ΑΝΤ1: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 45: Γραμμή 45:


===Προετοιμασία και πρώτη εκπομπή στις 31/12/1989===
===Προετοιμασία και πρώτη εκπομπή στις 31/12/1989===
Λίγες μέρες πριν από την ημέρα της πρώτη εκπομπής, το κανάλι διαφημίζεται σε περιοδικά και εφημερίδες. Ο Νίκος Μαστοράκης, γενικός συντονιστής, η Άννα Πρετεντέρη και ο Στέλιος Αντωνιάδης, ως διευθυντής παραγωγής, εργάζονται πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Πρώτο πρόγραμμα που προβλήθηκε ήταν η '''Τηλερουλέτα''', ένα μαγνητοσκοπημένο τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον [[Τέρενς Κουίκ]], που εκείνη την ημέρα λειτούργησε σαν ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, συγχρονισμένο κατά τέτοιον ακριβή τρόπο ώστε οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρόνου μέσα από τη συχνότητα του σταθμού.
Λίγες μέρες πριν από την ημέρα της πρώτης εκπομπής, το κανάλι διαφημίζεται σε περιοδικά και εφημερίδες. Ο Νίκος Μαστοράκης, γενικός συντονιστής, η Άννα Πρετεντέρη και ο Στέλιος Αντωνιάδης, ως διευθυντής παραγωγής, εργάζονται πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Πρώτο πρόγραμμα που προβλήθηκε ήταν η '''Τηλερουλέτα''', ένα μαγνητοσκοπημένο τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον [[Τέρενς Κουίκ]], που εκείνη την ημέρα λειτούργησε σαν ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, συγχρονισμένο κατά τέτοιον ακριβή τρόπο ώστε οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρόνου μέσα από τη συχνότητα του σταθμού.


===Τα πρώτα ιστορικά προγράμματα===
===Τα πρώτα ιστορικά προγράμματα===

Έκδοση από την 18:27, 2 Σεπτεμβρίου 2013

ANT1
Το λογότυπο του ANT1
Ίδρυση1989
Πρώτη λειτουργία31 Δεκεμβρίου 1989
Έναρξη λειτουργίας31 Δεκεμβρίου 1989
Εικόνα16:9 (576i, SDTV) (PAL)
Τηλεθέαση15.1% (26/8/2013 - 1/9/2013, AGB)
ΙδιοκτήτηςAntenna TV Α.Ε., μέλος του Ομίλου Antenna
Συνεργαζόμενα κανάλιαΜακεδονία TV
ΣλόγκανΤα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα
ΙδρυτήςΜίνως Κυριακού
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Περιοχή εκπομπήςΠανελλαδικά
ΙστοσελίδαANT1 TV
Λήψη
Επίγεια Αναλογικά
ΣυχνότηταΣυχνότητα 35
Επίγεια Ψηφιακά
ΣυχνότηταΣυχνότητα 24
(π  σ  ε )

Ο Antenna TV (ANT1, με ελληνικούς χαρακτήρες Αντέννα) είναι ο δεύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που λειτούργησε στην Ελλάδα. Αποτελεί την επιχειρηματική και επικοινωνιακή ναυαρχίδα του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ενός ομίλου ήδη δημιουργημένου από το 1987, όταν ο ιδρυτής του, Μίνως Κυριακού έθεσε τις βάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤ1 FM 97.2. O ANT1 TV ιδρύθηκε το 1989 και εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου 1989.

Η θέση της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 είναι έως σήμερα σταθερά πρωταγωνιστική στους πίνακες τηλεθέασης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας μέτρησης τηλεθέασης στην Ελλάδα, AGB Nielsen. Σήμερα, ο ANT1 έχει πλέον γυρίσει σελίδα με την εισαγωγή του στη ψηφιακή εποχή. Το σύνολο του τεχνολογικού εξοπλισμού του έχει ανανεωθεί και προσαρμοστεί στις επιταγές της τελευταίας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, στην υπηρεσία του βρίσκονται δύο αυτοκινούμενα συνεργεία δορυφορικής μετάδοσης και 5 αυτοκινούμενα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων με κάμερες, κονσόλα ήχου και φυσικά link, το καθένα, ενώ συνάμα διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις σε Δορυφορικό Σταθμό στην Άνοιξη Αττικής, απ' όπου και καλύπτονται όλοι σχεδόν οι δορυφόροι που είναι "ορατοί" στην Ελλάδα.

