Χρήστης:Ggia: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
== Κείμενα που έχουν γραφεί για μένα - στην [[Βικιπαίδεια:Αγορά]] 7 Μαϊου 2013 [http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%3A%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC&diff=4084225&oldid=4083817] ==
==Κείμενα που έχουν γραφεί για (ή κατά)μένα==
Τα παρακάτω κείμενα προσπάθησα να δείξω ότι εκθέτουν εκτός την [http://www.mmb.org.gr/Page/|Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη] κυρίως τον συντάκτη. Σχετικά με το θέμα υπάρχει [[en:Wikipedia:OUTING|Wikipedia:OUTING]] και μπορεί ο καθένας να έχει διαφορετική γνώμη.

Πέρα το [[:en:Wikipedia:Too long; didn't read|Wikipedia:Too long; didn't read]]. Αυτό είναι που με ενόχλησε και ζήτησα να αποκρυφτούν τα σχόλια της μορφής:

{{απόσπασμα|Όμως έπρεπε να δείτε το τεράστιο τραβηγμένο χαμόγελο που είδαμε όλοι οι άλλοι στο πρόσωπο του Ggia όταν επέμενε να μας πείσει χαριτωμένα και λάμποντας να μιλήσει για την G0ld3nD4wn και τη Βικιπαίδεια. Οι λοιποί παίρναμε βαθιές ανάσες, τον κοιτούσαμε σοβαροί, πέρασαν κάποια λεπτά και τελικά πείσθηκε πως δεν θα έπρεπε να μιλήσει για κάτι τέτοιο σε δημόσιο μικρόφωνο, εκπροσωπώντας την Βικιπαίδεια.}}

Ο ggia είναι κατά της [[Χρυσής Αυγής]] όπως φαίνεται από αυτό το [[en:Wikipedia:OUTING|Wikipedia:OUTING]]. Τα συμπεράσματα, για το τι έγινε με την διευθύντρια της [http://www.mmb.org.gr/Page/|βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη] δικά σας. Το ότι δημοσιεύεται ένα κείμενο που μιλάει για τρίτους εκτός βικιπαίδειας θα πρέπει να απασχολήσει αυτούς που το γράψαν και θέλουν συνεργασία με το συγκεκριμένο ίδρυμα.

===[[Συζήτηση Βικιπαίδεια:Συνάντηση/15 Απριλίου 2013 Βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής]] 27 Απρίλιου 2103 [http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%3A%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%2F15_%CE%91%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85_2013_%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82&diff=4068965&oldid=4050397]===
*Ήταν η πρώτη παρουσίαση που έκανα με προβολή σειράς διαδοχικών εικόνων (libreoffice impress - συμβατό με ms powerpoint). Όση εμπειρία κι αν είχα κάνοντας ελεύθερες παρουσιάσεις, η παρουσίαση με οδηγό με έφερνε σε αμηχανία και το αποτέλεσμα δεν ήταν ευχάριστο. Μου φάνηκε το ίδιο δύσκολο όσο και να μιλήσει ελεύθερα κάποιος που έχει συνηθίσει να μιλά με τη βοήθεια οδηγού.
*Κοιτώντας την αφίσα της διοργάνωσης παρατηρεί κανείς το «ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ». Με είχε ξενίσει αρκετά βλέποντάς το, έχοντας εμπειρία σε καλέσματα για την Βικιπαίδεια, και πράγματι είχαμε το αποτέλεσμα που ανέμενα κατόπιν αυτού: η συμμετοχή του κοινού ήταν ελαχιστότατη, με λιγότερα από 5 άτομα. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντείνουν στη χαμηλή συμμετοχή.
*Οι άνθρωποι που λειτουργούν παρόμοιους οργανισμούς είναι αρχικά επιφυλακτικοί. Το ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε εργασία, για έναν ολόκληρο χρόνο, μέσω της οποίας κερδήθηκε η εμπιστοσύνη τους, θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και να το σεβόμαστε. Παρατήρησα εικόνα βικιπαιδιστών που είχαν στριμώξει κυριολεκτικά τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης για αρκετή ώρα, επιχειρηματολογούσαν με το χέρι στη μέση και προτεταμένο τον αγκώνα στο πλάι και ταυτόχρονα η διευθύντρια ακουμπούσε σε πάγκο γέρνοντας προς τα πίσω κάτω από την πίεση του λόγου και των στάσεων του σώματος. Επίσης η τονικότητά της είχε αλλάξει ακολουθώντας αυτήν της συνομιλίας, οι νότες δηλαδή ήταν ψηλά, σημάδι έντασης. Το αποτέλεσμα της διοργάνωσης ήταν βέβαια θετικό, καθώς η βιβλιοθήκη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία με την κοινότητα, απλά προσωπικά ένιωσα ο ίδιος πίεση με αυτό που παρατήρησα και το καταθέτω.
*Οι συζητήσεις από τις κλειστές συναντήσεις μας για το πόσο δύσκολο είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη να ασχοληθεί κάποιος με το εγχείρημα της Βικιπαίδειας και να συνεργαστεί με την κοινότητα δεν είναι εφαλτήριο για αστεϊσμούς του τύπου «καλά, έκανες τόσους μήνες να αρχίσεις να γράφεις, με όλα αυτά τα εργαστήρια που γίνονταν στον χώρο σου, έτσι μας είπε ο Μάνος». Τέτοιοι αστεϊσμοί πάνω στη γνωριμία και το ξεκίνημα μιας συνεργασίας είναι προς αποφυγή, ακόμα κι αν γίνονται με χαμόγελο. Η καλή διάθεση και κατ' επέκταση η καλή πίστη για ακριβώς αυτή τη συνεργασία ακυρώνονται από τέτοιες «λεπτότητες». [[Συζήτηση χρήστη:ManosHacker|<span style="text-shadow:#ffffff 0em 0em 0.2em,#aabbdd -0.2em -0.2em 0.4em,#aabbdd 0.2em 0.2em 0.4em;color:#336699"><small>ManosHacker</small></span>]] 20:39, 27 Απριλίου 2013 (UTC)


