Σινδ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
Η '''Σιντ''' είναι μία από τις τέσσερις επαρχίες του [[Πακιστάν]] και αποτελεί την ιστορική κοιτίδα των Σιντ. Είναι επίσης γνωστή τοπικά ως Μεχράν και της έχει δοθεί ο τίτλος Μπαμπ-ουλ-Ισλάμ (''Η Πύλη του Ισλάμ''). Έχει έκταση 140.914 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 35.764.539 κατοίκων (απογραφή 2012).
Η '''Σιντ''' είναι μία από τις τέσσερις επαρχίες του [[Πακιστάν]] και αποτελεί την ιστορική κοιτίδα των Σιντ. Είναι επίσης γνωστή τοπικά ως Μεχράν και της έχει δοθεί ο τίτλος Μπαμπ-ουλ-Ισλάμ (''Η Πύλη του Ισλάμ''). Έχει έκταση 140.914 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 35.764.539 κατοίκων (απογραφή 2012).


Το όνομα Σιντ προέρχεται από τον [[Ινδός|Ινδό]] ποταμό που χωρίζει την περιοχή Σιντ από αυτή του [[Βαλουχιστάν]] και το μεγάλο ιρανικό οροπέδιο. Το ποτάμι αυτό ήταν γνωστό στους αρχαίους Ιρανούς ως Ιντούς, στα σανσκριτικά ως Σίντου, στα ασσυριακά ως Σίντα, στους Έλληνες ως Ινδός και στους Ρωμαίους ως Ιντούς, στους Πέρσες ως Αμπ-ε-σιντ, στους Παστούν ως Αμπασίντ, στους Άραβες ως Αλ-Σιντ, στους Κινέζους ως Σιντόου και στουε Ιάπωνες ως Σαντρι.
Το όνομα Σιντ προέρχεται από τον [[Ινδός|Ινδό]] ποταμό που χωρίζει την περιοχή Σιντ από αυτή του [[Βαλουχιστάν]] και το μεγάλο ιρανικό οροπέδιο. Το ποτάμι αυτό ήταν γνωστό στους αρχαίους Ιρανούς ως Ιντούς στη γλώσσα Αβεστάν, στα σανσκριτικά ως Σίντου, στα ασσυριακά ως Σίντα, στους Έλληνες ως Ινδός και στους Ρωμαίους ως Ιντούς, στους Πέρσες ως Αμπ-ε-σιντ, στους Παστούν ως Αμπασίντ, στους Άραβες ως Αλ-Σιντ, στους Κινέζους ως Σιντόου.



[[ar:السند (إقليم)]]
[[az:سیند]]
[[be:Правінцыя Сінд]]
[[bn:সিন্ধু প্রদেশ]]
[[br:Sindh]]
[[ca:Sind]]
[[cs:Sindh]]
[[da:Sindh]]
[[de:Sindh]]
[[diq:Sind]]
[[en:Sindh]]
[[eo:Sindh]]
[[es:Sind]]
[[et:Sindh]]
[[eu:Sindh]]
[[fa:استان سند]]
[[fi:Sindh]]
[[fr:Sind]]
[[ga:An tSind]]
[[gu:સિંધ]]
[[hi:सिंध]]
[[hif:Sindh]]
[[hu:Szindh]]
[[id:Sindh]]
[[it:Sindh]]
[[ja:シンド州]]
[[ko:신드 주]]
[[lt:Sindas]]
[[lv:Sinda]]
[[mr:सिंध]]
[[ms:Sindh]]
[[ne:सिन्ध]]
[[new:सिन्ध]]
[[nl:Sindh]]
[[nn:Sind]]
[[no:Sind (Pakistan)]]
[[pa:ਸਿੰਧ]]
[[pl:Sindh]]
[[pnb:سند]]
[[ps:سند]]
[[pt:Sind]]
[[ro:Sindh]]
[[ru:Синд]]
[[sco:Sindh]]
[[sd:سنڌ]]
[[sh:Sindh]]
[[simple:Sindh]]
[[sq:Sind]]
[[sr:Синд]]
[[sv:Sindh]]
[[ta:சிந்து மாகாணம்]]
[[tr:Sind Eyaleti]]
[[uk:Сінд]]
[[ur:سندھ]]
[[vec:Sindh]]
[[vi:Sindh]]
[[war:Sindh]]
[[yo:Sindh]]
[[za:Saenqdaek]]
[[zh:信德省]]

Έκδοση από την 20:40, 22 Μαρτίου 2013

Η επαρχία Σιντ του Πακιστάν

Η Σιντ είναι μία από τις τέσσερις επαρχίες του Πακιστάν και αποτελεί την ιστορική κοιτίδα των Σιντ. Είναι επίσης γνωστή τοπικά ως Μεχράν και της έχει δοθεί ο τίτλος Μπαμπ-ουλ-Ισλάμ (Η Πύλη του Ισλάμ). Έχει έκταση 140.914 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 35.764.539 κατοίκων (απογραφή 2012).

Το όνομα Σιντ προέρχεται από τον Ινδό ποταμό που χωρίζει την περιοχή Σιντ από αυτή του Βαλουχιστάν και το μεγάλο ιρανικό οροπέδιο. Το ποτάμι αυτό ήταν γνωστό στους αρχαίους Ιρανούς ως Ιντούς στη γλώσσα Αβεστάν, στα σανσκριτικά ως Σίντου, στα ασσυριακά ως Σίντα, στους Έλληνες ως Ινδός και στους Ρωμαίους ως Ιντούς, στους Πέρσες ως Αμπ-ε-σιντ, στους Παστούν ως Αμπασίντ, στους Άραβες ως Αλ-Σιντ, στους Κινέζους ως Σιντόου.