Ελβετική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
Δημιουργία λήμματος
 
IM-yb (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ο IM-yb μετακίνησε τη σελίδα Ελβετική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στη Ελβετική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Ορθή απόδοση στα ελληνικά
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 15:44, 25 Ιουνίου 2013

Ελβετική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Αρχείο:SFV logo.png
Ίδρυση1895
Προσχώρηση ΦΙΦΑ1904
Προσχώρηση ΟΥΕΦΑ1954
ΠρόεδροςΡαλφ Ζλοτσόβερ
Ιστοσελίδαfootball.ch

Η Ελβετική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του ποδοσφαίρου στην Ελβετία. Είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία της Φούτμπολ Λιγκ και της Ελβετικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Εδρεύει στη Βέρνη.

Ιδρύθηκε το 1895 ως μια από τις πρώτες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η SFV-ASF ήταν ιδρυτικό μέλος της ΦΙΦΑ το 1904. Η ΦΙΦΑ εδρεύει στην Ζυρίχη της Ελβετίας. Επίσης, η ΟΥΕΦΑ εδρεύει στην ελβετική πόλη της Νιόν.

ASF-SFV είναι η συντομογραφία του ονόματος της ομοσπονδίας σε πέντε από τις εθνικές γλώσσες της Ελβετίας. ASF σημαίνει στα γαλλικά (Association de Suisse Ποδόσφαιρο) και στα ιταλικά (Associazione Svizzera di Ποδόσφαιρο), SFV στα γερμανικά σημαίνει (Schweizerischer Fußballverband), ενώ στα ραιτο-ρωμανικά η ανεπίσημη συντομογραφία ASB σημαίνει (Associaziun Svizra da Ballape).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Swiss Football Association της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).