Γιώργος Κουμουτσάκος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Διέγραψα την αναφορά ότι του ζήτησε ο κ. Σαμαράς να είναι υποψήφιος. Θυμίζει κομματική ανακοίνωση, είναι ακατάλληλη για εγκυκλοπαίδεια.
Γραμμή 39: Γραμμή 39:
Αποφοίτησε από το [[Λεόντειο Λύκειο]] το 1979 και άρχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες, στο [[Πάντειο Πανεπιστήμιο|Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών]], ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.
Αποφοίτησε από το [[Λεόντειο Λύκειο]] το 1979 και άρχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες, στο [[Πάντειο Πανεπιστήμιο|Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών]], ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.


Από το 1995 έως και το 1997 υπηρέτησε στο Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας [[Κωστής Στεφανόπουλος|Κωστή Στεφανόπουλου]]. Στη συνέχεια και μέχρι το 2001, ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην [[ΕΕ|Ευρωπαϊκή Ένωση]]. Από το 2001 έως και το 2003 διετέλεσε υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα [[Τίρανα]]. Από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών [[Πέτρος Μολυβιάτης|Πέτρου Μολυβιάτη]]. Από το Μάρτιο του 2004 διατέλεσε Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, οπότε και εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής. Ως ευρωβουλευτήε συμμετέχε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού και την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Από το 1995 έως και το 1997 υπηρέτησε στο Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας [[Κωστής Στεφανόπουλος|Κωστή Στεφανόπουλου]]. Στη συνέχεια και μέχρι το 2001, ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην [[ΕΕ|Ευρωπαϊκή Ένωση]]. Από το 2001 έως και το 2003 διετέλεσε υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα [[Τίρανα]]. Από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών [[Πέτρος Μολυβιάτης|Πέτρου Μολυβιάτη]]. Από το Μάρτιο του 2004 διατέλεσε Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, οπότε και εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής. Ως ευρωβουλευτής συμμετείχε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού και την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.


Στις 26 Φεβρουαρίου 2014, μετά από αίτημα του προέδρου της [[ΝΔ]] και πρωθυπουργού [[Αντώνης Σαμαράς|Αντώνη Σαμαρά]] κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Στις 27 Μαρτίου παρουσίασε το όνομα του λογότυπο και το όνομα του συνδυασμού του: '''«180 μοίρες - η Αττική αλλάζει πρόσωπο»'''. Στις 28 Απριλίου 2014, οριστικοποιήθηκε και παρουσιάστηκε το σύνολο των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού.
Είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Στις 27 Μαρτίου παρουσίασε το όνομα του λογότυπο και το όνομα του συνδυασμού του: '''«180 μοίρες - η Αττική αλλάζει πρόσωπο»'''. Στις 28 Απριλίου 2014, οριστικοποιήθηκε και παρουσιάστηκε το σύνολο των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού.


==Εξωτερικοί Σύνδεσμοι==
==Εξωτερικοί Σύνδεσμοι==

Έκδοση από την 07:21, 17 Μαΐου 2014

Γιώργος Κουμουτσάκος
Ευρωβουλευτής
Περίοδος
2009 – 2014
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση17 Σεπτεμβρίου 1961 (1961-09-17) (62 ετών), Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΝέα Δημοκρατία
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Στρασβούργου
ΕπάγγελμαΔιπλωμάτης
Ιστοσελίδαgkoumoutsakos.gr
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων και Ευρωβουλευτής
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι Έλληνας Πολιτικός Επιστήμων, Διπλωμάτης και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Βιογραφικά Στοιχεία

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1961 στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο το 1979 και άρχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

Από το 1995 έως και το 1997 υπηρέτησε στο Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Στη συνέχεια και μέχρι το 2001, ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 2001 έως και το 2003 διετέλεσε υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα. Από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη. Από το Μάρτιο του 2004 διατέλεσε Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, οπότε και εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής. Ως ευρωβουλευτής συμμετείχε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού και την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Στις 27 Μαρτίου παρουσίασε το όνομα του λογότυπο και το όνομα του συνδυασμού του: «180 μοίρες - η Αττική αλλάζει πρόσωπο». Στις 28 Απριλίου 2014, οριστικοποιήθηκε και παρουσιάστηκε το σύνολο των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι


Πρότυπο:Ευρωβουλευτές Ελλάδας