===[[Βικιπαίδεια:Αγορά]] 7 Μαϊου 2013 [http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%3A%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC&diff=4084225&oldid=4083817] ===


Τον τελευταίο καιρό έχω εντοπίσει μια δύσκολη, στην κατανόηση, συμπεριφορά του συνβικιπαιδιστή Ggia. Κατόπιν της παρότρυνσής του «Αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί μου να το θέσεις με σαφή τρόπο και να μην ξαναφερθείς σε μένα αόριστα» ανοίγω το θέμα στην Αγορά. Τονίζω πως πρόκειται για παρατηρήσεις μου που αφορούν, άστοχες κατά τη γνώμη μου, πράξεις του, το αντίκτυπο των οποίων όμως θεωρεί ανύπαρκτο. Αυτό το θεωρώ προβληματικό για κάποιον που εκπροσωπεί ενίοτε την κοινότητα και ζητά μικρόφωνο ή χώρο σε συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, αλλά και που εμπλέκεται συχνά στις συζητήσεις για την πολιτική καθώς γίνεται εκτοπιστικός σε βάρος όσων είναι πιο λεπτοί σε θέματα συμπεριφοράς και κρατούν αποστάσεις. Ακριβώς επειδή έχει να κάνει με συμπεριφορά που αναπτύσσεται και δεν επιθυμώ να ριζώσει, το εντοπίζω κι ελπίζω να γίνει κατανοητό στον ίδιο υπό την πίεση της κατανόησης των υπολοίπων των όσων λέω.
Τον τελευταίο καιρό έχω εντοπίσει μια δύσκολη, στην κατανόηση, συμπεριφορά του συνβικιπαιδιστή Ggia. Κατόπιν της παρότρυνσής του «Αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί μου να το θέσεις με σαφή τρόπο και να μην ξαναφερθείς σε μένα αόριστα» ανοίγω το θέμα στην Αγορά. Τονίζω πως πρόκειται για παρατηρήσεις μου που αφορούν, άστοχες κατά τη γνώμη μου, πράξεις του, το αντίκτυπο των οποίων όμως θεωρεί ανύπαρκτο. Αυτό το θεωρώ προβληματικό για κάποιον που εκπροσωπεί ενίοτε την κοινότητα και ζητά μικρόφωνο ή χώρο σε συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, αλλά και που εμπλέκεται συχνά στις συζητήσεις για την πολιτική καθώς γίνεται εκτοπιστικός σε βάρος όσων είναι πιο λεπτοί σε θέματα συμπεριφοράς και κρατούν αποστάσεις. Ακριβώς επειδή έχει να κάνει με συμπεριφορά που αναπτύσσεται και δεν επιθυμώ να ριζώσει, το εντοπίζω κι ελπίζω να γίνει κατανοητό στον ίδιο υπό την πίεση της κατανόησης των υπολοίπων των όσων λέω.

