Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 31: Γραμμή 31:
}}
}}


Η '''Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα''' ([[ρωσικά]]: Российская футбольная Премьер-Лига,<ref>В соответствии с ответами справочной службы портала [[Грамота.ру|ГРАМОТА.РУ]], в названии лиги может присутствовать только одна [[Заглавные буквы|заглавная буква]]: [http://www.gramota.ru/spravka/buro/29_301351 '''Российская футбольная премьер-лига'''] либо [http://www.gramota.ru/spravka/buro/29_337129 '''Премьер-лига'''].</ref> РФПЛ) είναι μία [[μη κερδοσκοπική οργάνωση]] στη [[Ρωσία]] η οποία έχει υπό τη σκέπη της όλα τα επαγγελματικά [[ποδόσφαιρο|ποδοσφαιρικά]] σωματεία της χώρας και το [[Πρέμιερ Λιγκ Ρωσίας|Πρωτάθλημα Ρωσίας]], υπό την εποπτεία της [[Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση|Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης]] (РФС). Άρχισε να δραστηριοποιείτε το 2002 και σκοπό έχει να συντονίζει τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Το 2003, η Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα διοργάνωσε το [[Λιγκ Καπ Ρωσίας]].
Η '''Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα''' ([[ρωσικά]]: Российская футбольная Премьер-Лига,<ref>В соответствии с ответами справочной службы портала [[Грамота.ру|ГРАМОТА.РУ]], в названии лиги может присутствовать только одна [[Заглавные буквы|заглавная буква]]: [http://www.gramota.ru/spravka/buro/29_301351 '''Российская футбольная премьер-лига'''] либо [http://www.gramota.ru/spravka/buro/29_337129 '''Премьер-лига'''].</ref> РФПЛ) είναι μία [[μη κερδοσκοπική οργάνωση]] στη [[Ρωσία]] η οποία έχει υπό τη σκέπη της όλα τα επαγγελματικά [[ποδόσφαιρο|ποδοσφαιρικά]] σωματεία της χώρας και το [[Πρωτάθλημα Ρωσίας (ποδόσφαιρο ανδρών)|Πρωτάθλημα Ρωσίας]], υπό την εποπτεία της [[Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση|Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης]] (РФС). Άρχισε να δραστηριοποιείτε το 2002 και σκοπό έχει να συντονίζει τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Το 2003, η Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα διοργάνωσε το [[Λιγκ Καπ Ρωσίας]].


== Ιστορία ==
== Ιστορία ==

Έκδοση από την 03:01, 16 Νοεμβρίου 2014

Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα
Ίδρυση2001
ΠρόεδροςΣεργκέι Πριάντκιν
Εκτελεστικός ΔιευθυντήςΣεργκέι Τσέμπαν
Ιστοσελίδαrfpl.org

Η Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα (ρωσικά: Российская футбольная Премьер-Лига,[1] РФПЛ) είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση στη Ρωσία η οποία έχει υπό τη σκέπη της όλα τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας και το Πρωτάθλημα Ρωσίας, υπό την εποπτεία της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (РФС). Άρχισε να δραστηριοποιείτε το 2002 και σκοπό έχει να συντονίζει τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Το 2003, η Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα διοργάνωσε το Λιγκ Καπ Ρωσίας.

Ιστορία

Η Ρωσική ποδοσφαιρική Πρέμιερ-Λίγκα ιδρύθηκε το 2001, ενώ, από το 2002 και μετά ασχολείται με τη διεξαγωγή του Ρωσικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαιρου (μέχρι και το 2001 συμμετείχε στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου).

Παραπομπές

  1. В соответствии с ответами справочной службы портала ГРАМОТА.РУ, в названии лиги может присутствовать только одна заглавная буква: Российская футбольная премьер-лига либо Премьер-лига.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Российская футбольная Премьер-Лига της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).