Σταθμός Άγιος Νικόλαος (Μετρό Αθήνας): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
<font> -> <span> με τη χρήση AWB (10459)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
{{end}}
{{end}}
}}
}}
Ο Σταθμός '''Άγιος Νικόλαος''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της γραμμής 1 των [[Η.Σ.Α.Π.]], στη χιλιομετρική θέση 13,164 από [[Πειραιάς|Πειραιά]]. Βρίσκεται στην [[Αθήνα]], ανάμεσα από τις οδούς Μιχαήλ Βόδα και Ιωνίας, οι οποίοι είναι παράλληλοι με την οδό Αχαρνών. Το όνομά του προέρχεται από τον γειτονικό Ιερό Ναό του [[Άγιος Νικόλαος|Αγίου Νικολάου]]. Εγκαινιάστηκε στις [[12 Φεβρουαρίου]] [[1956]]<ref>http://www.isap.gr/station.asp?id=12 Επίσημη Ιστοσελίδα ΗΣΑΠ</ref> και ανακαινίσθηκε εξολοκλήρου το 2004, ενώ κατά το 2010 ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες ανακαίνισης των γραμμών. Διαθέτει δύο πλευρικές αποβάθρες. Ο σταθμός βρίσκεται επάνω σε στροφή της τροχιάς των γραμμών και έτσι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ της αποβάθρας και των συρμών, όπως και στον σταθμό Μοναστηράκι. Σε κάθε αποβάθρα του σταθμού υπάρχει ανελκυστήρας, ενώ οι δύο αποβάθρες συνδέονται υπογείως με πεζοδιάβαση.
Ο Σταθμός '''Άγιος Νικόλαος''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της γραμμής 1 των [[Η.Σ.Α.Π.]], στη χιλιομετρική θέση 13,164 από [[Πειραιάς|Πειραιά]]. Βρίσκεται στην [[Αθήνα]], ανάμεσα από τις οδούς Μιχαήλ Βόδα και Ιωνίας, οι οποίοι είναι παράλληλοι με την οδό Αχαρνών. Το όνομά του προέρχεται από τον γειτονικό Ιερό Ναό του [[Άγιος Νικόλαος|Αγίου Νικολάου]]. Εγκαινιάστηκε στις [[12 Φεβρουαρίου]] [[1956]]<ref>http://www.isap.gr/station.asp?id=12 Επίσημη Ιστοσελίδα ΗΣΑΠ</ref> και ανακαινίσθηκε εξ ολοκλήρου το [[2004]], ενώ κατά το [[2010]] ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες ανακαίνισης των γραμμών. Διαθέτει δύο πλευρικές αποβάθρες. Ο σταθμός βρίσκεται επάνω σε στροφή της τροχιάς των γραμμών και έτσι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ της αποβάθρας και των συρμών, όπως και στον σταθμό Μοναστηράκι της γραμμής 1. Σε κάθε αποβάθρα του σταθμού υπάρχει ανελκυστήρας, ενώ οι δύο αποβάθρες συνδέονται υπογείως με πεζοδιάβαση.


==Σχεδιάγραμμα σταθμού==
==Σχεδιάγραμμα σταθμού==

Έκδοση από την 04:16, 21 Φεβρουαρίου 2015

Άγιος Νικόλαος
Agios Nikolaos
Πληροφορίες
Γραμμές
Λειτουργία
Έναρξη λειτουργίας12 Φεβρουαρίου 1956
ΔιαχειριστήςΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ
Επίπεδα3
Τύπος δόμησηςΣτο έδαφος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Σταθμός Άγιος Νικόλαος είναι σταθμός του μετρό της Αθήνας, επί της γραμμής 1 των Η.Σ.Α.Π., στη χιλιομετρική θέση 13,164 από Πειραιά. Βρίσκεται στην Αθήνα, ανάμεσα από τις οδούς Μιχαήλ Βόδα και Ιωνίας, οι οποίοι είναι παράλληλοι με την οδό Αχαρνών. Το όνομά του προέρχεται από τον γειτονικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εγκαινιάστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1956[1] και ανακαινίσθηκε εξ ολοκλήρου το 2004, ενώ κατά το 2010 ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες ανακαίνισης των γραμμών. Διαθέτει δύο πλευρικές αποβάθρες. Ο σταθμός βρίσκεται επάνω σε στροφή της τροχιάς των γραμμών και έτσι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ της αποβάθρας και των συρμών, όπως και στον σταθμό Μοναστηράκι της γραμμής 1. Σε κάθε αποβάθρα του σταθμού υπάρχει ανελκυστήρας, ενώ οι δύο αποβάθρες συνδέονται υπογείως με πεζοδιάβαση.

Σχεδιάγραμμα σταθμού

Ε
Έδαφος/Εισιτήρια
Εξυπηρέτηση πελατών Έξοδοι/Εισιτήρια
Επίπεδο
Ε1
Πλευρικές αποβάθρες, πόρτες στα δεξιά
Αποβάθρα 1 προς Πειραιά (Αττική)
Αποβάθρα 2 προς Κηφισιά (Κάτω Πατήσια)
Πλευρικές αποβάθρες, πόρτες στα δεξιά

Πίνακας δρομολογίων

Προορισμός Πρώτος
συρμός
Τελευταίος
συρμός
Γραμμή 1
Πειραιάς 05:10 00:40
Κηφισιά 04:56 00:41

Παραπομπές

  1. http://www.isap.gr/station.asp?id=12 Επίσημη Ιστοσελίδα ΗΣΑΠ