Εγκλήματα (τηλεοπτική σειρά): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Theotass (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Dejo02 (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 96: Γραμμή 96:


===Αχιλλέας Μητρόπουλος===
===Αχιλλέας Μητρόπουλος===
Σύζυγος της Φλώρας, στείρος, αθώος και άκακος. Ο ''Αχιλλέας'' διατηρεί ένα μικρό κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην οδό Αχαρνών. Μένει σ' ένα τριάρι στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, με τη σύζυγό του Φλώρα, τον κατάκοιτο πατέρα του Αριστείδη και τη Μάχη που προσέχει τον πατέρα του. Αγαπάει ειλικρινά τη Φλώρα και προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ της συζύγου και του πατέρα του που αγαπά και φροντίζει. Ανοιχτόκαρδος, εντελώς απονήρευτος, ευκολόπιστος, μοιάζει περισσότερο με παιδί στο σώμα ενός ενήλικα. Στο τέλος αποδεικνύεται ότι ήξερε για τη κρυφή σχέση της γυναίκας του και της το αποκάλυψε στα τελευταία επεισόδια της σειράς.
Σύζυγος της Φλώρας, στείρος, αθώος και άκακος. Ο ''Αχιλλέας'' διατηρεί ένα μικρό κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην οδό Αχαρνών. Μένει σ' ένα τριάρι στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, με τη σύζυγό του Φλώρα, τον κατάκοιτο πατέρα του Αριστείδη και τη Μάχη που προσέχει τον πατέρα του. Αγαπάει ειλικρινά τη Φλώρα και προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ της συζύγου και του πατέρα του που αγαπά και φροντίζει. Ανοιχτόκαρδος, εντελώς απονήρευτος, ευκολόπιστος, μοιάζει περισσότερο με παιδί στο σώμα ενός ενήλικα. Στο τέλος αποκαλυπτει ότι ήξερε για τη κρυφή σχέση της γυναίκας του και της το ανακοίνωσε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.


===Σωσώ Παπαδήμα===
===Σωσώ Παπαδήμα===

Έκδοση από την 13:18, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκλήματα
ΕίδοςΜαύρη κωμωδία
ΔημιουργοίΛευτέρης Παπαπέτρου
Αντώνης Αγγελόπουλος
ΣκηνοθεσίαΑντώνης Αγγελόπουλος
ΠρωταγωνιστέςΜαρία Καβογιάννη
Κώστας Κόκλας
Καίτη Κωνσταντίνου
Υρώ Μανέ
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Σταύρος Νικολαΐδης
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Σούλα Αθανασιάδου
Αθηνόδωρος Προύσαλης
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων66
Παραγωγή
ΠαραγωγήΑνδρέας Τσάκωνας
Διάρκεια35' (1ος κύκλος) 45' (2ος κύκλος)
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςAntenna
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη
Προβολή1998–
2000
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαOfficial Facebook Page

Η τηλεοπτική σειρά " Εγκλήματα " προβλήθηκε από τον ANT1 την περίοδο 1998-1999 και 1999-2000. Σημείωσε μεγάλη επιτυχία και είχε πολύ υψηλές θεαματικότητες.

Σεναριογράφος ήταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου και σκηνοθέτης ο Αντώνης Αγγελόπουλος, επίσης σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς Στο Παρά Πέντε. Ο πρώτος κύκλος της σειράς κυκλοφόρησε σε ψηφιακό δίσκο βίντεο (DVD) (συνολικά 32 επεισόδια σε 11 DVD) από τις 18 Σεπτεμβρίου 2009 έως τις 27 Νοεμβρίου 2009, μαζί με το περιοδικό Τηλέραμα.

Υπόθεση

Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται γύρω από δύο οικογένειες και επικεντρώνεται στην παράνομη σχέση του Αλέκου Παπαδήμα και της Φλώρας Μητροπούλου, αλλά και τις προσπάθειες της Σωσώς να σκοτώσει τον σύζυγό της Αλέκο.

