Ακυληία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Alkinoos13 (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: {{σε χρήση}} Η Ακυληία είναι πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται στο β...
 
Alkinoos13 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{σε χρήση}}
{{σε χρήση}}
{{πηγές|29|10|14}}
Η Ακυληία είναι πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αδριατικής Θάλασσας, στις παρυφές των λιμνοθαλασσών της εκεί περιοχής, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων (6 μιλίων) από τη θάλασσα, κοντά στον ποταμό Νατίσα (Natisone στα ιταλικά), η κοίτη του οποίου έχει αλλάξει σε κάποιο βαθμό από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σήμερα, η πόλη είναι μικρή με 3.500 κατοίκους περίπου, αλλά στην αρχαιότητα ήταν μεγάλη σε μέγεθος και κύρος καθώς υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με πληθυσμό 100.000 κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί έναν από τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους στη Βόρεια Ιταλία.
Η Ακυληία είναι αρχαία ρωμαϊκή πόλη στην [[Ιταλία]], η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της [[Αδριατική θάλασσα|Αδριατικής θάλασσας]], στις παρυφές των λιμνοθαλασσών της εκεί περιοχής, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων (6 μιλίων) από τη θάλασσα, κοντά στον ποταμό Νατίσα (Natisone στα ιταλικά), η κοίτη του οποίου έχει αλλάξει σε κάποιο βαθμό από την εποχή της [[Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία|Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας]]. Σήμερα, η πόλη είναι μικρή με 3.500 κατοίκους περίπου, αλλά στην αρχαιότητα ήταν μεγάλη σε μέγεθος και κύρος καθώς υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με πληθυσμό 100.000 κατοίκων κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί έναν από τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους στη Βόρεια Ιταλία.

Έκδοση από την 16:47, 29 Οκτωβρίου 2014

Η Ακυληία είναι αρχαία ρωμαϊκή πόλη στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αδριατικής θάλασσας, στις παρυφές των λιμνοθαλασσών της εκεί περιοχής, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων (6 μιλίων) από τη θάλασσα, κοντά στον ποταμό Νατίσα (Natisone στα ιταλικά), η κοίτη του οποίου έχει αλλάξει σε κάποιο βαθμό από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σήμερα, η πόλη είναι μικρή με 3.500 κατοίκους περίπου, αλλά στην αρχαιότητα ήταν μεγάλη σε μέγεθος και κύρος καθώς υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με πληθυσμό 100.000 κατοίκων κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί έναν από τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους στη Βόρεια Ιταλία.