Ραούλ Β΄ των Μπριέν του Ε: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Μεταφέρω 6 σύνδεσμους interwiki, που τώρα παρέχονται από τα Wikidata στο d:Q2007274
Γραμμή 9: Γραμμή 9:


[[Κατηγορία:Κόμητες του Ε]]
[[Κατηγορία:Κόμητες του Ε]]
[[Κατηγορία:Οικογένεια ντε Μπριέν]]

Έκδοση από την 20:25, 13 Μαΐου 2013

Ραούλ Β΄ της Βρυέννης του Ε (πέθανε 1350 στο Παρίσι), κόμης του Ε και του Γκιν (1344 - 1350). Υιός και διάδοχος του Ραούλ Α΄ της Βρυέννης του Ε και της Ιωάννας του Μελλό. Διαδέχθηκε τον πατέρα του και στη θέση του Κοντόσταυλου της Γαλλίας. Παντρεύτηκε (1340) την Κατερίνα του Βωντ, χωρίς να κάνει παιδιά. Είχε όμως έναν εξώγαμο γιο, τον Ιωάννη του Μπουά.

Το 1346 συνελήφθη στην μάχη της Καέν από τον Τόμας Χόλαντ, πρώτο κόμη του Κεντ, και μεταφέρθηκε αιχμάλωτος στην Αγγλία. Σε τέσσερα χρόνια του επετράπη να επιστρέψει στο Παρίσι, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για την απελευθέρωση, όπου για άγνωστο λόγο συνελήφθη από τον βασιλιά Ιωάννη Β΄ και εκτελέστηκε. Ο λόγος ήταν ίσως οι φήμες που κυκλοφορούσαν ότι ήταν έτοιμος να παραχωρήσει στους Άγγλους την κομητεία του Γκιν για την απελευθέρωση του.

Μετά την εκτέλεσή του το δουκάτο του κατασχέθηκε από τον Γάλλο βασιλιά και αναδημιουργήθηκε σε δύο χρόνια (1352) από τον Ιωάννη του οίκου του Αρτουά.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Raoul II of Brienne, Count of Eu της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).