Μίνως Κυριακού: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης σε 1942 από 1938 σύμφωνα με το βιογραφικό του, στη σελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 2: Γραμμή 2:




Ο '''Μίνωας Κυριακού''' (γεν. [[1942]]) είναι Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας από την [[Αθήνα]]. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου [[ΑΝΤΕΝΝΑ]] και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του [[Πανελλήνιος Γ.Σ.|Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου]] και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).
Ο '''Μίνωας Κυριακού''' (γεν. [[1942]])<ref>http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&catid=35&Itemid=56&lang=el</ref> είναι Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας από την [[Αθήνα]]. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου [[ΑΝΤΕΝΝΑ]] και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του [[Πανελλήνιος Γ.Σ.|Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου]] και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).


Από τον Δεκέμβριο του [[2004]] είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό [[Μαρί Κωνσταντάτου]] και έχει δύο γιους και μία κόρη.
Από τον Δεκέμβριο του [[2004]] είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό [[Μαρί Κωνσταντάτου]] και έχει δύο γιους και μία κόρη από προηγούμενο γάμο.

== Ιστορικό και Επαγγελματική Δραστηριότητα ==

Ο '''Μίνωας Κυριακού''' σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προ παππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός [[Δημήτριος Βούλγαρης]] που είχε διατελέσει Πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο [[Αλέξανδρος Κορυζής]] ο οποίος διατέλεσε επίσης Πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940 - 1941.

Γόνος οικογένειας εφοπλιστών με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση να ιδρύεται το 1852. Ο '''Μίνωας Κυριακού''' δραστηριοποιήθηκε στο τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την [[ATHENIAN TANKERS Inc.]] Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες Εμπορίου Πετρελαιοειδών, την [[BACOIL INTERNATIONAL]] και την [[ATHENIAN OIL TRADING Inc.]], οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 ο '''Μίνωας Κυριακού''' δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των media και της τηλεόρασης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμό ANT1 FM 97,2 στην Αθήνα<ref>http://www.antennagroup.gr/www/group/default.aspx</ref>. Το 1989 ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού εγκαινιάζεται η τηλεόραση του ANT1 η οποία ως και σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της τηλεόρασης. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ο οποίος ιδρύθηκε το 1999 <ref>http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&catid=35&Itemid=56&lang=el</ref> σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

== Αθλητισμός ==

Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά για την αναβίωση του Διεθνούς Μίτινγκ των ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΙΩΝ το οποίο και το 2002 εντάχθηκε στην κατηγορία SUPER GRAND PRIX της [[IAAF]].


== Προβλήματα με το νόμο ==
== Προβλήματα με το νόμο ==
Γραμμή 20: Γραμμή 32:
[[Κατηγορία:Έλληνες επιχειρηματίες]]
[[Κατηγορία:Έλληνες επιχειρηματίες]]
[[Κατηγορία:Έλληνες πρόεδροι αθλητικών συλλόγων]]
[[Κατηγορία:Έλληνες πρόεδροι αθλητικών συλλόγων]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1938]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1942]]

Έκδοση από την 18:58, 3 Απριλίου 2013


Ο Μίνωας Κυριακού (γεν. 1942)[1] είναι Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας από την Αθήνα. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Από τον Δεκέμβριο του 2004 είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου και έχει δύο γιους και μία κόρη από προηγούμενο γάμο.

Ιστορικό και Επαγγελματική Δραστηριότητα

Ο Μίνωας Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προ παππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει Πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης Πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940 - 1941.

Γόνος οικογένειας εφοπλιστών με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση να ιδρύεται το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στο τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την ATHENIAN TANKERS Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες Εμπορίου Πετρελαιοειδών, την BACOIL INTERNATIONAL και την ATHENIAN OIL TRADING Inc., οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των media και της τηλεόρασης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμό ANT1 FM 97,2 στην Αθήνα[2]. Το 1989 ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού εγκαινιάζεται η τηλεόραση του ANT1 η οποία ως και σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της τηλεόρασης. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ο οποίος ιδρύθηκε το 1999 [3] σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Αθλητισμός

Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά για την αναβίωση του Διεθνούς Μίτινγκ των ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΙΩΝ το οποίο και το 2002 εντάχθηκε στην κατηγορία SUPER GRAND PRIX της IAAF.

Προβλήματα με το νόμο

Έχει κάνει καταπάτηση τεσσάρων στρεμμάτων στο Πεδίον του Άρεως, προεκτείνοντας παράνομα τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, με την κάλυψη του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών[4].

Τον Φεβρουάριο του 2007 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα την κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του χειμέριου κύματος αλλά και επέκταση της ακτής, δηλαδή προέκταση και μέσα στη θάλασσα.[5] Κατόπιν τούτου, υπέβαλε έφεση και κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ εώς ότου γίνει η δίκη σε δευτερο βαθμό.[6]

Παραπομπές

  1. http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&catid=35&Itemid=56&lang=el
  2. http://www.antennagroup.gr/www/group/default.aspx
  3. http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66&catid=35&Itemid=56&lang=el
  4. galera.gr Η συνηθεια που έγινε λατρεία
  5. paron.gr Βαριά καμπάνα στον Κυριακού για τα αυθαίρετα στον Άγιο Αιμιλιανό
  6. kathimerini.gr Εγγύηση Κυριακού μέχρι τη δίκη