Οι περισσότερες εκπομπές, αλλά και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού, γυρίζονται στο ΚΑΠΑ studios, το μεγαλύτερο σύγχρονο συγκρότημα Στούντιο-Πλατώ στην Ελλάδα, που εκτείνεται σε 12.500 τ.μ., κατασκευασμένο με διεθνείς προδιαγραφές στα Σπάτα. Για τις υπηρεσίες του σταθμού και κυρίως των τεχνικών αναγκών του σταθμού, ο ΑΝΤ1 διέθετε περισσότερα από 100 αυτοκίνητα, τα οποία προσπαθεί να διατηρήσει. Το πρόγραμμα του σταθμού μεταδίδεται παγκοσμίως δορυφορικά και στις πέντε ηπείρους, όπου υπάρχει ελληνισμός, μέσω του ANTENNA Κύπρου, του ANTENNA Pacific στην Αυστραλία, του ANTENNA Satellite στην Αμερική και από το 2006 μέχρι σήμερα, του ANTENNA Europe στην Ευρώπη, χωρίς κρατική ή άλλη βοήθεια.

Υπό την ονομασία Antenna λειτουργούν και ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αττική, τη Μακεδονία, την Κύπρο και πολλές επαρχιακές πόλεις.

Αντέννα σημαίνει στα ιταλικά (και ο όρος έχει γίνει διεθνής), κεραία.

Ιστορικό του σταθμού

Ιστορικό πλαίσιο

Η τηλεόραση του ΑΝΤ1 βγήκε στον αέρα σε μια εποχή αλλαγών για το ραδιοτηλεοπτικό σκηνικό της Ελλάδας, την εποχή που η κυβέρνηση του Τζαννή Τζαννετάκη ψήφισε τη νομιμοποίηση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης βάζοντας τέλος στο κρατικό μονοπώλιο που υπήρχε στην ενημέρωση. Δύο χρόνια πριν την πρώτη εκπομπή του σταθμού, πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ2 σε έναν ενιαίο φορέα (ΕΡΤ Α.Ε.) ο οποίος θα λειτουργούσε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Ακολούθησε η ίδρυση του Ινστιτούτου Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων (ΙΟΜ) και της Εταιρείας Παραγωγής και Εμπορίας Εκπομπών και Προγραμμάτων Τηλεόρασης ενώ το 1989 ιδρύθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Προετοιμασία και πρώτη εκπομπή στις 31/12/1989

Λίγες μέρες πριν από την ημέρα της πρώτης εκπομπής, το κανάλι διαφημίζεται σε περιοδικά και εφημερίδες. Ο Νίκος Μαστοράκης, γενικός συντονιστής, η Άννα Πρετεντέρη και ο Στέλιος Αντωνιάδης, ως διευθυντής παραγωγής, εργάζονται πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Πρώτο πρόγραμμα που προβλήθηκε ήταν η Τηλερουλέτα, ένα μαγνητοσκοπημένο τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Τέρενς Κουίκ, που εκείνη την ημέρα λειτούργησε σαν ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, συγχρονισμένο κατά τέτοιον ακριβή τρόπο ώστε οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρόνου μέσα από τη συχνότητα του σταθμού.

