Προώθηση ιστοσελίδων: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Divineale (συζήτηση | συνεισφορές)
μ λινκ
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|29|03|2013}}
{{πηγές|29|03|2013}}


Ο όρος '''Προώθηση ιστοσελίδων''', άλλως διαδικτυακή αγοραλογία (μάρκετινγκ), αναφέρεται στην διαφήμιση (προώθηση) προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου. Η διαδικτυακή αγοραλογία έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής, αφού δεν αφορά μόνο την εμπορία μέσω Διαδικτύου, αλλά περιλαμβάνει επίσης και την πραγματοποιούμενη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ασύρματων μέσων εμπορία.
Ο όρος '''Προώθηση ιστοσελίδων''', αλλιώς ''διαδικτυακή αγοραλογία'' (μάρκετινγκ), αναφέρεται στην [[διαφήμιση]] (προώθηση) προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω του [[διαδίκτυο|Διαδικτύου]]. Η διαδικτυακή αγοραλογία έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής, αφού δεν αφορά μόνο την εμπορία μέσω Διαδικτύου, αλλά περιλαμβάνει επίσης και την πραγματοποιούμενη μέσω [[Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο|ηλεκτρονικού ταχυδρομείου]] και ασύρματων μέσων εμπορία.


Η διαδικτυακή αγοραλογία συνδέει τις δημιουργικές και τεχνικές πτυχές του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων ως μέσου προώθησης με στόχο τη διαφήμιση και τις πωλήσεις διαδικτυακά. Επίσης αναφέρεται και στην τοποθέτηση προϊόντων και υπηρεσιών στις μηχανές αναζήτησης ως ''Search Engine Marketing'' (SEM) , ''Search Engine Optimization'' (SEO), διαφημίσεις σε banner σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, e-mail marketing, κινητή διαφήμιση, στρατηγικές και Web 2.0.
Η διαδικτυακή αγοραλογία συνδέει τις δημιουργικές και τεχνικές πτυχές του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της ανάπτυξης [[ιστοσελίδα|ιστοσελίδων]] ως μέσου προώθησης με στόχο τη διαφήμιση και τις πωλήσεις διαδικτυακά. Επίσης αναφέρεται και στην τοποθέτηση προϊόντων και υπηρεσιών στις [[Μηχανή αναζήτησης|μηχανές αναζήτησης]] ως ''Search Engine Marketing'' (SEM) , ''[[Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης|Search Engine Optimization]]'' (SEO), διαφημίσεις σε banner σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, e-mail marketing, κινητή διαφήμιση, στρατηγικές και [[Web 2.0]].


Στην αγγλική γλώσσα ο όρος είναι επίσης γνωστός και ως ''web marketing'', ''online marketing'', ''webvertising'' ή ''e-marketing''.
Στην αγγλική γλώσσα ο όρος είναι επίσης γνωστός και ως ''web marketing'', ''online marketing'', ''webvertising'' ή ''e-marketing''.


Εκτός από τις μηχανές αναζήτησης, στις μέρες μας πολύ σημαντικό εργαλείο προώθησης αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook, Twitter, Google+ κτλ, με πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα αναφορικά με την γνωστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών.[[Κατηγορία:Προώθηση Ιστοσελίδων]]
Εκτός από τις μηχανές αναζήτησης, στις μέρες μας πολύ σημαντικό εργαλείο προώθησης αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως [[Facebook]], [[Twitter]], [[Google+]] κτλ, με πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα αναφορικά με την γνωστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών.
[[Κατηγορία:Προώθηση Ιστοσελίδων]]
[[Κατηγορία:Μάρκετινγκ]]
[[Κατηγορία:Μάρκετινγκ]]
[[Κατηγορία:Διαδίκτυο]]
[[Κατηγορία:Διαδίκτυο]]

Έκδοση από την 19:05, 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο όρος Προώθηση ιστοσελίδων, αλλιώς διαδικτυακή αγοραλογία (μάρκετινγκ), αναφέρεται στην διαφήμιση (προώθηση) προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου. Η διαδικτυακή αγοραλογία έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής, αφού δεν αφορά μόνο την εμπορία μέσω Διαδικτύου, αλλά περιλαμβάνει επίσης και την πραγματοποιούμενη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ασύρματων μέσων εμπορία.

Η διαδικτυακή αγοραλογία συνδέει τις δημιουργικές και τεχνικές πτυχές του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων ως μέσου προώθησης με στόχο τη διαφήμιση και τις πωλήσεις διαδικτυακά. Επίσης αναφέρεται και στην τοποθέτηση προϊόντων και υπηρεσιών στις μηχανές αναζήτησης ως Search Engine Marketing (SEM) , Search Engine Optimization (SEO), διαφημίσεις σε banner σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, e-mail marketing, κινητή διαφήμιση, στρατηγικές και Web 2.0.

Στην αγγλική γλώσσα ο όρος είναι επίσης γνωστός και ως web marketing, online marketing, webvertising ή e-marketing.

Εκτός από τις μηχανές αναζήτησης, στις μέρες μας πολύ σημαντικό εργαλείο προώθησης αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Google+ κτλ, με πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα αναφορικά με την γνωστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών.