Μελανοχίτωνες: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Αρχείο:March on Rome.jpeg|μικρογραφία|Ο Μουσολίνι μαζί με Μελανοχίτωνες]]
[[Αρχείο:March on Rome.jpeg|μικρογραφία|Ο Μουσολίνι μαζί με Μελανοχίτωνες]]
'''Μελανοχίτωνες''' ή Εθελοντική Πολιτοφυλακή Εθνικής Ασφάλειας (''Milizia Volontaria per la Sicurezza Nationale'', αρχικά MVSN) ήταν η παραστρατιωτική οργάνωση του [[Εθνικό Φασιστικό Κόμμα|Εθνικού Φασιστικού Κόμματος]] που ιδρύθηκε νόμιμα τον Ιανουάριο του 1923.<ref>''Φασισμός'', Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Francesca Tacchi, σελ. 42, 44, 53</ref> Την διοίκηση της MVSN ανέλαβαν αξιωματικοί του στρατού και η οργάνωση είχε καθήκοντα αστυνομικής αρχής και την διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας και ήταν διαχωρισμένη σε λεγεώνες. Η υπηρεσία ήταν άμισθη, γεγονός που ευνόησε την μεσοαστική τάξη. Αργότερα διαιρέθηκε σε διάφορα σώματα (ταχυδρομικό, οδικό, σιδηροδρομικό, δασικό) και της δόθηκε στρατιωτική εκπαίδευση. Οι Μελανωχίτωνες είχαν λάβει ενεργό μέρος στην [[Πορεία προς τη Ρώμη]].
'''Μελανοχίτωνες''' ή Εθελοντική Πολιτοφυλακή Εθνικής Ασφάλειας (''Milizia Volontaria per la Sicurezza Nationale'', αρχικά MVSN) ήταν η παραστρατιωτική οργάνωση του [[Εθνικό Φασιστικό Κόμμα|Εθνικού Φασιστικού Κόμματος]] που ιδρύθηκε νόμιμα τον Ιανουάριο του 1923.<ref>''Φασισμός'', Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Francesca Tacchi, σελ. 42, 44, 53</ref> Την διοίκηση της MVSN ανέλαβαν αξιωματικοί του στρατού και η οργάνωση είχε καθήκοντα αστυνομικής αρχής και την διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας και ήταν διαχωρισμένη σε λεγεώνες. Η υπηρεσία ήταν άμισθη, γεγονός που ευνόησε την μεσοαστική τάξη. Αργότερα διαιρέθηκε σε διάφορα σώματα (ταχυδρομικό, οδικό, σιδηροδρομικό, δασικό) και της δόθηκε στρατιωτική εκπαίδευση. Οι Μελανoχίτωνες είχαν λάβει ενεργό μέρος στην [[Πορεία προς τη Ρώμη]].


== Διοικητές της MVSN ==
== Διοικητές της MVSN ==

Έκδοση από την 14:51, 4 Ιουνίου 2014

Αρχείο:March on Rome.jpeg
Ο Μουσολίνι μαζί με Μελανοχίτωνες

Μελανοχίτωνες ή Εθελοντική Πολιτοφυλακή Εθνικής Ασφάλειας (Milizia Volontaria per la Sicurezza Nationale, αρχικά MVSN) ήταν η παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος που ιδρύθηκε νόμιμα τον Ιανουάριο του 1923.[1] Την διοίκηση της MVSN ανέλαβαν αξιωματικοί του στρατού και η οργάνωση είχε καθήκοντα αστυνομικής αρχής και την διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας και ήταν διαχωρισμένη σε λεγεώνες. Η υπηρεσία ήταν άμισθη, γεγονός που ευνόησε την μεσοαστική τάξη. Αργότερα διαιρέθηκε σε διάφορα σώματα (ταχυδρομικό, οδικό, σιδηροδρομικό, δασικό) και της δόθηκε στρατιωτική εκπαίδευση. Οι Μελανoχίτωνες είχαν λάβει ενεργό μέρος στην Πορεία προς τη Ρώμη.

Διοικητές της MVSN

Σημειώσεις - Παραπομπές

  1. Φασισμός, Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Francesca Tacchi, σελ. 42, 44, 53