Ένα μέρος του χιούμορ της σειράς είναι ότι στην πορεία του πρώτου κύκλου, οι δύο οικογένειες συνδέονται όλο και περισσότερο μέσα από παράξενες συμπτώσεις: οι χαρακτήρες αποκτούν κοινούς γνωστούς ή αρχίζουν να συναντώνται χωρίς να γνωρίζει ο ένας το ποιόν του άλλου. Για παράδειγμα ο Αχιλλέας Μητρόπουλος γίνεται φίλος με τον Αλέκο, χωρίς να ξέρουν ότι αποτελούν το σύζυγο και τον εραστή της Φλώρας. Η κορύφωση γίνεται στο τέλος του κύκλου που διαδραματίζεται στη Σύρο όπου και κάποιοι χαρακτήρες βρίσκονται μαζί για πρώτη φορά.

Η σειρά είχε ένα δικό της στυλ με κάθε επεισόδιο να περιλάμβανε ένα είδος κλιπ που αποτελούσε ανάμνηση, φαντασίωση ή όνειρο κάποιου χαρακτήρα. Υπήρχαν αναφορές από τη δεκαετία του 60 ή του 70. Η μουσική της σειράς ήταν σχεδόν αποκλειστικά από εκείνη την εποχή και του Νέου Κύματος.

Διανομή

Ηθοποιός Ρόλος
Μαρία Καβογιάννη Κορίνα Μητροπούλου - Κουτσούμπα
Κώστας Κόκλας Αλέκος Παπαδήμας
Καίτη Κωνσταντίνου Σωσώ Παπαδήμα
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης Αχιλλέας Μητρόπουλος
Υρώ Μανέ Φλώρα Μητροπούλου - Μουσουτσάνη
Αθηνόδωρος Προύσαλης Αριστείδης Μητρόπουλος
Σούλα Αθανασιάδου Μάχη Καραθάνου - Μητροπούλου
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Γιάννης "Τζώνυ" Καραθάνος
Σταύρος Νικολαΐδης Μιχάλης Ρούπακας
Φωτεινή Μπαξεβάνη Πέπη
Βασίλης Ευταξόπουλος Παύλος Λογαράς
Σταύρος Μαυρίδης Φώτης Κουτσούμπας

Έκτακτες Συμμετοχές

  • Τάκης Ζαχαράτος (Τηλεοπτική πωλήτρια χαλιών / Τερέζα Καραβοκύρη / Μπουμπουλίνα / Σοφία Λόρεν / Άννα Καλουτά κλπ)
  • Κώστας Μπάρας (Βαλάντης)
  • Κατερίνα Λέχου (Βίκυ) (με το ίδιο όνομα έπαιξε και στο σίριαλ "Είσαι το ταίρι μου", επίσης του Λευτέρη Παπαπέτρου, ενδεχομένως να πρόκειται για επέκταση της ηρωίδας)
  • Γιάννης Μποσταντζόγλου (Ηλίας Μητρόπουλος, ξάδελφος του Αχιλλέα)
  • Λήδα Ματσάγγου (αριστοκράτισσα ερωμένη του Αλέκου)
  • Δήμητρα Παπαδοπούλου (Αθηνά, συμμαθήτρια της Φλώρας)
  • Μπέτυ Μοσχονά (μητέρα του Παύλου Λογαρά)
  • Βίκυ Σταυροπούλου (θαμώνας στο μαγαζί του Βαλάντη)
  • Γιώργος Κοτανίδης (υπνωτιστής Σωσώς)
  • Δημήτρης Αλεξανδρής (Θωμάς, ο ψαράς που έσωσε και αγάπησε την Κορίνα)
  • Έρση Μαλικένζου (μητέρα του Θωμά)
  • Μιχάλης Γιαννάτος (πατέρας της Σωσώς)
  • Σωκράτης Πατσίκας (Αριστειδάκης)
  • Νίκος Πουρσανίδης (Τέλης)
  • Εύα Κουμαριανού (φίλη και συνάδελφος της Κορίνας)
  • Νέλλη Γκίνη (Ρεβέκκα, φίλη και συνάδελφος της Κορίνας)
  • Εύα Στυλάντερ (Γκουντρούν, Γερμανίδα νταντά για το παιδί της Σωσώς)
  • Κρατερός Κατσούλης (Βαγγέλης / Ζαχαρίας)
  • Μαρία Αλιφέρη (Τηλεοπτική παρουσιάστρια)
  • Μαρία Κατσανδρή (ερευνήτρια UFO)
  • Ελπίδα Πράμας (Joan, μητέρα του μωρού του Τζώνυ)
  • Γαλήνη Τσεβά (Medium)
  • Νίκος Ψαρράς (Στέφανος, σκηνοθέτης)
  • Θωμάς Παλιούρας (Πελάτης της Κορίνας)

