Αρσάμης της Περσίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Abocanto (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: Ο '''Αρσάμης της Περσίας''' ήταν Πέρσης πρίγκηπας από την Οίκος των Αχαιμενιδών|δυναστεία των Αχ...
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 02:58, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αρσάμης της Περσίας ήταν Πέρσης πρίγκηπας από την δυναστεία των Αχαιμενιδών ο οποίος πιθανότατα είχε διατελέσει για σύντομο χρονικό διάστημα βασιλιάς της Περσίας αλλά η πληροφορία αυτή αμφισβητείται. Ήταν γιος του Αριαράμνη πατέρας του Υστάσπη και παππούς του βασιλιά της Περσίας Δαρείου του Μέγα, το όνομα του καταγράφεται στην επιγραφή του Δαρείου του Μέγα στο Μπεινστούν σαν ένας από τους 8 βασιλείς της Περσίας που προηγήθηκαν πριν από αυτόν. Επέζησε ακόμα και μετά την άνοδο του εγγονού του Δαρείου Α’ στον θρόνο της Περσίας και πέθανε υπέργηρος άνω των 90 ετών.

Πηγές

  • Akbarzadeh, D.; A. Yahyanezhad (2006). The Behistun Inscriptions (Old Persian Texts) (in Persian). Khaneye-Farhikhtagan-e Honarhaye Sonati. ISBN 964-8499-05-5.
  • Kent, Ronald Grubb (1384 AP). Old Persian: Grammar, Text, Glossary (in Persian). translated into Persian by S. Oryan. p. 393. ISBN 964-421-045-X.
  • A. Sh. Shahbazi: "Arsama", in Encyclopaedia Iranica.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Arsames της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).