Εμμανουήλ Αρίδας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Vargenau (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 14: Γραμμή 14:


[[Κατηγορία:Δήμαρχοι Τυρνάβου|Α]]
[[Κατηγορία:Δήμαρχοι Τυρνάβου|Α]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις 1892|Α]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1892|Α]]
[[Κατηγορία:Θάνατοι το 1982|Α]]
[[Κατηγορία:Θάνατοι το 1982|Α]]

Έκδοση από την 17:37, 30 Απριλίου 2007

Ο Εμμανουήλ Αρίδας γεννήθηκε στον Τύρναβο το έτος 1892 από εύπορη οικογένεια (οικογένεια Αθανασίου και Ελισάβετ Αρίδα). Το 1913 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό και αφού απολύθηκε, μετανάστευσε στην Αμερική, αναζητώντας τις ευκαιρίες του Νέου Κόσμου.

Στην Αμερική εργάσθηκε σε εργοστάσιο υποδημάτων επί σειρά ετών, ενώ αργότερα δημιούργησε δική του επιχείρηση στην Αμερική (μπυραρία). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα ασχολούμενος με τα αυτοκίνητα και τα τότε καταστήματα οινομαγειρείων στη Λάρισα μέχρι το 1944.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής ο Εμμ. Αρίδας έχασε όλη την περιουσία του. Το 1928, παντρεύτηκε στον Τύρναβο την Θεοφανώ κόρη του Αστερίου Κυριάκου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Θανάση και Ελισάβετ Αρίδα.

Το έτος 1955, εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθανάσιο Αντ. Φιλανδριανό ή Δημητριάδη, και ανέλαβε Δήμαρχος Τυρνάβου την 1η Δεκεμβρίου 1957, ύστερα από τον θάνατο του Δημάρχου Πλάκα, και ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου μέχρι τις 24 Μαΐου 1959. Ο Εμμανουήλ Αρίδας απεβίωσε «πλήρης ημερών» στις 18 Απριλίου 1982.


Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.tirnavos.gr και δημοσιεύτηκε στη Βικιπαίδεια μετά από άδεια.