Χαρακτήρες

Φλώρα Μητροπούλου - Μουσουτσάνη

Η Φλώρα είναι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς "Εγκλήματα", τον οποίο υποδύθηκε η ηθοποιός Υρώ Μανέ. Η Φλώρα κατάγεται από το Κατάκολο της Ηλείας αλλά μετακόμισαν στην Αθήνα. Ο πατέρας είναι συνταξιοδοτημένος χωροφύλακας. Η Φλώρα είναι γύρω στα 35 και παντρεμένη με τον Αχιλλέα Μητρόπουλο, τον οποίο γνώρισε σε ένα εφηβικό πάρτυ που είχε διοργανώσει η φίλη της η Δέσποινα. Δουλεύει στο μαγαζί του Αχιλλέα στο οποίο πουλάει νυχτικά και εσώρουχα. Μένει σε ένα τριάρι στην Αθήνα, στα Εξάρχεια, μαζί με τον άντρα της, τον άρρωστο πεθερό της Αριστείδη Μητρόπουλο και την οικιακή βοηθό τους Μάχη Καραθάνου-Μητροπούλου. Η Φλώρα είναι απογοητευμένη από τη ζωή της και γενικότερα από τις επιλογές που έχει κάνει. Παντρεύτηκε έναν άντρα τον οποίο ποτέ δε συμπαθούσε ιδιαίτερα, ο πεθερός της την αντιπαθεί και μένει μαζί τους από τις πρώτες μέρες του γάμου της, δεν έχει παιδιά (καθώς ο Αχιλλέας είναι στείρος) και οι σχέσεις της με τον Αχιλλέα είναι χλιαρές. Από τα πρώτα επεισόδια της σειράς βλέπουμε ότι η Φλώρα έχει φτάσει στα όριά της, καθώς η ζωή με τον Αχιλλέα είναι μίζερη και μονότονη (χαρακτηριστικά στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε τον Αχιλλέα να πέφτει για ύπνο από τις 9 και την Φλώρα να παραπονιέται για το ότι δε βγαίνουνε ποτέ) και έχει να αντιμετωπίσει τα συνεχή προβλήματα που δημιουργούνται στο σπίτι εξαιτίας του άρρωστου πεθερού της. Κάποια στιγμή όμως αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της και να ζήσει όσα δεν έζησε τόσα χρόνια όντας παντρεμένη με τον Αχιλλέα.

Αλέκος Παπαδήμας

Ο Αλέκος είναι συνομήλικος της Φλώρας, και παντρεμένος με τη Σωσώ. Είναι χασάπης, έχοντας κληρονομήσει από τον πεθερό του το σπίτι που ζει με τη γυναίκα του στην οδό Λακωνίας στους Αμπελοκήπους και το κρεοπωλείο του στην Κυψέλη. Στο χασάπικο έχει ένα παραγιό, το Μιχαλάκη. Η Σωσώ, η σύζυγός του τον αντιπαθεί και σχεδιάζει διάφορους τρόπους να τον σκοτώσει. Ο Αλέκος ήταν ερωτευμένος με τη Φλώρα από τα σχολικά του χρόνια, όμως με το πέρασμα του χρόνου χάθηκαν. Όταν τη ξανασυναντά, ο εφηβικός τους έρωτας ξαναφουντώνει και γίνονται εραστές. Αν και παντρεμένος και ερωτευμένος με τη Φλώρα, δε χάνει ευκαιρία να προσεγγίζει και άλλες γυναίκες.

Αχιλλέας Μητρόπουλος

Σύζυγος της Φλώρας, στείρος, αθώος και άκακος. Ο Αχιλλέας διατηρεί ένα μικρό κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην οδό Αχαρνών. Μένει σ' ένα τριάρι στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, με τη σύζυγό του Φλώρα, τον κατάκοιτο πατέρα του Αριστείδη και τη Μάχη που προσέχει τον πατέρα του. Αγαπάει ειλικρινά τη Φλώρα και προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ της συζύγου και του πατέρα του που αγαπά και φροντίζει. Ανοιχτόκαρδος, εντελώς απονήρευτος, ευκολόπιστος, μοιάζει περισσότερο με παιδί στο σώμα ενός ενήλικα. Στο τέλος αποκαλυπτει ότι ήξερε για τη κρυφή σχέση της γυναίκας του και της το ανακοίνωσε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Σωσώ Παπαδήμα

Σύζυγος του Αλέκου, η Σωσώ είναι πονηρή, σατανική και κακιά μέχρι το μεδούλι, με μια πιο προσεκτική προσέγγιση των πραγμάτων. Οι σχέσεις της με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς δεν ενδιαφέρεται για αυτούς. Η Σωσώ δεν είναι ευχαριστημένη με τον Αλέκο και σχεδιάζει συνεχώς πως να τον σκοτώσει, έχοντας καταλάβει πως εκείνος την απατά. Όταν κάποια στιγμή υποβάλλεται σε ύπνωση και γίνεται για σύντομο διάστημα καλή, μένει έγκυος. Στο διάστημα που ο Αλέκος είχε εξαφανιστεί και θεωρούταν νεκρός, εκείνη είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Μιχαλάκη και τον Τζώνυ. Μέχρι το τέλος, καταφέρνει να σκοτώσει σχεδόν όλους τους χαρακτήρες της σειράς (τους μισούς κατά λάθος προσπαθώντας να σκοτώσει τον άντρα της).Τελικα στο τελος καταφερε να πραγματοποιησει το στοχο της.

Κορίνα Μητροπούλου - Κουτσούμπα

Η Κορίνα είναι αδελφή του Αχιλλέα, κόρη του Αριστείδη. Από μικρή την είχε χάσει η οικογένειά της αφού είχε μπλέξει με τον υπόκοσμο που την προώθησε να γίνει ιερόδουλος. Αχόρταγη για άνδρες, ιδιαίτερα αυθόρμητη, μέσα σε όλα, έχει οικειότητα με τους πάντες αλλά και αδικαιολόγητα αφελής πολλές φορές. Κατάφερε να κάνει μια μικρή περιουσία με τη δουλειά της. Πασίγνωστη, με εκτενέστατη και μακροσκελή λίστα πελατών, δέχεται την πελατεία της συνήθως στο διαμέρισμά της που έχει διακοσμήσει και επιπλώσει με γούστο. Συχνά εμφανίζεται να "εξυπηρετεί" πολλαπλούς πελάτες, μέχρι και ολόκληρη ομάδα Πόλο, και στρατιωτικό λόχο. Της αρέσει να κάνει σόου με χορό, τραγούδι και στριπτίζ σε νυχτερινά κέντρα. Έχει μια καλή φίλη και μέντορα, τη Ρεβέκκα αλλά και φιλίες με τρανσέξουαλ και πολλές "συναδέλφους" της. Την εντοπίζει ο Αχιλλέας βγαίνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή εύρεσης χαμένων προσώπων, στα πρώτα επεισόδια. Στη διάρκεια της σειράς, φτάνει στο παρά πέντε να παντρευτεί τον γιατρό Παύλο Λογαρά, τον ψαρά Θωμά που την έσωσε μετά το ναυάγιο και τελικά παντρεύεται με το ζόρι το γαιοκτήμονα Φώτη Κουτσούμπα, κρύβοντας πάντα το επάγγελμά της και τον προηγούμενο βίο της. Μετά το θάνατο του Φώτη στο ταξίδι του μέλιτος, κληρονομεί τη μεγάλη περιουσία του και αποσύρεται από το επάγγελμά της.

