BBC Τηλεόραση: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 131: Γραμμή 131:
* [http://www.bbc.co.uk/tv BBC TV]
* [http://www.bbc.co.uk/tv BBC TV]


{{ενσωμάτωση κειμένου|en|BBC Television}}
{{Πρότυπο:BBC}}
{{Πρότυπο:BBC}}



Έκδοση από την 18:14, 25 Αυγούστου 2014

Το BBC Τηλεόραση (αγγ.: BBC Television) είναι μία υπηρεσία του BBC. Ο οργανισμός έχει ξεκινήσει τα τηλεοπτικά του προγράμματα από το 1932, αλλά το κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου του 1936.

Τα κανάλια του BBC δεν έχουν καθόλου διαφημίσεις και η συνολική τους τηλεθέαση είναι το 30% των τηλεθεατών στο Ηνωμένο Βασίλειο[1]. Τα κανάλια χρηματοδοτούνται από το τέλος τηλεόρασης.

Κανάλια

Ελεύθερα στο Ηνωμένο Βασίλειο

BBC One

Το πρόγραμμα του καναλιού περιέχει κωμωδίες, δραματικές σειρές, νοτκιμαντέρ, ταινίες, ειδήσεις και αθλητικά. Στις 3 Νοεμβρίου του 2010, ξεκίνησε να το κανάλι υψηλής ευκρίνειας BBC One HD το οποίο αναμεταδίδει το πρόγραμμα του BBC One. Τον Οκτώβριο του 2013, ανακοινώθηκε ότι το 2015 θα εκπέμψει το νέο κανάλι BBC One +1.

BBC Two

Το πρόγραμμα του καναλιού περιέχει κωμωδίες, δραματικές σειρές, παιδικά προγράμαματα και προγράμαματα από άλλες χώρες, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα του σταθμού είναι το Top Gear. Στις 26 Μαρτίου του 2013, ξεκίνησε να εκπέμπει το κανάλι υψηλής ευκρίνειας BBC Two HD, το οποίο αναμεταδίδει το πρόγραμμα του BBC Two.

BBC Three

Το πρόγραμμα του καναλιού περιέχει κωμωδίες και νεανικά προγράμματα. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2013, ξεκίνησε να εκπέμπει το κανάλι υψηλής ευκρίνειας BBC Three HD, το οποίο αναμεταδίδει το πρόγραμμα του BBC Three.

BBC Four

Το πρόγραμμα του καναλιού περιέχει ειδικά ντοκιμαντέρ, "σοβαρές" δραματικές σειρές, ζωντανές θεατρικές παραστάσεις, ξενόγλωσσες ταινίες και προγράμματα από το αρχείο του BBC. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2013, ξεκίνησε να εκπέμπει το κανάλι υψηλής ευκρίνειας BBC Four HD, το οποίο αναμεταδίδει το πρόγραμμα του BBC Four.

BBC News

Το ειδησεογραφικό κανάλι του BBC. Καθημερινά από τις 1:00 μέχρι τις 6:00 αναμεταδίδει το πρόγραμμα του BBC World News. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2013, ξεκίνησε να εκπέμπει το κανάλι υψηλής ευκρίνειας BBC News HD, το οποίο αναμεταδίδει το πρόγραμμα του BBC News.

BBC Parliament

Το πολιτικό κανάλι του BBC. Μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Βουλής του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

CBBC

Παιδικό τηλεοπτικό κανάλι, με προγράμματα για παδιά από έξι χρονών και άνω. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2013, ξεκίνησε να εκπέμπει το κανάλι υψηλής ευκρίνειας CBBC HD, το οποίο αναμεταδίδει το πρόγραμμα του CBBC.

CBeebies

Παιδικό τηλεοπτικό κανάλι, με προγράμματα για παδιά κάτω των έξι ετών. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2013, ξεκίνησε να εκπέμπει το κανάλι υψηλής ευκρίνειας CBeebies HD, το οποίο αναμεταδίδει το πρόγραμμα του CBeebies.

