Επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
GrouchoBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: lv:Sendijas Hukas pamatskolas apšaude
Γραμμή 32: Γραμμή 32:
[[kk:Сэнди Хук бастауыш мектебіндегі атыс]]
[[kk:Сэнди Хук бастауыш мектебіндегі атыс]]
[[ko:샌디훅 초등학교 총기 난사 사건]]
[[ko:샌디훅 초등학교 총기 난사 사건]]
[[lv:Sendijas Hukas pamatskolas apšaude]]
[[ml:സാൻഡി ഹുക്ക് എലിമെന്ററി സ്കൂൾ വെടിവയ്പ്പ്]]
[[ml:സാൻഡി ഹുക്ക് എലിമെന്ററി സ്കൂൾ വെടിവയ്പ്പ്]]
[[nl:Schietpartij op de Sandy Hook Elementary School]]
[[nl:Schietpartij op de Sandy Hook Elementary School]]

Έκδοση από την 21:01, 3 Μαρτίου 2013

Αφιερώσεις και λουλούδια στα θύματα

Με το δημοσιογραφικό τίτλο "Μακελειό του Κονέκτικατ" φέρεται η μανιακή επίθεση και ψυχρή δολοφονία παιδιών του δημοτικού σχολείου Σάντυ Χουκ προάστιο - χωριό της πόλης Νιουτάουν, της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ που σημειώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, με τραγικό απολογισμό 26 θύματα, προκαλώντας διεθνή συγκίνηση.

Συγκεκριμένα ο φερόμενος δράστης Αμερικανός εικοσάχρονος Άνταμ Λάντζα φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, αφού προηγουμένως σκότωσε την μητέρα του στο σπίτι του, μετέβη στη συνέχεια με το αυτοκίνητο της μητέρας του στο εν λόγω σχολείο της πόλης οπλισμένος με τρία όπλα, (δύο πιστόλια και ένα ημιαυτόματο στρατιωτικό όπλο), όπου εισβάλλοντας σε σχολική τάξη και πυροβολώντας αδιάκριτα σκόρπισε τον θάνατο σε 26 άτομα εκ των οποίων τα 20 ήταν μαθητές ηλικίας μέχρι 10 ετών. Ακολούθως φέρεται ο ίδιος να έθεσε τέρμα στη ζωή του. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας τα όπλα που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν νόμιμα αγορασμένα με άδεια οπλοκατοχής στη μητέρα του, το πρώτο θύμα.

Ενημερωθείς αμέσως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα, εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν δίνοντας εντολή για τετραήμερο πένθος σ΄ όλη τη χώρα με μεσίστιες σημαίες σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια, υπογραμμίζοντας "Τα περασμένα χρόνια περάσαμε πολλές ανάλογες τραγωδίες, είτε στο δημοτικό σχολείο του Nιουτάουν, στον εμπορικό κέντρο στο Όρεγκον, σε ναό στο Ουισκόνσιν, σε κινηματογράφο στο Κολοράντο ή στη γωνία του δρόμου στο Σικάγο. Αυτές οι γειτονιές είναι γειτονιές μας κι αυτά τα παιδιά δικά μας παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να συσπειρωθούμε και να προχωρήσουμε σε ενέργειες για να προλάβουμε περισσότερες τραγωδίες ανεξαρτήτως πολιτικής", εκφράζοντας παράλληλα και τη μεγάλη του συμπάθεια στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή