Αφαρέας (τραγωδός): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Bot: Migrating 4 langlinks, now provided by Wikidata on d:Q2410410
Geilamir (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
Ο Αφαρεύς έγραψε δικανικούς και συμβουλευτικούς λόγους. Μάλιστα σώζεται μία αναφορές για έναν δικανικό λόγο με τον τίτλο ''Κατά Μεγακλείδη'' που συνέγραψε και εκφώνησε ο ίδιος για λογαριασμό του θετού του πατέρα.
Ο Αφαρεύς έγραψε δικανικούς και συμβουλευτικούς λόγους. Μάλιστα σώζεται μία αναφορές για έναν δικανικό λόγο με τον τίτλο ''Κατά Μεγακλείδη'' που συνέγραψε και εκφώνησε ο ίδιος για λογαριασμό του θετού του πατέρα.


Παράλληλα ο Αφαρεύς ασχολήθηκε με τη συγγραφή τραγωδιών, διαγωνιζόμενος στις αθηναϊκές εκδηλώσεις από το 369 έως το 342 π.Χ. Κατέκτησε την πρώτη θέση για τις τραγωδίες του, δύο φορές στα [[Διονύσια]] και δύο στα [[Λήναια]]<ref>A Dictionary of Greek and Roman biography and mythology, by various writers,(επιμ.) Smith W.Boston: Little, Brown and co., 1867: [http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0104%3Aalphabetic+letter%3DA%3Aentry+group%3D31%3Aentry%3Daphareus-bio-2 <Aphareus>] </ref>. Εντούτοις το έργο του παραμένει παντελώς άγνωστο καθώς δεν έχει διασωθεί ούτε ένας τίτλος από αυτό.
Παράλληλα ο Αφαρεύς ασχολήθηκε με τη συγγραφή τραγωδιών, διαγωνιζόμενος στις αθηναϊκές εκδηλώσεις από το 369 έως το 342 π.Χ. Κατέκτησε την πρώτη θέση για τις τραγωδίες του, δύο φορές στα [[Μεγάλα Διονύσια|Διονύσια]] και δύο στα [[Λήναια]]<ref>A Dictionary of Greek and Roman biography and mythology, by various writers,(επιμ.) Smith W.Boston: Little, Brown and co., 1867: [http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0104%3Aalphabetic+letter%3DA%3Aentry+group%3D31%3Aentry%3Daphareus-bio-2 <Aphareus>] </ref>. Εντούτοις το έργο του παραμένει παντελώς άγνωστο καθώς δεν έχει διασωθεί ούτε ένας τίτλος από αυτό.


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==

Έκδοση από την 12:19, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αφαρεύς ήταν Έλληνας ρήτορας και τραγικός ποιητής των κλασικών χρόνων από την Αθήνα.

Βιογραφία

Πατέρας του ήταν ο Αθηναίος ρήτορας Ιππίας και η Πλαθάνη. Μετά το θάνατο του πατέρα του η μητέρα του παντρεύτηκε τον ρήτορα Ισοκράτη, ο οποίος και τον υιοθέτησε και ανέλαβε και την εκπαίδευσή του.

Έργο

Ο Αφαρεύς έγραψε δικανικούς και συμβουλευτικούς λόγους. Μάλιστα σώζεται μία αναφορές για έναν δικανικό λόγο με τον τίτλο Κατά Μεγακλείδη που συνέγραψε και εκφώνησε ο ίδιος για λογαριασμό του θετού του πατέρα.

Παράλληλα ο Αφαρεύς ασχολήθηκε με τη συγγραφή τραγωδιών, διαγωνιζόμενος στις αθηναϊκές εκδηλώσεις από το 369 έως το 342 π.Χ. Κατέκτησε την πρώτη θέση για τις τραγωδίες του, δύο φορές στα Διονύσια και δύο στα Λήναια[1]. Εντούτοις το έργο του παραμένει παντελώς άγνωστο καθώς δεν έχει διασωθεί ούτε ένας τίτλος από αυτό.

Παραπομπές

  1. A Dictionary of Greek and Roman biography and mythology, by various writers,(επιμ.) Smith W.Boston: Little, Brown and co., 1867: <Aphareus>