Άλλα τηλεοπτικά κανάλια

BBC Alba

Ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι στη Σκωτική Γαελική γλώσσα. Το κανάλι εκπέμπει μερικές ώρες την ημέρα και όχι 24ώρες το 24ωρο. Το κανάλι ανήκει στο BBC και στην εταιρεία MG Alba, η οποία χρηματοδοτήται από την Κυβέρνηση της Σκωτίας.

Διεθνή ειδησεογραφικά

BBC World News

Ένα διεθνές 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι. Το κανάλι δεν είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μέρος του προγράμματος του καναλιού αναμεταδίδεται από τα κανάλια BBC News, BBC One και BBC Two από τις 1:00 μέχρι τις 5:30. Επιπλέον το κανάλι αναμεταδίδε από το BBC Two και από τις 11:30 μέχρι τις 12:00 και από το BBC Four από τις 19:00 μέχρι τις 19:30.

BBC Worldwide

Κύριο λήμμα: BBC Worldwide

Το BBC Worldwide διαχειρίζεται πολλά από τα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια με την επωνύμια του BBC:

BBC America

Ένα αμερικανικό ψυχαγωγικό τηλεοπτικό κανάλι, μεταδίδει πολλά Βρετανικά προγράμματα.

BBC Arabic Television

Αραβικό ειδησεογραφικό κανάλι, το οποίο εκπέμπει στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 11 Μαρτίου του 2008.

BBC Canada

Ένα καναδικό ψυχαγωγικό τηλεοπτικό κανάλι. Το κανάλι ανήκει στο BBC Worldwide και στην εταιρεία Shaw Media.

BBC HD

Ένα κανάλι υψηλής ευκρίνειας, εκπέμπει στο Βέλγιο, στη Βραζιλία, στο Μεξικό, στην Ολλανδία, στην Πολωνία, στην Ελβετία και στην Τουρκία.

BBC Kids

Ένα καναδικό παιδικό τηλεοπτικό κανάλι. Το κανάλι ανήκει στο BBC Worldwide και στην εταιρεία Shaw Media.

BBC Entertainment

Ένα διεθνές ψυχαγωγικό τηλεπτικό κανάλι, με κωμωδίες, δραματικές σειρές, ελαφρά ψυχαγωγικά και παιδικά προγράμματα. Το κανάλι εκπέμπει στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Λατινική Αμερική και στη Νότια Αφρική.

BBC Lifestyle

Τηλεοπτικός σταθμός με προγράμματα σχετικά με το lifestyle. Το κανάλι εκπέμπει στην Πολωνία, στην Σκανδιναβία, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη και στη Νότια Αφρική.

BBC Knowledge

Τηλεοπτικός σταθμός με ντοκιμαντέρ. Το κανάλι εκπέμπει στην Αυστραλία, στη Βουλγαρία, στο Χονγκ Κονγκ, στην Ινδονησία, στην Νέα Ζηλανδία, στην Πολωνία, στην Σκανδιναβία, στην Σιγκαπούρη και στη Νότια Αφρική.

BBC UKTV

Ψυχαγωγικός τηλεοπτικός σταθμός στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία.

BBC Brit

Μελλοντικός συνδρομητικός ψυχαγωγικός τηλεοπτικός σταθμός. Αναμένεται να εκπέμπψει μέσα στο 2014.

BBC Earth

Μελλοντικός συνδρομητικός τηλεοπτικός σταθμός με ντοκιμαντέρ. Αναμένεται να εκπέμπψει μέσα στο 2014.

BBC First

Συνδρομητικός ψυχαγωγικός τηλεοπτικός σταθμός με κωμωδίες και δραματικές σειρές. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 3 Αυγούστου του 2014 και μέχρι στιγμής εκπέμπει μόνο στην Αυστραλία.

Επίσης, το BBC είναι συνιδιοκτήτης στα παρακάτω τηλεοπτικά κανάλια:

UKTV

Τηλεοπτικό κανάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνιδιοκτήτη την εταιρεία Scripps Networks Interactive. Ο σταθμός μεταδίδει πολλά προγράμματα από το αρχείο του BBC.

BBC Persian Television

Ειδησεογραφικός σταθμός στην Περσική γλώσσα.

Που έχουν κλείσει

BBC Japan

Ήταν ψυχαγωγικός τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος έκπεμπε από το Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2006.

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα BBC Television της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).