Μπρους ΜακΛάρεν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 30: Γραμμή 30:
[[Κατηγορία:Θάνατοι το 1970|Μακλάρεν Μπρους]]
[[Κατηγορία:Θάνατοι το 1970|Μακλάρεν Μπρους]]
[[Κατηγορία:Παράγοντες της Φόρμουλα 1|Μακλάρεν Μπρους]]
[[Κατηγορία:Παράγοντες της Φόρμουλα 1|Μακλάρεν Μπρους]]
{{ενσωμάτωση κειμένου|en|Bruce Mclaren}}
{{ενσωμάτωση κειμένου|en|Bruce McLaren}}

Έκδοση από την 08:06, 28 Αυγούστου 2015

Μπρους Μακλάρεν
Προσωπικά στοιχεία
Όνομα Μπρους Μακλάρεν
Ημερομηνία γέννησης 30 Αυγούστου 1937
Τόπος γέννησης Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
Εθνικότητα Νεοζηλανδός
Ημερομηνία θανάτου 2 Ιουνίου 1970 (32 ετών)
Τόπος θανάτου Γκούντγουντ, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Μπρους Μακλάρεν (Αγγλ.:Bruce McLaren) (Ώκλαντ Νέας Ζηλανδίας 30 Αυγούστου 1937 - Γκούντγουντ Ηνωμένου Βασιλείου 2 Ιουνίου 1970), ήταν Νεοζηλανδός επιχειρηματίας και οδηγός αγώνων, ο οποίος το 1963 ίδρυσε την ομώνυμη ομάδα της Φόρμουλα 1.

Πρώτα χρόνια

Γεννημένος στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στις 30 Αυγούστου του 1937, ο Μακλάρεν τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο της Μέντοουμπανκ. Όταν έγινε εννέα ετών, προσβλήθηκε από το Σύνδρομο Λεγκ-Καλβέ-Πέρθες και από τότε το αριστερό του πόδι έγινε κοντύτερο απ' το δεξί κι έμεινε έτσι μέχρι το θάνατό του.

Καριέρα στη Φόρμουλα 1

Η 1η συμμετοχή του Μακλάρεν σε αγώνα Φόρμουλα 1 ήταν το Γκραν Πρι της Νέας Ζηλανδίας του 1958 με την ομάδα στην οποία ήταν ο Αυστραλός Τζακ Μπράμπαμ, ο οποίος του είχε πει να πάρει τη θέση η οποία είχε μείνει κενη.

Θάνατος

Στις 2 Ιουνίου του 1970 ο Μακλάρεν βρέθηκε στο Γκούντγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου, για να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο της ομάδας του. Αλλά αυτή έμελε να ήταν και η τελευταία του, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής έχασε τη ζωή του όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου το οποίο οδηγούσε και με περισσότερα από 300 χιλιόμετρα έπεσε στα προστατευτικά ελαστικά. Η κηδεία του έγινε στις 4 Ιουνίου 1970 στην πατρίδα του.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Bruce McLaren της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).