Θα Σε Κάνω Βασίλισσα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ αφαιρέθηκε η Κατηγορία:Κωμωδίες (με το HotCat)
Γραμμή 30: Γραμμή 30:
[[Κατηγορία:Ταινίες του 1964]]
[[Κατηγορία:Ταινίες του 1964]]
[[Κατηγορία:Ταινίες παραγωγής Καραγιάννης - Καρατζόπουλος]]
[[Κατηγορία:Ταινίες παραγωγής Καραγιάννης - Καρατζόπουλος]]
[[Κατηγορία:Ελληνικές κωμικές ταινίες]]

Έκδοση από την 09:45, 14 Οκτωβρίου 2015

Θα σε κάνω βασίλισσα
ΣκηνοθεσίαΑλέκος Σακελλάριος
ΠαραγωγήΚαραγιάννης-Καρατζόπουλος
ΣενάριοΑλέκος Σακελλάριος
ΠρωταγωνιστέςΘανάσης Βέγγος,
Νίκη Λινάρδου,
Λάμπρος Κωνσταντάρας,
Δημήτρης Νικολαΐδης,
Γιώργος Μούτσιος,
Γιάννης Βογιατζής,
Νικήτας Πλατής
ΜουσικήΧρήστος Μουραμπάς
Εταιρεία παραγωγήςΚαραγιάννης - Καρατζόπουλος
Πρώτη προβολή1964
Διάρκεια91 λεπτά
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά

Το Θα σε κάνω βασίλισσα είναι ελληνική κωμική, κινηματογραφική, ταινία του 1964, σε παραγωγή Καραγιάννης-Καρατζόπουλος και σε σκηνοθεσία - σενάριο, Αλέκος Σακελλάριος.[1] Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βέγγος, Νίκη Λινάρδου και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Υπόθεση

Ο Αντώνης Τσιλιβίκης (Θανάσης Βέγγος) είναι ένας εργολάβος οικοδομών. Είναι τόσο φιλάργυρος, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξοικονομήσει χρήματα παντού και πάντα. Έτσι, παρόλο που είναι αρκετά ευκατάστατος, προτιμά να ζει με τη σύζυγό του Ελένη (Νίκη Λινάρδου) σε ένα παλιό και ετοιμόρροπο σπίτι, παρά να μετακομίσει σε μία σύγχρονη κατοικία που ο ίδιος κατασκευάζει. Εξάλλου, πληρώνει τους εργάτες του πάντα μετά από εξαντλητικά παζάρια και δε διστάζει να πουλήσει ακόμα και το αυτοκίνητο της γυναίκας του.

Ο Πητ Παπαθεοφιλόπουλος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι θείος της Ελένης και ζει στην Αμερική. Ο Αντώνης, στο αποκορύφωμα της φιλαργυρίας του, πείθει την Ελένη να γράψει στον θείο της ότι έμεινε χήρα, έτσι ώστε ο θείος να της στέλνει τακτικά οικονομική βοήθεια. Κάποτε όμως ο Πητ αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να επισκεφτεί την ανηψιά του. Τοτε, ο Αντώνης αναγκάζεται να μεταμφιεστεί και να υποδυθεί τον συγκάτοικο της Ελένης. Ο Πητ συστήνει στην Ελένη τον φίλο του Μπιλ (Γιώργο Μούτσιο) που ενδιαφέρεται γι' αυτήν. Τελικά, ο Αντώνης δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αποκαλύψει την αλήθεια στον Πητ, και να δεσμευτεί ότι στο εξής θα είναι περισσότερο δοτικός απέναντί της.

Παραπομπές

  1. Ταινιοθήκη της Ελλάδος (2006). «ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ». Ανακτήθηκε στις 20.03.2015.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)