Δημήτρης Κοντολάζος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 2: Γραμμή 2:




Ο '''Δημήτρης Κοντολάζος''' είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. Γεννήθηκε στην [[Πυλαία]]<ref>[http://www.e-orfeas.gr/artists/interviews/1681-article.html Τάσος Π. Καραντής, Δημήτρης Κοντολάζος: Ελλάδα χωρίς λαϊκό τραγούδι δε γίνεται!]</ref>.
Ο '''Δημήτρης Κοντολάζος''' είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. Γεννήθηκε στην [[Πυλαία]] το 1952.<ref>[http://www.e-orfeas.gr/artists/interviews/1681-article.html Τάσος Π. Καραντής, Δημήτρης Κοντολάζος: Ελλάδα χωρίς λαϊκό τραγούδι δε γίνεται!]</ref>.
==Βιογραφία==
==Βιογραφία==
Ξεκίνησε την καριέρα του το [[1973]] με το τραγούδι "O Μπαρμπαλιάς" που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο [[Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης]], σημείωσε
Ξεκίνησε την καριέρα του το [[1973]] με το τραγούδι "O Μπαρμπαλιάς" που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο [[Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης]], σημείωσε

Έκδοση από την 04:49, 13 Ιουλίου 2013



Ο Δημήτρης Κοντολάζος είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. Γεννήθηκε στην Πυλαία το 1952.[1].

Βιογραφία

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1973 με το τραγούδι "O Μπαρμπαλιάς" που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, σημείωσε επιτυχία στη δεκαετία του '80 με συνθέσεις των Αλέκου Χρυσοβέργη, Τάκη Σούκα, Σπύρου Γιατρά, Τάκη Μουσαφίρη, Νίκου Καρβέλα ,Μιχάλη Ρακιντζή και άλλων, ενώ πρόσφατα επανήλθε δισκογραφικά με ένα νέο δίσκο που περιέχει δέκα τραγούδια του Σταμάτη Γονίδη και 45 live επιτυχίες. Γνωστά του τραγούδια:

  • "Όλα τα 'Δωσα για Σένα" σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους Σπύρου Γιατρά
  • "Μια Ιστορία" σε μουσική Τάκη Σούκα και στίχους Ηρακλή Παπασιδέρη
  • "Αν μ' Αγαπούσες Λίγο" σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους Σπύρου Γιατρά
  • 2002 Δημήτρης Κοντολάζος - "Όλα έξω" (σε μουσική και στίχους Μιχάλη Ρακιντζή)

και πολλά άλλα.

Παραπομπές