Ζοέλ Επαλέ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Xaris333 (συζήτηση | συνεισφορές)
μ clean up, αντικατέστησε: {{Πληροφορίες ποδοσφαιριστή → {{Πληροφορίες ποδοσφαιριστή <!--Πριν να επεξεργαστείτε το π με τη χρήση [[Βικιπαίδεια:AutoW...
Xaris333Bot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Unicodifying, αντικατέστησε: {{Πληροφορίες ποδοσφαιριστή <!--Πριν να επεξεργαστείτε το πρότυπο διαβάσε [[Πρότυπο:Πληρ με τη χρήση [[Βικιπαίδεια:Auto...
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Πληροφορίες ποδοσφαιριστή <!--Πριν να επεξεργαστείτε το πρότυπο διαβάσε [[Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή]]-->
{{Πληροφορίες ποδοσφαιριστή <!--Πριν επεξεργαστείτε το πρότυπο, διαβάστε [[Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή]]-->
| όνομα = {{PAGENAME}}
| όνομα = {{PAGENAME}}
| εικόνα =
| εικόνα =

Έκδοση από την 13:34, 14 Απριλίου 2014

Ζοέλ Επαλέ
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης20 Φεβρουαρίου 1978 (1978-02-20) (46 ετών)
Τόπος γέννησηςΜατόμπ, Καμερούν
Ύψος1,75 μ.
ΘέσηΜέσος
Επιθετικός

Ο Ζοέλ Επαλέ (Joël Epalle, πλήρες όνομα Joël Dieudonné Martin Epalle Newaka) είναι Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 1978 στην πόλη Ματόμπ.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην τοπική ομάδα, την Union Douala. Στην Ελλάδα βρέθηκε αρχικά σαν παίκτης του Εθνικού, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε διαδοχικά σε Παναχαϊκή, Άρη, Παναθηναϊκό και Ηρακλή.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο του 2004, ενώ με τον Άρη αγωνίστηκε στον τελικό του 2003 και με τον Ηρακλή εξασφάλισε την έξοδο της ομάδας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2006.

Τη σεζόν 2010/2011 (στο β΄ γύρο) αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ηρακλή, στην ομάδα του οποίου ήρθε με μεταγραφή από την Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ενώ την περασμένη τριετία είχε αγωνιστεί στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Μπόχουμ. Συμμετείχε με την εθνική ομάδα του Καμερούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϋ (κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο), καθώς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στη Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Σήμερα αγωνίζεται για λογαρισμό της Σαραουάκ από τη Μαλαισία.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Joël Epalle της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).