Έκδοση από την 06:13, 8 Μαΐου 2013

Κείμενα που έχουν γραφεί για (ή κατά)μένα

Τα παρακάτω κείμενα προσπάθησα να δείξω ότι εκθέτουν εκτός την Λίλιαν Βουδούρη κυρίως τον συντάκτη. Σχετικά με το θέμα υπάρχει και μπορεί ο καθένας να έχει διαφορετική γνώμη.

Πέρα το Wikipedia:Too long; didn't read. Αυτό είναι που με ενόχλησε και ζήτησα να αποκρυφτούν τα σχόλια της μορφής:

Όμως έπρεπε να δείτε το τεράστιο τραβηγμένο χαμόγελο που είδαμε όλοι οι άλλοι στο πρόσωπο του Ggia όταν επέμενε να μας πείσει χαριτωμένα και λάμποντας να μιλήσει για την G0ld3nD4wn και τη Βικιπαίδεια. Οι λοιποί παίρναμε βαθιές ανάσες, τον κοιτούσαμε σοβαροί, πέρασαν κάποια λεπτά και τελικά πείσθηκε πως δεν θα έπρεπε να μιλήσει για κάτι τέτοιο σε δημόσιο μικρόφωνο, εκπροσωπώντας την Βικιπαίδεια.

Ο ggia είναι κατά της Χρυσής Αυγής όπως φαίνεται από αυτό το. Τα συμπεράσματα, για το τι έγινε με την διευθύντρια της Λίλιαν Βουδούρη δικά σας. Το ότι δημοσιεύεται ένα κείμενο που μιλάει για τρίτους εκτός βικιπαίδειας θα πρέπει να απασχολήσει αυτούς που το γράψαν και θέλουν συνεργασία με το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Συζήτηση Βικιπαίδεια:Συνάντηση/15 Απριλίου 2013 Βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής 27 Απρίλιου 2103 [1]

  • Ήταν η πρώτη παρουσίαση που έκανα με προβολή σειράς διαδοχικών εικόνων (libreoffice impress - συμβατό με ms powerpoint). Όση εμπειρία κι αν είχα κάνοντας ελεύθερες παρουσιάσεις, η παρουσίαση με οδηγό με έφερνε σε αμηχανία και το αποτέλεσμα δεν ήταν ευχάριστο. Μου φάνηκε το ίδιο δύσκολο όσο και να μιλήσει ελεύθερα κάποιος που έχει συνηθίσει να μιλά με τη βοήθεια οδηγού.
  • Κοιτώντας την αφίσα της διοργάνωσης παρατηρεί κανείς το «ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ». Με είχε ξενίσει αρκετά βλέποντάς το, έχοντας εμπειρία σε καλέσματα για την Βικιπαίδεια, και πράγματι είχαμε το αποτέλεσμα που ανέμενα κατόπιν αυτού: η συμμετοχή του κοινού ήταν ελαχιστότατη, με λιγότερα από 5 άτομα. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντείνουν στη χαμηλή συμμετοχή.
  • Οι άνθρωποι που λειτουργούν παρόμοιους οργανισμούς είναι αρχικά επιφυλακτικοί. Το ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε εργασία, για έναν ολόκληρο χρόνο, μέσω της οποίας κερδήθηκε η εμπιστοσύνη τους, θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και να το σεβόμαστε. Παρατήρησα εικόνα βικιπαιδιστών που είχαν στριμώξει κυριολεκτικά τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης για αρκετή ώρα, επιχειρηματολογούσαν με το χέρι στη μέση και προτεταμένο τον αγκώνα στο πλάι και ταυτόχρονα η διευθύντρια ακουμπούσε σε πάγκο γέρνοντας προς τα πίσω κάτω από την πίεση του λόγου και των στάσεων του σώματος. Επίσης η τονικότητά της είχε αλλάξει ακολουθώντας αυτήν της συνομιλίας, οι νότες δηλαδή ήταν ψηλά, σημάδι έντασης. Το αποτέλεσμα της διοργάνωσης ήταν βέβαια θετικό, καθώς η βιβλιοθήκη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία με την κοινότητα, απλά προσωπικά ένιωσα ο ίδιος πίεση με αυτό που παρατήρησα και το καταθέτω.
  • Οι συζητήσεις από τις κλειστές συναντήσεις μας για το πόσο δύσκολο είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη να ασχοληθεί κάποιος με το εγχείρημα της Βικιπαίδειας και να συνεργαστεί με την κοινότητα δεν είναι εφαλτήριο για αστεϊσμούς του τύπου «καλά, έκανες τόσους μήνες να αρχίσεις να γράφεις, με όλα αυτά τα εργαστήρια που γίνονταν στον χώρο σου, έτσι μας είπε ο Μάνος». Τέτοιοι αστεϊσμοί πάνω στη γνωριμία και το ξεκίνημα μιας συνεργασίας είναι προς αποφυγή, ακόμα κι αν γίνονται με χαμόγελο. Η καλή διάθεση και κατ' επέκταση η καλή πίστη για ακριβώς αυτή τη συνεργασία ακυρώνονται από τέτοιες «λεπτότητες». ManosHacker 20:39, 27 Απριλίου 2013 (UTC)


