Μακάμπι Τελ Αβίβ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 10: Γραμμή 10:
}}
}}
{| class="infobox" style="font-size: 88%; width: 22em; text-align: center"
{| class="infobox" style="font-size: 88%; width: 22em; text-align: center"
! colspan=3 style="font-size: 100%; padding:0em; background-color: yellow; color: blue" | <span style="font-size:1.1em;">Ενεργά τμήματα της Μακάμπι</font>
! colspan=3 style="font-size: 100%; padding:0em; background-color: yellow; color: blue" | <span style="font-size:1.1em;">Ενεργά τμήματα της Μακάμπι</span>
|-
|-
! width="33%" | [[Αρχείο:Football pictogram.svg|30px]]
! width="33%" | [[Αρχείο:Football pictogram.svg|30px]]

Έκδοση από την 08:17, 31 Ιουλίου 2014

Μακάμπι Τελ Αβίβ
ΌνομαΜακάμπι Τελ Αβίβ Σ.Κ.
Ίδρυση1906
Χρώματα          Κίτρινο, Μπλε
ΠρόεδροςΜπαρούχ Φλίκερ
Ιστοσελίδαmaccabi-telaviv.co.il
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook
Commons page Πολυμέσα σχετικά με το σωματείο
Ενεργά τμήματα της Μακάμπι
Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλεϊ
Χάντμπολ Κολύμβηση Τζούντο
Σύλλογος

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ (εβραϊκά: מכבי תל אביב, αγγλικά: Maccabi Tel Aviv Sport Club) είναι αθλητικός σύλλογος του Ισραήλ με έδρα το Τελ Αβίβ. Ιδρύθηκε το 1906 και αποτελεί τον ισχυρότερο σύλλογο της χώρας του στα αθλήματα του ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, στα οποία έχει πανηγυρίσει και διεθνείς τίτλους.

Τμήμα ποδοσφαίρου

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ χρονολογείται από το 1906. Αποτελεί την ισχυρότερη ομάδα του Ισραήλ έχοντας κατακτήσει συνολικά 20 πρωταθλήματα Ισραήλ, 22 κύπελλα Ισραήλ και δύο κύπελλα πρωταθλητριών Ασίας.

Στο διάστημα που οι ομάδες του Ισραήλ συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Μακάμπι δεν έχει πετύχει κάποια αξιόλογη διάκριση. Σημαντικότερη ήταν η πορεία της στο Champions League της περιόδου 2004-05 όταν απέκλεισε διαδοχικά τις ΧΓΚ Ελσίνκι και τον ΠΑΟΚ και πέρασε στην φάση των ομίλων. Στη φάση αυτή συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς πετυχαίνοντας μία νίκη εναντίον του Άγιαξ και μία ισοπαλία με την Γιουβέντους τερματίζοντας τελικά τελευταία.

Τμήμα καλαθοσφαίρισης

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης της Μακάμπι ιδρύθηκε το 1932 και εξελίχθηκε στην ισχυρότερη ομάδα των εγχώριων διοργανώσεων και μία από τις ισχυρότερες στις πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Μακάμπι έχει κατακτήσει έξι φορές την Ευρωλίγκα και έχει φτάσει άλλες οκτώ φορές μέχρι τον τελικό με αποτέλεσμα να είναι η τρίτη πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Χρυσή περίοδος για την Μακάμπι αποτελεί η δεκαετία του 1980 αλλά και του 2000 όπου κατάφερε να αγωνιστεί έξι φορές κατά την διάρκειά τους στον τελικό της Ευρωλίγκας και χαρακτηριζόταν υπερδύναμη για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Στις εγχώριες διοργανώσεις έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα έχοντας κατακτήσει τα 51 από τα 60 πρωταθλήματα και τα 41 από τα 55 κύπελλα Ισραήλ.

Τμήμα πετοσφαίρισης

Τμήμα χειροσφαίρισης

Τμήμα κολύμβησης

Τμήμα τζούντο

Εξωτερικοί σύνδεσμοι