Άλφρεντ Κίνσεϊ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Άλφρεντ Τσαρλς Κίνσεϊ''' (Alfred Charles Kinsey, 23 Ιουνίου 1894 &ndash; 25 Αυγούστου 1956) ήταν ένας Αμερικανός [[βιολόγος]], καθηγητής [[εντομολογία]]ς και [[ζωολογία]]ς, και [[σεξολόγος]] ο οποίος το 1947 ίδρυσε το Ινστιτούτο Σεξουαλικών Ερευνών στο [[Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα]],<ref>{{cite web |url=http://www.kinseyinstitute.org/about/origins.html|title=Origin of the Institute |accessdate=2010-03-30|publisher=The Kinsey Institute}}</ref> τώρα γνωστό ως [[Ινστιτούτο Ερευνών Κίνσεϊ περί Σεξ, Φύλου και Αναπαραγωγής]]. Είναι ευρέως γνωστός για την συγγραφή των βιβλίων «[[Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Αρσενικό]]» (1948) και «[[Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Θηλυκό]]» (1953), γνωστά και ως [[Αναφορές Κίνσεϊ]], καθώς και για την [[κλίμακα Κίνσεϊ]]. Η έρευνα του Κίνσεϊ πάνω στην [[ανθρώπινη σεξουαλικότητα]], θεμελιώδης για το πεδίο της [[σεξολογία]]ς, προκάλεσε αντίδραση τις δεκαετίες του 1940 και 1950. Το έργο του επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και διεθνώς.
Ο '''Άλφρεντ Τσαρλς Κίνσεϊ''' ('''Alfred Charles Kinsey''', 23 Ιουνίου 1894 &ndash; 25 Αυγούστου 1956) ήταν ένας Αμερικανός [[βιολόγος]], καθηγητής [[εντομολογία]]ς και [[ζωολογία]]ς, και [[σεξολόγος]] ο οποίος το 1947 ίδρυσε το Ινστιτούτο Σεξουαλικών Ερευνών στο [[Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα]],<ref>{{cite web |url=http://www.kinseyinstitute.org/about/origins.html|title=Origin of the Institute |accessdate=2010-03-30|publisher=The Kinsey Institute}}</ref> τώρα γνωστό ως [[Ινστιτούτο Ερευνών Κίνσεϊ περί Σεξ, Φύλου και Αναπαραγωγής]]. Είναι ευρέως γνωστός για την συγγραφή των βιβλίων «[[Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Αρσενικό]]» (1948) και «[[Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Θηλυκό]]» (1953), γνωστά και ως [[Αναφορές Κίνσεϊ]], καθώς και για την [[κλίμακα Κίνσεϊ]]. Η έρευνα του Κίνσεϊ πάνω στην [[ανθρώπινη σεξουαλικότητα]], θεμελιώδης για το πεδίο της [[σεξολογία]]ς, προκάλεσε αντίδραση τις δεκαετίες του 1940 και 1950. Το έργο του επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και διεθνώς.


== Σημειώσεις και αναφορές ==
== Σημειώσεις και αναφορές ==

Έκδοση από την 12:24, 15 Μαΐου 2013

Ο Άλφρεντ Τσαρλς Κίνσεϊ (Alfred Charles Kinsey, 23 Ιουνίου 1894 – 25 Αυγούστου 1956) ήταν ένας Αμερικανός βιολόγος, καθηγητής εντομολογίας και ζωολογίας, και σεξολόγος ο οποίος το 1947 ίδρυσε το Ινστιτούτο Σεξουαλικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα,[1] τώρα γνωστό ως Ινστιτούτο Ερευνών Κίνσεϊ περί Σεξ, Φύλου και Αναπαραγωγής. Είναι ευρέως γνωστός για την συγγραφή των βιβλίων «Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Αρσενικό» (1948) και «Σεξουαλική Συμπεριφορά στο Ανθρώπινο Θηλυκό» (1953), γνωστά και ως Αναφορές Κίνσεϊ, καθώς και για την κλίμακα Κίνσεϊ. Η έρευνα του Κίνσεϊ πάνω στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, θεμελιώδης για το πεδίο της σεξολογίας, προκάλεσε αντίδραση τις δεκαετίες του 1940 και 1950. Το έργο του επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και διεθνώς.

Σημειώσεις και αναφορές

  1. «Origin of the Institute». The Kinsey Institute. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2010.