Βικιπαίδεια:Αγορά 7 Μαϊου 2013 [2]

Τον τελευταίο καιρό έχω εντοπίσει μια δύσκολη, στην κατανόηση, συμπεριφορά του συνβικιπαιδιστή Ggia. Κατόπιν της παρότρυνσής του «Αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί μου να το θέσεις με σαφή τρόπο και να μην ξαναφερθείς σε μένα αόριστα» ανοίγω το θέμα στην Αγορά. Τονίζω πως πρόκειται για παρατηρήσεις μου που αφορούν, άστοχες κατά τη γνώμη μου, πράξεις του, το αντίκτυπο των οποίων όμως θεωρεί ανύπαρκτο. Αυτό το θεωρώ προβληματικό για κάποιον που εκπροσωπεί ενίοτε την κοινότητα και ζητά μικρόφωνο ή χώρο σε συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, αλλά και που εμπλέκεται συχνά στις συζητήσεις για την πολιτική καθώς γίνεται εκτοπιστικός σε βάρος όσων είναι πιο λεπτοί σε θέματα συμπεριφοράς και κρατούν αποστάσεις. Ακριβώς επειδή έχει να κάνει με συμπεριφορά που αναπτύσσεται και δεν επιθυμώ να ριζώσει, το εντοπίζω κι ελπίζω να γίνει κατανοητό στον ίδιο υπό την πίεση της κατανόησης των υπολοίπων των όσων λέω.