Τα πρώτα ιστορικά προγράμματα

Το πρόγραμμα του σταθμού ανατρέπει τα τηλεοπτικά δεδομένα, δημιουργώντας νέες ζώνες. Καθημερινά πρωινά ενημερωτικά και ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, όπως οι δυο μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, το Καλημέρα Ελλάδα και ο Πρωινός καφές, που ξεκίνησαν το 1991, αποτελούν επιτυχημένα project. Το 1992, μπαίνουν και τα show στο τηλεοπτικό παιχνίδι, με τη Ρούλα Κορομηλά να αναλαμβάνει την παρουσίαση του Ciao ANT1. To 1991, προβάλλεται για πρώτη φορά ελληνική δραματική σειρά συνέχειας (σαπουνόπερα), υπό τον τίτλο Η Λάμψη, με πρωταγωνιστές την Κάτια Δανδουλάκη, τον Χρήστο Πολίτη και τον Κώστα Σπυρόπουλο, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 1993, σε μια εποχή όπου οι σειρές βρίσκονται σε φάση κορύφωσης, μια νέα αστυνομική δραματική σειρά συνέχειας το Καλημέρα Ζωή έρχεται να προστεθεί στο καθημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού. Τα έτη 1992 - 1995, ο Πάνος Κοκκινόπουλος κάνει το πρώτο του αστυνομικό σίριαλ αυτοτελών αληθινών ιστοριών, την Ανατομία Ενός Εγκλήματος, με πρωταγωνιστές διάσημους σημαντικούς ηθοποιούς του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, και ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθετεί το επίσης δημοφιλές Τμήμα Ηθών. Ακόμα μια ιστορική σειρά των πρώτων χρόνων αποτελεί και το Γόβα στιλέτο, με την Έλενα Ακρίτα στο πρώτο ρόλο και στην συγγραφή σεναρίου.

Στα κωμικά, η σειρά Οι Μεν και οι Δεν των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά, του 1993 - 1996, ήταν και θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης και μάλιστα προβλήθηκε σε πολλές διαδοχικές επαναλήψεις για πάνω από 12 έτη μετά τη λήξη της αρχικής προβολής της. Μεγάλη απήχηση στο κοινό και αρκετές επαναλήψεις, είχε και το Της Ελλάδος τα παιδιά του Δημήτρη Βενιζέλου, του 1993 - 1995, με τον Γιάννη Μπέζο ως τον θρυλικό Κάκαλο που διοικεί ένα στρατόπεδο Αεροπορίας.

Σχετικά με τον ενημερωτικό τομέα, το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παρουσιάζει τα πρώτα χρόνια ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με αρκετούς ακόμα δημοσιογράφους που κατά καιρούς πέρασαν από αυτό, προσδίδοντάς του ισχυρό ίματζ στην ενημέρωση. Επιπλέον, δυο δημοφιλείς εκπομπές, το Προφίλ με τον μετέπειτα βουλευτή της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο και η Ώρα της Αλήθειας με τον Γιάννη Πρετεντέρη, συμπληρώνουν το ενημερωτικό προφίλ του καναλιού κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του.

Στον ψυχαγωγικό τομέα, τα προγράμματα ποίκιλαν. Η αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη με δική της εκπομπή "τρελαίνει" τηλεθεατές και τηλεκριτικούς, ενώ η Σεμίνα Διγενή προκαλεί με την εκπομπή Made In Greece. Από τα τηλεπαιχνίδια ξεχώριζε ο Τροχός της Τύχης, ο οποίος προβλήθηκε τα έτη 1990 - 1995 και ειδικά τα πρώτα χρόνια σημείωσε τεράστια νούμερα τηλεθέασης. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε και το τηλεπαιχνίδι Super Market, του 1993 - 1994, με τον πρώην διευθυντή του Ρυθμού 9.49 FM, Μάκη Πουνέντη. Τον Σεπτέμβριο του 1995, η Ελένη Μενεγάκη γίνεται η νέα παρουσιάστρια του Πρωινού Καφέ, με επακόλουθο την επιτυχία της εκπομπής που θύμιζε τις εποχές που μεσουρανούσε η Ρούλα. Την ίδια χρονιά ο Νίκος Μαστοράκης, ύστερα από ένα 2-ετές διάλειμμα από τον ΑΝΤ1, επιστρέφει σε αυτόν με την εκπομπή Αργά, ένα chat show με υψηλές τηλεθεάσεις.

Η κρίση στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας επηρεάζει τον ΑΝΤ1

Με όλες αυτές τις επιτυχίες, ο ΑΝΤ1 μοιραία δίνει το στίγμα του στην ιδιωτική τηλεόραση και καθορίζει το πρόγραμμα των υπολοίπων σταθμών. Από τότε, από αυτά τα πρώτα βήματα του σταθμού, ακολούθησαν χιλιάδες εκπομπές, που τις διαδέχθηκαν χιλιάδες πρόσωπα, πρόσωπα που άλλοτε συνέδεσαν και άλλοτε όχι την δική τους τηλεοπτική ιστορία με τον σταθμό. Περικυκλωμένος από αξιόλογο ανταγωνισμό κατάφερε να διατηρήσει τη δική του ανεξίτηλη μερίδα κοινού.

Τα τηλεοπτικά δεδομένα, όμως, αλλάζουν συνεχώς. Υπό τον καθορισμό του δυναμικού τηλεοπτικού κοινού, όπως αυτός επιβάλλεται στην διαφημιστική αγορά, και καλύπτει τις ηλικίες μεταξύ 15 - 44, ο ΑΝΤ1 καλείται να αλλάξει, τροποποιώντας ή ακόμα και καταργώντας ζώνες, σύμφωνα με τις επιταγές του νέου του κοινού. Έτσι έρχονται μη αναμενόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα του, όπως η απόφαση να δοθεί τέλος σε δυο σειρές που ταυτίστηκαν με την ιστορία του, την Λάμψη και το Καλημέρα Ζωή, του Νίκου Φώσκολου. Οι αλλαγές αυτές συνδεόμενες με κάποιες μη αναμενόμενες αποχωρήσεις - αυτή τη φορά για το ίδιο το κανάλι - σημαντικών τηλεαστέρων, όπως της Ελένης Μενεγάκη, ταράσσουν τα "νερά" με ένα κανάλι που προσπαθεί να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Οι αλλαγές συμπίπτουν με μια περίοδο που οδηγεί στην οικονομική κρίση, η οποία βλάπτει όλους τους τομείς και άρα δεν αφήνει αλώβητη την τηλεόραση. Η κρίση όμως που περνάει το μέσο δεν οφείλεται μόνο στην οικονομία, αλλά και στο Διαδίκτυο, που ευνοείται, καθώς είναι συνδεδεμένο με αυτό το λεγόμενο δυναμικό κοινό των μικρών ηλικιών.

Ως αποτέλεσμα, ο όμιλος ΑΝΤ1 οδηγείται σε μια σειρά από μειώσεις μισθών και προϋπολογισμών εκπομπών. Μειώνει τις ώρες που βρίσκεται στον αέρα με ζωντανό πρόγραμμα, καταργώντας ζώνες όπως η μεσημεριανή και η απογευματινή. Εστιάζει στη βραδινή που έπεται του δελτίου ειδήσεων και στην ύστερη βραδινή με ξένες ιδέες για εκπομπές - show και ξένες σειρές. Οι τηλεθεάσεις του καναλιού πέφτουν και η πρώτη θέση περνάει στο Mega Channel, μια θέση που τη διατηρεί έως και σήμερα.

Η πάλαι πότε ολοζώντανη τηλεόραση του ΑΝΤ1, κατακλύζεται τα τελευταία χρόνια από ηχηρές επαναλήψεις διαρκείας, που "καίνε" το ίδιο το ιστορικό του υλικό, δίνοντας του ωστόσο την ευκαιρία να μεσουρανήσει ύστερα από μια περίοδο περισσότερο ανενεργή. Ως μέλος ενός ισχυρού ομίλου στα τηλεοπτικά και όχι μόνο πράγματα, παραμένει δυναμικά εν λειτουργία, τη στιγμή που άλλα κανάλια είτε κλείνουν, είτε κινδυνεύουν να κλείσουν. Η έμφαση δίνεται τώρα στον ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τομέα, μέσα από ζωντανές εκπομπές κυρίως, και όχι τόσο μέσα από σειρές, για ένα κοινό όχι πιστό πια στα τηλεοπτικά, που επιζητάει την ενημέρωση εν καιρώ κρίσης. Η τηλεόραση συλλήβδην έχει αλλάξει εκ' βάθρων, γυρίζοντας την πλάτη στο παρελθόν και κοιτάζοντας εμπρός σε ένα αβέβαιο για εκείνη μέλλον.

