Λίμνη Λάμια: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η '''Λίμνη Λάμια''' βρίσκεται στην [[Νομός Αχαΐας|Αχαΐα]].
Η '''Λίμνη Λάμια''' βρίσκεται στην [[Νομός Αχαΐας|Αχαΐα]].


Αποτελεί το οικοσύστημα του [[Δάσος Στροφιλιάς|Δάσους της Στροφυλιάς]] μαζί με την [[Λίμνη Πάπα]], [[Λίμνη Προκόπου]], την [[Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου]] και τα [[Μαύρα βουνά]],και προστατεύεται από τη ''Συνθήκη Ραμσάρ''. Έχει επιφάνεια 0,562 (τ.χμ.), μέγιστο μήκος 1,188 (χλμ.) και μέγιστο πλάτος 0,650 (χλμ.). Για την λίμνη κυκλοφορεί η παράδοση ότι κάποιο τέρας εμφανίζεται κατά καιρούς στα νερά της, η ''Λάμια''.
Αποτελεί το οικοσύστημα του [[Δάσος Στροφιλιάς|Δάσους της Στροφυλιάς]] μαζί με την [[Λίμνη Πάπα]], [[Λίμνη Προκόπου]], την [[Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου]] και τα [[Μαύρα βουνά]],και προστατεύεται από τη [[Συνθήκη Ραμσάρ]]. Έχει επιφάνεια 0,562 (τ.χμ.), μέγιστο μήκος 1,188 (χλμ.) και μέγιστο πλάτος 0,650 (χλμ.). Για την λίμνη κυκλοφορεί η παράδοση ότι κάποιο τέρας εμφανίζεται κατά καιρούς στα νερά της, η ''Λάμια''.


[[Κατηγορία:Δήμος Λαρισσού]]
[[Κατηγορία:Δήμος Λαρισσού]]

Έκδοση από την 07:39, 31 Μαρτίου 2007

Η Λίμνη Λάμια βρίσκεται στην Αχαΐα.

Αποτελεί το οικοσύστημα του Δάσους της Στροφυλιάς μαζί με την Λίμνη Πάπα, Λίμνη Προκόπου, την Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και τα Μαύρα βουνά,και προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ. Έχει επιφάνεια 0,562 (τ.χμ.), μέγιστο μήκος 1,188 (χλμ.) και μέγιστο πλάτος 0,650 (χλμ.). Για την λίμνη κυκλοφορεί η παράδοση ότι κάποιο τέρας εμφανίζεται κατά καιρούς στα νερά της, η Λάμια.