  • Η αφορμή δόθηκε από το περίφημο "Γαμείν το σύστημα" που εκτόξευσε με «χιούμορ» στον συμβικιπαιδιστή FocalPoint. Το δύσκολό μου σημείο είναι πως όσο κι αν προσπάθησα, ο Ggia φαίνεται να αδυνατεί να καταλάβει πως σε μια κουβέντα που αφορά την πολιτική, στην οποία υπάρχει ένταση, την ώρα που κατηγορεί τον FocalPoint για "Gaming the system", του κάνει και πλάκα να τον φουντώσει, και προσπαθεί να βγει και από πάνω σε όσα με σοβαρότητα του εντοπίζω, κάνοντας λόγο για χιούμορ δικό μου. Επαφή μηδέν.
    • Χωρίς να θέλω να τον εκθέσω στην Αγορά κι αφήνοντάς τον με τον τελευταίο δημόσιο λόγο δικό του, πηγαίνω στη σελίδα συζήτησής του και του θυμίζω χωρίς να φωτογραφίζω κάποιες πρόσφατες συμπεριφορές του, πολύ σαφείς για τον ίδιο και με τρόπο που κανείς άλλος δεν θα αντιλαμβανόταν τα συμβάντα ή τις πράξεις του, εντοπίζοντάς του πως συνήθιζε να συνοδεύει τις (κατ' εμέ) «αστοχίες συμπεριφοράς» του με επίκληση χιούμορ ή τεράστιο χαμόγελο. Δεν μπόρεσε και πάλι να έρθει σε επαφή με όσα του είπα στον αέρα για να μη γίνουν αντιληπτά και συγκεκριμένα από τους υπόλοιπους.
    • Στην άρνησή του αυτή του κατονόμασα κάποιες από τις πράξεις του και έγινε έξαλλος, παρόλο που μου ζήτησε να μην μιλώ στον αέρα και να γίνω συγκεκριμένος. Συνέχιζε όμως να μην αντιλαμβάνεται πως οι πράξεις αυτές είχαν ενοχλήσει. Στη συνέχεια του συγκεκριμενοποίησα δύο ακόμα συμπεριφορές κι αμέσως έσβησε το τελευταίο που έγραψα.
    • Τότε υπέθεσα πως κατάλαβε και αφαίρεσα ολόκληρη την κουβέντα από τη σελίδα του, αφήνοντας και στην Αγορά να έχει ακόμα τον τελευταίο λόγο. Ξεκίνησε όμως αναστροφές σε διδάγματα από παρουσιάσεις, στα οποία δεν αναφερόταν κανείς ονομαστικά, με την αξίωση να σβηστούν και από το ιστορικό. Στην περίπτωση που είχε κατανοήσει πως έπραξε προβληματικά, όπως φαίνεται από όσα και όπως τα έγραψα στο σημειωματάριο διαχειριστών και στη σελίδα συζήτησής του, δεν θα υπήρχε πρόβλημα να απομακρυνθούν όσα θεωρεί πως τον εκθέτουν.
    • Όμως η προσπάθειά του είναι να βγει από πάνω και να χειριστεί την κοινότητα ώστε να μη βρεθεί μπροστά στην αναγνώριση των πράξεων που για μένα είναι επιβλαβείς για αυτήν και για τους υπόλοιπους. Για να μη μιλώ στον αέρα, παραθέτω τις πράξεις για τις οποίες δηλώνει.. τίποτα. Τονίζω και πάλι πως στόχος μου είναι να μην συστηματοποιηθεί η συμπεριφορά αυτή του «σου τη λέω με χαμόγελο, κοίτα, δεν σε πειράζει / δεν καταλαβαίνω τι μου λες, γίνε συγκεκριμένος - ααα επιτίθεσαι στο πρόσωπό μου - λυπάμαι, απαξιώ - σβήστε τα - τη γλύτωσα(?) / (χαμόγελο πλήρους οδοντοστοιχίας:) μα δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ να μιλήσω για τα επιβλαβή της Βικιπαίδειας στο μικρόφωνο».
  • Στην παρουσίαση που ετοιμάζαμε να γίνει στη ΜΜΒΛΒ με τον Ασάφ, ο Ggia ήθελε να κάνει παρουσίαση με θέμα «I can speak-point the problems of the local el.wikipedia community». Αδυνατούσε να κατανοήσει πως επρόκειτο για παρουσίαση γνωριμίας με το κοινό, όσο κι αν του εξηγούσαμε ότι αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Επαφή μηδέν. Ευτυχώς είδε την συζήτηση η διοργανώτρια και το θέμα τακτοποιήθηκε, όσον αφορά τη μη παρουσίασή του.
  • Στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, στον οποίο μας έδωσε ωριαία εκπομπή η ΜΜΒΛΒ, που πήγαμε μαζί με τον Ασάφ μετά την παρουσίαση στο σχολείο του Ttzavaras (Παρασκευή), κατέφθασε ο Ggia. Μπροστά στα μικρόφωνα μιλήσαμε για κάμποσα θέματα και πιο πολύ ο Ασάφ. Όμως έπρεπε να δείτε το τεράστιο τραβηγμένο χαμόγελο που είδαμε όλοι οι άλλοι στο πρόσωπο του Ggia όταν επέμενε να μας πείσει χαριτωμένα και λάμποντας να μιλήσει για την G0ld3nD4wn και τη Βικιπαίδεια. Οι λοιποί παίρναμε βαθιές ανάσες, τον κοιτούσαμε σοβαροί, πέρασαν κάποια λεπτά και τελικά πείσθηκε πως δεν θα έπρεπε να μιλήσει για κάτι τέτοιο σε δημόσιο μικρόφωνο, εκπροσωπώντας την Βικιπαίδεια. Δεν ξέρω πώς ένιωθε μέσα του και αν το κατάλαβε ή το καταλαβαίνει ή όχι ακόμα, η κοινότητα όμως τη γλύτωσε (δεν ήταν live).