Μάχη Καραθάνου

Η Μάχη είναι ηλικιωμένη γυναίκα που φροντίζει τον κατάκοιτο πατέρα του Αχιλλέα, Αριστείδη. Σοφή, διορατική και έξυπνη, βοηθά τη Φλώρα σε όλες τις καταστάσεις, βρίσκοντάς της δικαιολογίες. Ωστόσο, πότε-πότε κοιτάει και το δικό της συμφέρον, προσπαθώντας να αποσπάσει μέρος της κληρονομιάς του Αριστείδη Μητρόπουλου ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που του παρέχει. Μένει μόνιμα στο σπίτι του Αχιλλέα, σε δικό της δωμάτιο, αλλά διατηρεί και δικό της διαμέρισμα που δεν εμφανίζεται ποτέ στη σειρά. Έχει ένα γιό, το Τζώνυ, που σπουδάζει στην Αγγλία. Στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, παντρεύεται μυστικά τον Αριστείδη Μητρόπουλο.

Αριστείδης Μητρόπουλος

Ο Αριστείδης, του Αχιλλέα και της Ευδοξίας, είναι ο κατάκοιτος πατέρας του Αχιλλέα και της Κορίνας. Είναι συνταξιούχος κουρέας και έχει παντρευτεί δυο φορές και έχει τρία παιδιά. Δυο από τον πρώτο γάμο, (Αχιλλέας και Κορίνα) και ένα εξ αγχιστείας από τη δεύτερη σύζυγο (Γιάννης ή Τζώνυ). Είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του, στο δωμάτιό του, στο σπίτι του Αχιλλέα, ενώ όταν βγαίνει από εκεί, βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αντιπαθεί έντονα τη Φλώρα και γνωρίζει για τη εξωσυζυγική της σχέση. Ο Αριστείδης ξεχνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ειδικά από το γάμο του γιου του και μετά και αρκετές φορές φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχυση χρόνου, τόπου ή και προσώπων. Ο Αχιλλέας τον υπεραγαπά και τον φροντίζει. Παρόλα αυτά, αυτός προσποιείται την αναπηρία του και μπορεί να περπατήσει. Νυμφεύεται μυστικά τη γυναίκα που τον φροντίζει, τη Μάχη. Είναι αρκετά πονηρός και μερικές φορές, ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο φαίνεται να είναι ο παντογνώστης της ιστορίας.

Μιχαλάκης Ρούπακας

Ο παραγιός του Αλέκου στο χασάπικο. Ο Μιχαλάκης είναι ευαίσθητος, φιλήδονος και έμπιστος φίλος του Αλέκου, ενώ συχνά καβγαδίζει με τη γυναίκα του αφεντικού του, τη Σωσώ. Μένει σε μια εσωτερική γκαρσονιέρα στον τελευταίο όροφο κάποιας πολυκατοικίας. Είναι μπερδεμένος σεξουαλικά και φέρεται σαν αμφισεξουαλικός. Ζητά τη βοήθεια της Κορίνας και ερωτεύεται παράφορα τη Σωσώ, η οποία τον χρησιμοποιεί για τους δόλιους σκοπούς της και τον κακομεταχειρίζεται συνεχώς. Επίσης σε πολλά επεισόδια έχει κάνει απόπειρες αυτοκτονίας.

Πέπη

Φίλη και γειτόνισσα της Σωσώς. Η Πέπη είναι αφελής, άγεται και φέρεται από τη Σωσώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο χαρακτήρας της γίνεται πιο καχύποπτος και είναι συνεργός σε διάφορες δολοπλοκίες της φίλης της. Κατοικεί στους Αμπελόκηπους στην οδό Λακωνίας στο νούμερο 8.

