Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Bot: Migrating 4 langlinks, now provided by Wikidata on d:Q2376515
Amherst99 (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 9: Γραμμή 9:
}}
}}


Το '''Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων''' ([[ρωσικά|ρωσ]]. Медаль «За спасение погибавших») είναι ένα βραβείο της [[Ρωσία|Ρωσικής Ομοσπονδίας]]. Δημιουργήθηκε στις [[2 Μαρτίου]] του [[1994]], με το διάταγμα '''Νο.442'''.
Το '''Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων''' ([[ρωσικά|ρωσ]]. медаль «За спасение погибавших») είναι ένα βραβείο της [[Ρωσία|Ρωσικής Ομοσπονδίας]]. Δημιουργήθηκε στις [[2 Μαρτίου]] του [[1994]], με το διάταγμα '''Νο.442'''.


==Απονομή==
==Απονομή==

Έκδοση από την 18:28, 11 Νοεμβρίου 2015

Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων
Απονομή από Ρωσία
ΤύποςΜετάλλιο
Στατιστικά
Καθιερώθηκε2 Μαρτίου 1994
Κατάταξη
ΣχετιζόμεναΜετάλλιο για την σωτηρία των πνιγμένων

Το Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων (ρωσ. медаль «За спасение погибавших») είναι ένα βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δημιουργήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1994, με το διάταγμα Νο.442.

Απονομή

Το Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων απονέμεται σε πολίτες για την σωτηρία των συνανθρώπων τους σε φυσικές καταστροφές, υδρόβιες και εδάφιες, όταν ξεσπά μια φωτιά και σε άλλες σοβαρές καταστάσεις.

Μετάλλιο για την σωτηρία των πνιγμένων

Προκάτοχος του βραβείου ήταν το μετάλιο για την σωτηρία των πνιγμένων (ρωσ. Медаль «За спасение утопающих»). Δημιουργήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1957, με διάταγμα του Πρόεδρου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ. Ωστόσο, μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, το 1991, με το διάταγμα Νο.442, που εκδόθηκε στις 2 Μαρτίου του 1994, αντικαταστάθηκε από το Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων.

Το Μετάλλιο για την σωτηρία των πνιγμένων απονεμόταν για:

  • Το κουράγιο και την αφοσίωση που έδειξαν οι βραβευμένοι κατά την διάρκεια διάσωσης ενός πνιγμένου.
  • Την επαγρύπνηση και την εφευρετικότητα, χάρη στην οποία οι πνιγμένοι σώθηκαν.
  • Την υποδειγματική οργάνωση υδρόβιων υπηρεσιών διάσωσης.



CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Медаль «За спасение утопающих» της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Медаль «За спасение погибавших» της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).