Εριμπά Αντάντ Α΄: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Abocanto (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Abocanto (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Εριμπά Αντάντ Α'''', βασιλιάς της [[Ασσυρία|Ασσυρίας]] ([[1392]] - [[1366]] π.χ.) γιος του [[Ασούρ-ριμ-νισεσού]] σφετερίστηκε τον θρόνο απο τον ανιψιό του [[Aσούρ-ναντίν-αχέ Β']] , επί βασιλείας του η κυριαρχία των [[Μιτάννι]] άρχισε να παρουσιάζει κάμψη στην [[Ασσυρία]] λόγω εμφυλίων συγκρούσεων στην [[Βαβυλώνα]].
'''Εριμπά Αντάντ Α'''', βασιλιάς της [[Ασσυρία|Ασσυρίας]] ([[1392]] - [[1366]] π.χ.) γιος του [[Ασούρ-ρίμ-νισεσού]] σφετερίστηκε τον θρόνο απο τον ανιψιό του [[Aσούρ-ναντίν-αχέ Β']] , επί βασιλείας του η κυριαρχία των [[Μιτάννι]] άρχισε να παρουσιάζει κάμψη στην [[Ασσυρία]] λόγω εμφυλίων συγκρούσεων στην [[Βαβυλώνα]].


==Πηγές==
==Πηγές==

Έκδοση από την 08:01, 9 Ιουνίου 2013

Εριμπά Αντάντ Α', βασιλιάς της Ασσυρίας (1392 - 1366 π.χ.) γιος του Ασούρ-ρίμ-νισεσού σφετερίστηκε τον θρόνο απο τον ανιψιό του Aσούρ-ναντίν-αχέ Β' , επί βασιλείας του η κυριαρχία των Μιτάννι άρχισε να παρουσιάζει κάμψη στην Ασσυρία λόγω εμφυλίων συγκρούσεων στην Βαβυλώνα.

Πηγές

P. Talon (1998). "Eriba-Adad". In K. Radner. The Prosopography of the Neo-Assyrian Empire, Volume 1, Part II: A. The Neo-Assyrian Text Corpus Project. p. 400.

Προκάτοχος:
Aσούρ-ναντίν-αχέ Β'
Βασιλιάς των Ασσυρίων
13921366
Διάδοχος:
Ασούρ Ουμπαλίτ