Τζώνυ

Γιος της Μάχης. Ο Τζώνυ είναι πονηρός, καταφερτζής, γυναικάς, με γνωριμίες στον κόσμο της νύχτας και πρόθυμος να κάνει κάθε παρανομία για λίγα χρήματα. Είναι πλακατζής, ευδιάθετος και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Σπούδαζε στο Λονδίνο και γύρισε στην Ελλάδα. Είχε σχέση με μια Αγγλίδα, τη Τζόαν, με την οποία έχει και ένα παιδί όπου στο τελευταίο επεισόδιο μαθαίνουμε ότι λέγεται Άρης. Ο Τζώνυ καταφέρνει και εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως τον αργότερα πατριό του Αριστείδη, τη Φλώρα, την Κορίνα, τον Αχιλλέα, ακόμα και τη Σωσώ.

Αναλυτική πλοκή

Η σχέση της Φλώρας με τον Αλέκο

Η Φλώρα αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της όταν ο εφηβικός της έρωτας Αλέκος, και αφού είχαν να ειδωθούν πολλά χρόνια, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της. Η Φλώρα και ο Αλέκος γνωρίστηκαν όταν ήταν μικροί καθώς το κρεοπωλείο στο οποίο δούλευε ο Αλέκος ήταν κοντά στο γυμνάσιο όπου πήγαινε η Φλώρα (σύμφωνα όμως με την εκδοχή που δίνεται στο πρώτο επεισόδιο της σειράς γνωρίστηκαν επειδή έμεναν στην ίδια γειτονιά και μάλιστα ο Αλέκος ήτανε καλεσμένος στο πάρτι στο οποίο η Φλώρα γνώρισε τον Αχιλλέα). Το ειδύλλιο τους δεν προχώρησε και έκτοτε δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ. Κάποια στιγμή όμως ο Αλέκος άρχισε να τηλεφωνεί στο σπίτι της Φλώρας προσπαθώντας να επικοινωνήσει μαζί της και έτσι κανονίζουν να συναντηθούν. Όταν συναντιούνται αποκαλύπτουν ο ένας στον άλλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο γάμο τους και στη ζωή τους. Έτσι ξεκινάει η σχέση της Φλώρας με τον Αλέκο η οποία κρατάει όλο τον πρώτο κύκλο της σειράς καθώς και τα πρώτα επεισόδια του δεύτερου.

Η παράνομη σχέση τους συνεχίζεται με μία σειρά από απρόοπτα και συμπτώσεις και στο τέλος του πρώτου κύκλου αποφασίζουν να εξαφανιστούν και να φύγουν μαζί. Εμπόδιο στα σχέδια τους είναι η γυναίκα του Αλέκου, η Σωσώ η οποία είχε καταλάβει τη σχέση τους σχεδόν από την αρχή της και με ένα σωρό σχέδια (τα οποία συνεχώς αποτυγχάνουν ή έχουν άλλο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένει η Σωσώ) προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Αλέκο. Στο τέλος του πρώτου κύκλου ανοίγει κρυφά την τάπα αποστράγγισης της βάρκας που βρίσκονται η Κορίνα, ο Παύλος, το ζεύγος Παπαδήμα και το ζεύγος Μητροπούλου και προκαλεί τη βύθιση της βάρκας και της παρέας. Η Φλώρα και ο Αλέκος βρίσκονται ναυαγοί στο ίδιο μέρος και αποφασίζουν να φύγουν μαζί προς τη Γερμανία, όμως την τελευταία στιγμή ο Αλέκος δειλιάζει και επιστρέφει σπίτι του. Η Φλώρα βρίσκεται μόνη της και επικοινωνεί με τη Μάχη για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Τότε ο Τζώνυ βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο με το οποίο προσπαθούν να πείσουν τον Αχιλλέα ότι οι εξωγήινοι που είχαν "απαγάγει" τη Φλώρα την "επέστρεψαν". Έτσι η Φλώρα γυρίζει στο σπίτι της και κόβει κάθε επικοινωνία με τον Αλέκο.

