Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 173: Γραμμή 173:
* [[Κόντι Ρόουντς]]
* [[Κόντι Ρόουντς]]
* [[Μπιγκ Σόου]]
* [[Μπιγκ Σόου]]
* Κόντι Ρόουνς
* Κόντι 69 Ρόουνς
* Κρίστιαν
* Κρίστιαν
* [[Μιζ]]
* [[Μιζ]]

Έκδοση από την 16:06, 19 Αυγούστου 2014

Το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα (αγγλ: Intercontinental Championship) είναι επαγγελματικός τίτλος που διεκδικείται μόνο σε αγώνες πάλης και χρησιμοποιείται από το WWE. Πρόκειται για τον δεύτερο σε αξία τίτλο του WWE και ο τωρινός πρωταθλητής είναι ο Ντολφ Ζίγκλερ, ο οποίος είναι στην δεύτερη θητεία του.

Ιστορία

Ο τίτλος ιδρύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1979 όταν ο Πατ Πάτερσον νίκησε τον Τεντ Ντιμπιάσι και ενοποίησε το Νοτιοαμερικανικό Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών και το Βορειοαμερικανικό Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών.

Ο Ρομπ Βαν Νταμ ως Διηπειρωτικός Πρωταθλητής στο WWE.

Όταν η εταιρία μετονομάστηκε σε WWE το 2002, ο Διηπειρωτικός Πρωταθλητής Ρομπ Βαν Νταμ νίκησε αρχικά τον Ιούλιο, τον Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή Τζεφ Χάρντι και έναν μήνα μετά, τον Αύγουστο, και τον Σκληροπυρηνικό Πρωταθλητή, Τόμι Ντρίμερ, με αποτέλεσμα τα δυο τελευταία πρωταθλήματα να αφομοιωθούν από το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα.

Στο No Mercy του 2002, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών Τριπλ Έιτς νίκησε τον Διηπειρωτικό Πρωταθλητή Κέιν και ο τίτλος τότε έγινε ανενεργός. Όμως τον Μάιο του 2003, ο Διευθυντής του Raw, ο Στιβ Όστιν επανέφερε τον τίτλο ως το δεύτερο τίτλο του Raw. Στο WWE Draft του 2009 ο Διηπειρωτικός Πρωταθλητής Ρέι Μυστέριο πήγε στο SmackDown με αποτέλεσμα ο τίτλος να μεταφερθεί και να παραμείνει ως τίτλος του SmackDown. Απο το 2012 και μετά ο τίτλος δεν ανήκει αποκλειστικά στο SmackDown και μπορεί να διεκδικηθεί απο οποιονδήποτε παλαιστή του WWE.

Ρεκόρ

Ο Τριπλ Έιτς έχει τη μικρότερη θητεία, γιατί ένωσε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών αμέσως όταν το κέρδισε, ενώ η Τσάινα είναι η μόνη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο.

Ιστορικό Πρωταθλητών

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο Ευρωπαϊκός τίτλος (WWE European Championship) που ήταν της εταιρείας WWE, ιδρύθηκε το 1997. Αποσύρθηκε το 2002, αφού εισχώρησε στο Διηπειρωτικό πρωτάθλημα.

Ρεκόρ

Ιστορικό Πρωταθλητών

Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα

Το Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα (WWE Hardcore Championship) άνηκε στην εταιρεία WWE και υπήρξε από το 1998 ως το 2002. Οι κανονισμοί του ήταν απλοί, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αντικείμενα ως όπλα στους αγώνες, που ήταν σκληροπυρηνικοί. Επίσης, όποιος ήθελε μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο, όπου ήθελε, 24 ώρες την μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.

Ρεκόρ

  • Οι 26 κατακτήσεις του Ρέιβεν είναι το ρεκόρ.
  • Ο μακροβιότερος πρωταθλητής ήταν ο Μπιγκ Μπος Μαν με 97 μέρες.
  • Πολλοί παλαιστές έχασαν τον τίτλο αμέσως μόλις τον κατέκτησαν.

Παλαιστές που κατέκτησαν τον τίτλο

  • Σε παρένθεση πόσες φορές τον κατέκτησαν.

Πηγές

Δείτε επίσης