Καθεστώς λειτουργίας

Μετά από τρεις νόμους, αρκετά προεδρικά διατάγματα, μία χορήγηση αδειών λειτουργίας το 1993 και με διάφορες άλλες απόπειρες για τη νομιμοποίησή τους, τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν σήμερα υπό το καθεστώς προσωρινής νομιμότητας. Ένα ημι-νόμιμο καθεστώς που διέπεται από επαφές, διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις ανάμεσα στο κράτος, τους φορείς και το οποίο φαίνεται να οδηγεί σε de facto αναγνώριση. Να σημειωθεί ότι το 4ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις νομιμότητας των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι ουσιαστικά παράνομες και αντισυνταγματικές.[1] H αναγνώριση & αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνδέεται με την αλλαγή του νόμου για τη «συγκέντρωση των MME» και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, η οποία όμως δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Τεχνικά προβλήματα

Το σήμα ΑΝΤ1 στις 29 Ιανουαρίου 2013 έπεσε στις 21:41 για 1 ώρα. Όταν επανήλθε το σήμα έπαιξε ξανά το επεισόδιο του Σουλειμάν εκείνης της μέρας. Αμέσως μετά έπαιξε μία ξένη ταινία ενώ διαφιμίσεις δεν έπαιζαν. Γύρω στις 01:00 επανήλθε και το λογότυπο του σταθμού. Μετά από εκείνη την ημέρα πολλά είναι τα τεχνικά προβλήματα του ΑΝΤ1. Στις 24 Αυγούστου 2013 ο ΑΝΤ1 είχε ξανά τεχνικό πρόβλημα. Το σήμα έπεσε, έδειχνε για λίγα λεπτά μπλε φόντο. Μετά από λίγο έδειχνε χιόνια. Όταν το σήμα επανήλθε το λογότυπο του σταθμού δεν υπήρχε. Μετά απο λίγο επανήλθε και το λογότυπο όμως όχι το κανονικό 16:9 αλλά το 4:3 (μεγάλο). Ύστερα από λίγα λεπτά μπήκε το κανονικό λογότυπο.

Ραδιόφωνο ΑΝΤ1

Στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ανήκει επίσης και ο ANT1 FM Radio. Το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ανήκει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αφού καλύπτει όλη την Ελληνική επικράτεια έχοντας αναμεταδότες σε αρκετά σημεία αλλά & τους 2 κύριους σταθμούς, ΑΝΤ1 97.2 FM που στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 μετονομάστηκε σε Easy 97.2 FM στην Αθήνα και ΑΝΤ1 97.5 FM στη Θεσσαλονίκη. Επίσης στον όμιλο ανήκουν ο Ρυθμός 94.9 FM στην Αθήνα και ο Ρυθμός 104 FM (πρώην Banana 104 FM) στη Θεσσαλονίκη.

Προγράμματα που έχει προβάλλει ο σταθμός

Εβδομαδιαίες σειρές
  • Γιάννης ο όμορφος
  • Χαϊβάνια 3-0
  • Οι Τρεις Φίλες
  • Α.Μ.Α.Ν
  • Οι Μεν Και Οι Δεν
  • Το τρίτο στεφάνι
  • Εγκλήματα
  • Κωνσταντίνου και Ελένης
  • Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη
  • Το καφέ της Χαράς
  • Μη μου λες αντίο
  • Της αγάπης μαχαιριά
  • Το κλειδί του παραδείσου
  • Ονειροπαγίδα
  • Ελεύθερος και Ωραίος
  • Της Ελλάδος τα παιδιά
  • Το αμάρτημα της μητρός μου (τηλεοπτική σειρά)
  • Πάτερ Ημών
  • Εκείνες κι εγώ
  • Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον
  • Κος και κα Πελς
  • Το πιο γλυκό μου ψέμα
  • Σοφία Ορθή
  • Έλα να αγαπηθούμε
  • Ποτέ δεν είναι αργά
  • Ιστορίες από την απέναντι όχθη
  • Δι$ μαδιάμ
  • Γιούγκερμαν
  • Φίλα το βάτραχό σου
  • Οικογένεια Καράμπελα
  • Θα βρεις το δάσκαλό σου
  • Λίτσα.com
  • Εργαζόμενη Γυναίκα
  • Ο Πόλεμος των Άστρων
  • Άκρως Οικογενειακόν
  • 7 ζωές
  • Ιδιαιτέρα για κλάματα
  • Steps
  • Ιατρικό Απόρρητο
  • Ας Πρόσεχες
  • Τζακ ποτ
  • Ο Τζίτζικας και ο μέρμηγκας
  • Άγγιγμα Ψυχής
  • Λίφτινγκ
  • Τα μαχαιρώματα
  • Σαν το σκύλο με τη γάτα
  • Κρυφά μονοπάτια
  • Γάμος με τα όλα του
  • Καραμπόλα
  • Φιλί ζωής
  • Χωρίς όρια
  • Doctor Ρούλης
  • Τύχη Βουνό
  • 40 κύματα
  • Διπλανή Πόρτα
  • Για την Άννα
  • Και sera...sera
  • Η αγάπη ήρθε από μακρυά
  • Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή
  • Το παιχνίδι της Συγνώμης
  • Νταντά για όλες τις δουλειές
  • Ιδιαιτέρα για κλάματα
  • Δανεικός Πατέρας
  • Αντίστροφη μέτρηση
  • Βότκα Πορτοκάλι
  • Στρίβδειν δια του αρραβώνος
  • Cheek to Cheek
  • Πλάκα μου κάνεις
  • Ταύρος με τοξότη
  • Αθώος ή ένοχος;
  • Ανατολικός άνεμος
  • Αραχτοί και λάιτ
  • Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης
  • Βαμμένα κόκκινα μαλλιά
  • Βαμμένος ήλιος
  • Βαρβαρότητες
  • Γάμος με τα όλα του
  • Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο
  • Γόβα στιλέτο
  • Γλυκόξινο κρασί
  • Δεσποινίς Μαργαρίτα
  • Διλήμματα
  • Εις θάνατον
  • Ευτυχισμένες μέρες
  • Έκπτωτος Άγγελος
  • Εκτέλεση
  • Ελλάς το μεγαλείο σου
  • Έλλη και Άννα
  • Έναν Ελληνικό
  • Επιθυμίες
  • Ζευγάρια
  • Η καλή πεθερά
  • Πρόβα νυφικού
  • Θα μιλήσεις με το δικηγόρο μου
  • Ιστορίες μυστηρίου
  • Ιωάννα της Καρδιάς
  • Στον ήλιο του Αιγαίου
  • Και εύθυμη και χήρα
  • Κίτρινος φάκελος
  • Κλεμμένη ζωή
  • Μάλιστα Κύριε
  • 13ο κιβώτιο
  • Μαμα μια
  • Μωβ ρόζ
  • Μια νύχτα σαν κι αυτή
  • Μια ζωή για την Έλσα
  • Μια γυναίκα από το παρελθόν
  • Ο Γητευτής
  • Οι αγνοημενοι
  • Ο κανονιέρης και η βεντέτα
  • Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα
  • Οι δρόμοι της πόλης
  • Οι δύο ορφανές
  • Όσο υπάρχει αγάπη
  • Οικογένεια Μουσαμά
  • Σκερτσάκια
  • Στον αστερισμό της γραβάτας
  • Τα μπακούρια
  • Τμήμα Ηθών
  • Το μονοπάτι της αγάπης
  • Το τίμημα του πάθους
  • Τολμηρές Ιστορίες
  • Το χρώμα του φεγγαριού
  • Τρικυμία
  • Φάκελος Αμαζών
Καθημερινές σειρές
Ξένες σειρές
Ριάλιτι
Λοιπές παραγωγές
  • Σούπερ Σάββατο
  • Ciao
  • Black Out
  • Fab 5
  • Οικογένεια της Συμφοράς
  • Galileo
  • Immersion, Βουτιά σε μια άλλη Πραγματικότητα
  • Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο
  • ΟΛΑ 6
  • ΟΛΑ 7
  • 8 ΟΛΑ
  • Ola 9
  • Ola 10
  • Ola 11
  • Ola 12
  • ola 13 + όλα μπάχαλο φέτος +
  • Χτυποκάρδια στο Seferly Hills
  • Ράδιο Αρβύλα
  • Με το δεξί
  • Πλάκα Κάνεις
  • Sold Out
  • Wipe Out
Πρωινά


Τα Νέα του ΑΝΤ1

Τα Νέα του ΑΝΤ1 αποτελούν ονομασία των δελτίων ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Πρώτος παρουσιαστής στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 (Τα Νέα του ΑΝΤ1 στις 20.30) υπήρξε ο Τέρενς Κουΐκ από το 1989 και για δέκα περίπου χρόνια. Μαζί του ακόμη παρουσίασαν ειδήσεις η Νανά Παλαιτσάκη, η Σοφία Τσιλιγιάννη, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Λιάνα Κανέλλη. Μετά την αποχώρησή του από το σταθμό ο ΑΝΤ1 δοκίμασε δίδυμα δημοσιογράφων στην παρουσίαση του Κεντρικού Δελτίου όπως ο Νίκος Μάνεσης και η Γιώτα Μιχαλοπούλου. Τον Σεπτέμβριο του 2002 ανέλαβε το δελτίο η δημοσιογράφος Έλλη Στάη. Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2006 τα Νέα του ΑΝΤ1 στις 20.00 παρουσίαζαν από κοινού η Έλλη Στάη και ο Νίκος Ευαγγελάτος. Μετά την αποχώρηση της Έλλης Στάη από το σταθμό (4 Οκτωβρίου 2006) βασικός παρουσιαστής και διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 ήταν ο Νίκος Ευαγγελάτος. Μετά από την αποχώρησή της από την ΕΡΤ, το 2010, η Μαρία Χούκλη είναι η νέα παρουσιάστρια του Κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς να έχει γίνει επίσημα ανακοίνωση παραμονής ή αλλαγής της από το πόστο της ενημέρωσης. Άλλοι δημοσιογράφοι που πέρασαν από την παρουσίαση του δελτίου είναι οι: Τζέλλα Παυλάκου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φαίη Μαυραγάνη, Θοδωρής Δρακάκης, Μαρία Αραμπατζή, Λίλιαν Τσουρλή, Εύη Φραγκάκη, Βαγγέλης Γιακουμής, Δημήτρης Στάμου, Σαββούλα Λιάτσου, Μάριος Κυπριανίδης, Γιώργος Λεονάρδος, Μάρω Λεονάρδου, Νανά Δούκα (Παλαιτσάκη), Βαγγέλης Μπίστικας, Χρήστος Σεφερλής, Ρίτσα Μπιζόγλη, Λίζα Δουκακάρου, Καρολίνα Κάλφα, Σοφία Τσιλιγιάννη αλλά και η πρώην παρουσιάστρια του Πρωινού καφέ, Ελεονώρα Μελέτη.

Υποσημειώσεις

  1. Μανιάτης, Σωτήρης. TV: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΟΣ. Το κρυφτούλι με τις άδειες. Ελευθεροτυπία 20 Ιουνίου 2009. Ανακτήθηκε 6/09/2009.

http://www.youtube.com/watch?v=vXEteUGleQQ Ο ιδρυτής του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα ΤΑΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ www.abatv.gr

https://www.youtube.com/watch?v=yJZd2LtyJKw http://tvnea.blogspot.gr/2009/12/20-1.html

Δείτε επίσης

Εξωτερικές συνδέσεις