Μετά το χωρισμό με τον Αλέκο

Λίγα επεισόδια αφού έχει επιστρέψει η Φλώρα στο σπίτι της, η Σωσώ της αποκαλύπτει ότι ο Αλέκος δημιούργησε καινούργια παράνομη σχέση με μία κυρία των βορείων προαστίων, ρόλο που υποδύεται η Λήδα Ματσάγγου. Η Φλώρα συντετριμμένη αποφασίζει να βοηθήσει τη Σωσώ να εξοντώσει την αντίζηλο. Η Φλώρα και ο Αλέκος ξανασυναντιούνται μετά από καιρό καθώς συνεχίζουν να νιώθουν έντονα αισθήματα ο ένας για τον άλλο. Παρόλα αυτά αποφασίζουν να μην ξανασυναντηθούν. Η Φλώρα όμως έχει μείνει έγκυος από τον Αλέκο. Την ίδια εποχή μένει και η Σωσώ έγκυος η οποία όντας σε ύπνωση αλλάζει εντελώς ο χαρακτήρας της. Με τη βοήθεια του Τζώνυ και της Μάχης, η Φλώρα πείθει τον Αχιλλέα ότι το παιδί είναι δικό του και τελικά σε ένα από τα τελευταία επεισόδια γεννάει το Δάκη (Αριστειδάκη). Με το που το μαθαίνει η Σωσώ, γεννάει (με το ζόρι) κι αυτή τον Τέλη. Η Κορίνα γίνεται νονά του Τέλη.

Μέσα από διάφορες συμπτώσεις και ατυχήματα, τα περισσότερα των οποίων ξεκινούν από τη Σωσώ, ο Φώτης, ο Παύλος, ο Μιχαλάκης, ο Τζώνυ και η Πέπη πεθαίνουν.

Τα χρόνια περνούν και ο Δάκης μεγαλώνοντας γίνεται ένα παχουλό αγόρι που μοιάζει όλο και περισσότερο στον πατέρα του. Ο Τέλης αντίστοιχα, μεγαλώνει με την αρνητική επιρροή της μητέρας του Σωσώς. Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ο Αχιλλέας αποκαλύπτει στη Φλώρα ότι ήξερε για τη σχέση της με τον Αλέκο αλλά δεν είπε ποτέ τίποτα γιατί την αγαπούσε πολύ. Η Φλώρα μετανιωμένη του ζητάει συγγνώμη και χορεύουνε μαζί το "βαλς των χαμένων ονείρων". Στη συνέχεια η Φλώρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Αλέκο ο οποίος μετανιωμένος για την επιλογές που έκανε και σίγουρος για το ότι η Φλώρα είναι ο έρωτας της ζωής του, της ζητάει να συναντηθούν. Συναντιούνται στο μικρό εξοχικό σπίτι του Αλέκου και ο Αλέκος της εξομολογείται αυτά που αισθάνεται. Στο σπίτι όμως καταφθάνουν ο Αχιλλέας, η Κορίνα και η Σωσώ και όλα αποκαλύπτονται. Η Σωσώ ανατινάζει το σπίτι και οι πέντε σκοτώνονται. Παρουσιάζονται στον άλλο κόσμο να βγαίνουν από μια λίμνη, ντυμένοι με σεντόνια και σάβανα και να συναντούν στην ακτή τους νεκρούς φίλους τους. Χρόνια μετά, στο σπίτι του Αχιλλέα και της Φλώρας ζουν ο (πλέον όρθιος και υγιής) παππούς Αριστείδης, η Μάχη, ο Αριστειδάκης που έχει γίνει παλικαράκι, ο γιος του Τζώνυ ο Άρης και ο Τέλης που έχει εξελιχθεί σε ένα κυνικό γόη. Το μόνο που έχει μείνει να θυμίζει τους νεκρούς γονείς και φίλους είναι ένα κάδρο με μια φωτογραφία όλης της παρέας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι