Μίκι Λι Σουλ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Xritrios (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 41: Γραμμή 41:
{{DEFAULTSORT:Σουλ Μικι Λι}}
{{DEFAULTSORT:Σουλ Μικι Λι}}
[[Κατηγορία:Αμερικανοί μουσικοί]]
[[Κατηγορία:Αμερικανοί μουσικοί]]
[[Κατηγορία:Πιανίστες]]
[[Κατηγορία:Αμερικανοί πιανίστες]]
[[Κατηγορία:Ροκ μουσικοί]]
[[Κατηγορία:Ροκ μουσικοί]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1946]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1946]]

Έκδοση από την 15:35, 29 Μαΐου 2014

Ο Μίκι Λι Σουλ (αγγλ. Mickey Lee Soule) είναι αμερικανός κιμπορντίστας γνωστός για τη συνεργασία του με το ροκ συγκρότημα των Elf και τη συμμετοχή του στον πρώτο δίσκο των Rainbow.

Βιογραφία

Ο Μίκι Λι Σουλ γεννήθηκε στο Κόρτλαντ της Νέας Υόρκης στις 6 Ιουνίου 1946.
Στα μέσα της δεκαετίας του '60 κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό. Μετά την αποστράτευση του αντικατέστησε τον Νταγκ Τάλερ στους Elves, συγκρότημα το οποίο έβγαινε σαν δεύτερο όνομα στις συναυλίες των Deep Purple. Το 1972, μετονομάστηκαν σε Elf και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε το "L.A./59", γνωστό στην Ευρώπη με την ονομασία "Carolina County Ball", ενώ το 1975 κυκλοφόρησαν το "Trying to Burn the Sun". Ενδιάμεσα, είχε συμμετάσχει στον προσωπικό δίσκο του μπασίστα των Deep Purple, Ρότζερ Γκλόβερ, με τίτλο "The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast".
Το 1975, ο Σουλ εντάχθηκε στην πρώτη σύνθεση των Rainbow του Ρίτσι Μπλάκμορ, μαζί με τον τραγουδιστή Ρόνι Τζέιμς Ντίο, τον μπασίστα Γκρεγκ Γκρούμπερ και τον ντράμερ Γκάρι Ντρίσκολ, ηχογραφώντας το δίσκο "Ritchie Blackmore's Rainbow". Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, αντικαταστάθηκε από τον Τόνι Κάρεϊ.
Το 1978, συμμετείχε στο δίσκο "Elements" του Ρότζερ Γκλόβερ, ενώ νωρίτερα συμμετείχε στους Ian Gillan Band, χωρίς να ηχογραφήσει. Το 1982 έπαιξε στο δίσκο "Circumstantial Evidence" του Έντι Χάρντιν και το 1990 στο "Indulge" των A'LA Rock.
Η σχέση του με το συγκρότημα των Deep Purple συνεχίστηκε όταν δούλεψε σαν τεχνικός του Τζον Λορντ για το δίσκο "Live at the Olympia '96", ενώ συμμετείχε στο ζωντανά ηχογραφημένο "Live at the Royal Albert Hall", το 1999. Επίσης, συμμετείχε στο δίσκο "Gillan's Inn" (2006) του Ίαν Γκίλαν και στα "Snapshot" (2002) και "If Life Was Easy" (2011) του Ρότζερ Γκλόβερ.

Δισκογραφία

με τους Elf

  • Elf - 1972
  • Carolina County Ball - 1974
  • Trying to Burn the Sun - 1975

με τον Ρότζερ Γκλόβερ

  • The Butterfly Ball and Grasshopper’s Feast - 1974
  • Elements - 1978
  • Snapshot - 2002
  • If Life Was Easy - 2011

με τους Rainbow

Άλλες συμμετοχές


Πηγές