Σταθμός Ταύρος - Ελευθέριος Βενιζέλος (Μετρό Αθήνας): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Πηγές
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
{{end}}
{{end}}
}}
}}
Ο '''σταθμός Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της γραμμής 1 των [[Η.Σ.Α.Π.]], στη χιλιομετρική θέση 6,146 από [[Πειραιάς|Πειραιά]]. Βρίσκεται επί των ορίων των δήμων [[Ταύρος Αττικής|Ταύρου]] και [[Καλλιθέα Αττικής|Καλλιθέας]]. Το όνομά του προέρχεται από τον έναν από τους δήμους που εξυπηρετεί, αλλά διαθέτει και δεύτερο όνομα από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από τον σταθμό. Βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης με Αγίων Αναργύρων, στο ύψος του 10ου Αθλητικού Κέντρου Καλλιθέας. Εγκαινιάστηκε στις [[6 Φεβρουαρίου]] [[1989]] και η σημερινή του μορφή ανάγεται στο [[2004]]. Διαθέτει κεντρική αποβάθρα και γραμμή εναπόθεσης αμαξοστοιχιών. Κατά καιρούς δρομολογούνται τις ώρες αιχμής τοπικά δρομολόγια μεταξύ Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου και [[Σταθμός Ειρήνης (Μετρό Αθήνας)|Ειρήνης]], καθώς και μεταξύ Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου και [[Σταθμός Άνω Πατησίων (Μετρό Αθήνας)|Άνω Πατησίων]].
Ο '''σταθμός Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της γραμμής 1 των [[Η.Σ.Α.Π.]], στη χιλιομετρική θέση 6,146 από [[Πειραιάς|Πειραιά]]. Βρίσκεται επί των ορίων των δήμων [[Ταύρος Αττικής|Ταύρου]] και [[Καλλιθέα Αττικής|Καλλιθέας]]. Το όνομά του προέρχεται από τον έναν από τους δήμους που εξυπηρετεί, αλλά διαθέτει και δεύτερο όνομα από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από τον σταθμό. Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης με Αγίων Αναργύρων, στο ύψος του 10ου Αθλητικού Κέντρου Καλλιθέας. Εγκαινιάστηκε στις [[6 Φεβρουαρίου]] [[1989]] και η σημερινή του μορφή ανάγεται στο [[2004]]. Διαθέτει κεντρική αποβάθρα και γραμμή εναπόθεσης αμαξοστοιχιών. Κατά καιρούς, δρομολογούνται τις ώρες αιχμής τοπικά δρομολόγια μεταξύ Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου και [[Σταθμός Ειρήνης (Μετρό Αθήνας)|Ειρήνης]], καθώς και μεταξύ Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου και [[Σταθμός Άνω Πατησίων (Μετρό Αθήνας)|Άνω Πατησίων]].


==Σχεδιάγραμμα σταθμού==
==Σχεδιάγραμμα σταθμού==

Έκδοση από την 03:53, 21 Φεβρουαρίου 2015

Ταύρος-Ελευθέριος Βενιζέλος
Tavros-Eleftherios Venizelos
Πληροφορίες
Γραμμές
Λειτουργία
Έναρξη λειτουργίας6 Φεβρουαρίου 1989
ΔιαχειριστήςΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ
Επίπεδα3
Τύπος δόμησηςΣτο έδαφος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο σταθμός Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου είναι σταθμός του μετρό της Αθήνας, επί της γραμμής 1 των Η.Σ.Α.Π., στη χιλιομετρική θέση 6,146 από Πειραιά. Βρίσκεται επί των ορίων των δήμων Ταύρου και Καλλιθέας. Το όνομά του προέρχεται από τον έναν από τους δήμους που εξυπηρετεί, αλλά διαθέτει και δεύτερο όνομα από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από τον σταθμό. Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης με Αγίων Αναργύρων, στο ύψος του 10ου Αθλητικού Κέντρου Καλλιθέας. Εγκαινιάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1989 και η σημερινή του μορφή ανάγεται στο 2004. Διαθέτει κεντρική αποβάθρα και γραμμή εναπόθεσης αμαξοστοιχιών. Κατά καιρούς, δρομολογούνται τις ώρες αιχμής τοπικά δρομολόγια μεταξύ Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου και Ειρήνης, καθώς και μεταξύ Ταύρου-Ελευθερίου Βενιζέλου και Άνω Πατησίων.

Σχεδιάγραμμα σταθμού

Ε
Έδαφος/Εισιτήρια
Εξυπηρέτηση πελατών Έξοδοι/Εισιτήρια
Επίπεδο
Ε1
Αποβάθρα 1 προς Πειραιά (Καλλιθέα)
Κεντρική αποβάθρα, πόρτες στα αριστερά
Αποβάθρα 2 προς Κηφισιά (Πετράλωνα)

Πίνακας δρομολογίων

Προορισμός Πρώτος
συρμός
Τελευταίος
συρμός
Γραμμή 1
Πειραιάς 05:25 00:55
Κηφισιά 05:10 00:25