο WWE===
===Μάνατζερ στο WWE===

Έκδοση από την 21:18, 18 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πολ Χέιμαν το 2007.

Ο Πολ Χέιμαν (11 Σεπτεμβρίου 1966 - ...) είναι Αμερικανός δημοσιογράφος και μάνατζερ πάλης, καθώς και περιστασιακός ηθοποιός.

Καριέρα

Τα πρώτα χρόνια

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1987 ως μάνατζερ άλλων παλαιστών. Το 1988, αποκτήθηκε από το World Championship Wrestling, στο οποίο συνέχισε ως μάνατζερ, έως και το 1993 και από τα χέρια του πέρασαν νέα ταλέντα, όπως ο θρυλικός Αντερτέικερ, τότε με άλλο όνομα. Στην εταιρεία WCW, πέρασε και από σχολιαστής, αλλά και ως παρασκηνιακός παραγωγός.

Αφεντικό στο ECW

Το 1993, ξεκίνησε την ιδέα μιας νέας εταιρείας. Σιγά - σιγά έγινε το αφεντικό του Eastern Championship Wrestling που ανήκε στον Τοντ Γκόρντον και μετά, πήρε την ονομασία Extreme Championship Wrestling. Το ECW με τις ιδέες του Χέιμαν και τον εναλλακτικό τρόπο που προσέγγιζε το κατς, έγινε γρήγορα διάσημο και απέκτησε οπαδούς. Το 2001 όμως χρεοκόπησε και ο Χέιμαν ως αφεντικό ανακοίνωσε τα δυσάρεστα στους οπαδούς.

Μάνατζερ στο WWE

Μετά το τέλος του ECW, ο Χέιμαν συνέχισε ως σχολιαστής στο WWE. Από το 2002 γίνεται μάνατζερ του Μπροκ Λέσναρ, τον οποίο βοηθά να φτάσει σύντομα στην κορυφή. Την περίοδο 2003-2004 γίνεται Γενικός Διευθυντής του SmackDown και έπειτα επιστρέφει ως μάνατζερ για τους Ντί-Βον και Μπούμπα Ρέι, τους Ντάντλεϊ Μπόιζ. Από το 2005 αρχίζει η ιδέα της αναγέννησης του ECW, τα δικαιώματα του οποίου έχει πλέον το WWE. Το 2006 γίνεται το ECW νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα με δικό του ρόστερ και ο Χέιμαν γίνεται ο Γενικός Διευθυντής του. Έναν χρόνο αργότερα, αφού δεν συμφωνεί με το τρόπο που παρουσιάζεται το νέο ECW αποχωρεί από το WWE. Το 2012 επέστρεψε ως μάνατζερ του Μπροκ Λέσναρ, που επέστρεψε επίσης, μετά από πολλά χρόνια στην εταιρεία. Σύντομα έγινε ο μάνατζερ του Σι Εμ Πανκ, με τον οποίο άρχισε μια κόντρα το 2013. Μετά απο μια αποτυχημένη συνεργασία με τον Κέρτις Άξελ και τον Ράιμπακ, ο Χέιμαν ανέλαβε τον Σεζάρο το 2014.

Πηγές