  • Την Κυριακή είχαμε τη συνάντηση οι βικιπαιδιστές κατ ιδίαν με τον Ασάφ σε κλειστό κύκλο, στο ξενοδοχείο του. Από τη συνάντηση αποχώρησαν δύο συνβικιπαισιστές που δεν άντεχαν τον πολυβολικό καταιγισμό του λόγου του Ggia δίπλα τους. Πολύ ευγενικά είχαν υποχρεώσεις, και πράγματι θα είχαν, όμως η αιτία ήταν μία και μοναδική στα δικά μου μάτια, το ότι δεν καταλάβαινε ο Ggia ότι πυροβολώντας φραστικά ο άλλος κλείνεται αντί να ανοίγει στον λόγο σου. Είναι εκτίμησή μου πως δεν μπορούσε να ελέγξει στη συγκυρία εκείνη την ορμή του λόγου του και το αποτέλεσμά της.
  • Τη Δευτέρα που ακολούθησε είχαμε την παρουσίαση στη ΜΜΒΛΒ. Περιμένοντας να ξεκινήσουμε, έπιασαν την κουβέντα ο Glavkos και ο Ggia με τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης. Είχε γίνει προεργασία για έναν ολόκληρο χρόνο και πραγματικά η διευθύντρια αγκάλιασε τη Βικιπαίδεια παρόλες τις αρχικές επιφυλάξεις που έχει κανείς, για την επαφή με μια ανοικτή κοινότητα, σε μια τέτοια θέση ευθύνης. Γνωρίζοντας τη λεπτότητα με την οποία χρειάστηκε να πλαισιώσω τη δράση και την παρουσία μου εκεί, αισθάνθηκα πίεση όταν είδα τη διευθύντρια να γέρνει προς τα πίσω ακουμπώντας σε πάγκο, με τον Ggia να πυροβολεί φραστικά χωρίς να αφήνει τον άλλο να πάρει ανάσα και με το χέρι στη μέση και τον αγκώνα προτεταμένο στο πλάι. Μίλησα στον Glavkos (που μπορούσα δηλαδή) να χαμηλώσουν τον τόνο τους και πράγματι υπήρξε αποτέλεσμα, στον Ggia κατέβασα δύο φορές τον αγκώνα του για να χαλαρώσει το σώμα του και να μην είναι σε ένταση ο λόγος του. Μπορεί να παρανόησα με τις λεπτομέρειες, ένα χρόνο όμως δούλευα πάνω εκεί με βάση αυτές. Το να διεκδικείς είναι σωστό, το να πυροβολείς με τον λόγο σου κάποιον που με πολύ κόπο έχει νικήσει την επιφυλακτικότητά του, κλείνει τον άλλον. Γνώμη μου και μπορώ να την έχω, έχω δουλέψει πολύ στη ΜΜΒΛΒ.
  • Όταν τελείωσε η εκδήλωση η ΜΜΒΛΒ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία με την κοινότητα. Παρόλη τη μικρή συμμετοχή του κοινού, η ουσία ήταν πως μας αγκάλιασαν κι αυτό ήταν το κέρδος. Φεύγοντας λοιπόν στο προαύλιο, ο Ggia φόρεσε πάλι το τραβηγμένο χαμόγελο, βρίσκεται δίπλα σε εμένα και την υπεύθυνη των εργαστηρίων της Βικιπαίδειας στη βιβλιοθήκη και της λέει: «Ο Μάνος μας είπε πως έκανες μήνες να μπεις να επεξεργαστείς λήμματα. Γιατί, ε;». Την προηγούμενη πράγματι είχα αναφέρει πόσο δύσκολο είναι να φέρει κανείς κοντά στη Βικιπαίδεια ανθρώπους και πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι συναντήσεις και ότι μια φορά τον μήνα δεν αρκεί για συστηματικά εργαστήρια. Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό, έφερε την κοπέλα σε δύσκολη θέση να απολογηθεί και ταυτόχρονα επιχείρησε να κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας καθώς θα έπρεπε να δώσω εξηγήσεις με τη σειρά μου για πράγματα που ειπώθηκαν σε κλειστό κύκλο προς χάριν διδαχής δικής μας και όχι για να ψέξουμε άλλους.

Επειδή μπορεί να αποδοθούν όλα στο «δεν κατάλαβα», παρακαλώ να γίνει δήλωση του Ggia πως κατάλαβε κάποια τουλάχιστο από όσα είπα και να αλλάξει πρακτική πριν όλο αυτό ριζώσει ως συμπεριφορά, γιατί επιδρά άμεσα στην κοινότητα. Ο Ggia δεν γράφει μόνο λήμματα και ανεβάζει φωτογραφίες, μας εκπροσωπεί ενίοτε. Παρακαλώ την προσοχή σας ώστε να μπει, αν και όταν χρειαστεί, στην θέση του. ManosHacker 11:47, 7 Μαΐου 2013 (UTC)