Μίνως Κυριακού: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Ουδετερότητα}}
{{Ουδετερότητα}}
Ο '''Μίνωας Κυριακού''' (γεν. [[31 Μαΐου]] [[1942]], ως Μηνάς Κυριακού)<ref>[http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&catid=35&Itemid=56&lang=el Βιογραφικό του Μίνωα Κυριακού]</ref> είναι Έλληνας εφοπλιστής κι επιχειρηματίας από την [[Αθήνα]]. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του [[Όμιλος ΑΝΤ1|ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ]] και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του [[Πανελλήνιος Γ.Σ.|Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου]] και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).
Ο '''Μίνωας Κυριακού''' (γεν. [[31 Μαΐου]] [[1942]], ως Μηνάς Κυριακού)<ref>[http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&catid=35&Itemid=56&lang=el Βιογραφικό του Μίνωα Κυριακού]</ref> είναι Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας από την [[Αθήνα]]. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του [[Όμιλος ΑΝΤ1|ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ]] και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του [[Πανελλήνιος Γ.Σ.|Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου]] και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).


Από τον Δεκέμβριο του [[2004]] είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου κι έχει δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.
Από τον Δεκέμβριο του [[2004]] είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου κι έχει δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.

Έκδοση από την 20:12, 20 Ιουλίου 2014

Ο Μίνωας Κυριακού (γεν. 31 Μαΐου 1942, ως Μηνάς Κυριακού)[1] είναι Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας από την Αθήνα. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Από τον Δεκέμβριο του 2004 είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου κι έχει δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.

Ιστορικό κι Επαγγελματική Δραστηριότητα

Ο Μίνωας Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προ παππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει Πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης Πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν την πτώση της πόλης των Αθηνών στις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Γόνος οικογένειας εφοπλιστών με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση να ιδρύεται το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες Εμπορίου Πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc., οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των media και της τηλεόρασης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμό ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα[2]. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάζεται η τηλεόραση του ANT1 η οποία ως σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο της τηλεόρασης. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Αθλητισμός

Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά για την αναβίωση του Διεθνούς Μίτινγκ των ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΙΩΝ το οποίο και το 2002 εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Προβλήματα με τον νόμο

Έχει κάνει καταπάτηση τεσσάρων στρεμμάτων στο Πεδίον του Άρεως, προεκτείνοντας παράνομα τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, με την κάλυψη του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2007 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα την κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του χειμέριου κύματος αλλά και επέκταση της ακτής, δηλαδή προέκταση και μέσα στην θάλασσα.[3] Κατόπιν τούτου, υπέβαλε έφεση και κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ έως ότου γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Παραπομπές

  1. Βιογραφικό του Μίνωα Κυριακού
  2. Όμιλος Antenna
  3. paron.gr Βαριά καμπάνα στον Κυριακού για τα αυθαίρετα στον Άγιο Αιμιλιανό