Σαραντάπορο Λάρισας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: το Σαραντάπορο βρίσκεται στα Βορειοδυτικά του νομού Λάρισας (στα σύνορα με το νομό Κοζάνης). Ο πλ...
 
Amalgam (συζήτηση | συνεισφορές)
μ ++κατ.
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
το Σαραντάπορο βρίσκεται στα Βορειοδυτικά του νομού Λάρισας (στα σύνορα με το νομό Κοζάνης). Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 907 κατοίκους. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.
Το '''Σαραντάπορο''' βρίσκεται στα Βορειοδυτικά του [[Νομός Λάρισας|νομού Λάρισας]] (στα σύνορα με το [[Νομός Κοζάνης|νομό Κοζάνης]]). Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 907 κατοίκους. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Στα όρια του χωριού βρίσκεται αρχαιολογικός χώρος προκλασικής εποχής, ο οποίος είναι επισκέψιμος για το κοινό. Το Σαραντάπορο απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό τον Οκτώβριο του [[1912]] κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Στην στρατηγική θέση των Στενών του Σαρανταπόρου (που αποτελεί φυσικό πέρασμα μεταξύ της [[Θεσσαλία|Θεσσαλίας]] και της [[Δυτική Μακεδονία|Δυτικής Μακεδονίας]]), πραγματοποιήθηκε η [[Μάχη του Σαρανταπόρου]] κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου.
Στα όρια του χωριού βρίσκεται αρχαιλογικός χώρος προκλασικής εποχής ο οποίος είναι επισκέψιμος για το κοινό.
Το Σαραντάπορο απελευθερώθηκε απο τον τουρκικό ζυγό τον Οκτώβριο του 1912 κατά τη διάρκεια του Α Βαλκανικού Πολέμου. Στην στρατηγική θέση των Στενών του Σαρανταπόρου (που αποτελεί φυσικό πέρασμα μεταξύ της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας), πραγματοποιήθηκε η Μάχη του Σαρανταπόρου κατά τη διάρκεια του Α Βαλκανικού Πολέμου.
Η τουρκική ονομασία του χωριού είναι Γκλίκοβον.
Η τουρκική ονομασία του χωριού είναι Γκλίκοβον.

[[Κατηγορία:Χωριά της Ελλάδας]]

Έκδοση από την 20:58, 3 Μαρτίου 2007

Το Σαραντάπορο βρίσκεται στα Βορειοδυτικά του νομού Λάρισας (στα σύνορα με το νομό Κοζάνης). Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 907 κατοίκους. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Στα όρια του χωριού βρίσκεται αρχαιολογικός χώρος προκλασικής εποχής, ο οποίος είναι επισκέψιμος για το κοινό. Το Σαραντάπορο απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό τον Οκτώβριο του 1912 κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Στην στρατηγική θέση των Στενών του Σαρανταπόρου (που αποτελεί φυσικό πέρασμα μεταξύ της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας), πραγματοποιήθηκε η Μάχη του Σαρανταπόρου κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Η τουρκική ονομασία του χωριού είναι Γκλίκοβον.