Ατακάμα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η έρημος '''Ατακάμα''' βρίσκεται στη [[Χιλή]] και αποτελεί μία ουσιαστικά άνυδρη πεδιάδα αποτελούμενη από λεκάνες αλάτων, άμμου και ξερής λάβας, εκτεινόμενη από τις Άνδεις έως τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει ηλικία 15 εκ. ετών και είναι 100 φορές πιο ξηρή από την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η συνολική της επιφάνεια είναι 181,300 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Η έρημος '''Ατακάμα''' βρίσκεται στη [[Χιλή]] και αποτελεί μία ουσιαστικά άνυδρη πεδιάδα αποτελούμενη από λεκάνες αλάτων, άμμου και ξερής λάβας, εκτεινόμενη από τις Άνδεις έως τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει ηλικία 15 εκ. ετών και είναι 100 φορές πιο ξηρή από την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των [[ΗΠΑ]]. Η συνολική της επιφάνεια είναι 181,300 τετραγωνικά χιλιόμετρα (μεγαλύτερη της Ελλάδας).

Έκδοση από την 18:31, 24 Μαρτίου 2007

Η έρημος Ατακάμα βρίσκεται στη Χιλή και αποτελεί μία ουσιαστικά άνυδρη πεδιάδα αποτελούμενη από λεκάνες αλάτων, άμμου και ξερής λάβας, εκτεινόμενη από τις Άνδεις έως τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει ηλικία 15 εκ. ετών και είναι 100 φορές πιο ξηρή από την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η συνολική της επιφάνεια είναι 181,300 τετραγωνικά χιλιόμετρα (μεγαλύτερη της Ελλάδας).