Secret Garden: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: jv:Secret Garden
μ r2.7.2+) (Ρομπότ: Προσθήκη: he:סיקרט גארדן
Γραμμή 50: Γραμμή 50:
[[fr:Secret Garden (artiste)]]
[[fr:Secret Garden (artiste)]]
[[gd:Secret Garden]]
[[gd:Secret Garden]]
[[he:סיקרט גארדן]]
[[hu:Secret Garden (együttes)]]
[[hu:Secret Garden (együttes)]]
[[id:Secret Garden]]
[[id:Secret Garden]]

Έκδοση από την 20:45, 27 Φεβρουαρίου 2013

Για άλλες χρήσεις, δείτε: Secret Garden (αποσαφήνιση).
Fionnuala Sherry & Rolf Løvland

Οι Secret Garden είναι ένα μουσικό δίδυμο με ιρλανδικές και νορβηγικές καταβολές. Το όνομά τους στα ελληνικά σημαίνει Μυστικός Κήπος, ενώ το είδος της μουσικής τους καλείται New Instrumental (ένα είδος ορχηστρικής New Age χωρίς στίχους). Το δίδυμο απαρτίζουν η Ιρλανδέζα παίκτρια βιολιού Fionnuala Sherry και ο Νορβηγός συνθέτης και πιανίστας Rolf Løvland.

Μουσική Πορεία

Το 1995 κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας τη Νορβηγία με τη μουσική σύνθεση Nocturne. Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά μέχρι σήμερα που ένα ορχηστρικό κομμάτι κέρδισε το διαγωνισμό. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή το συγκρότημα προσέθεσε στην αρχή και το τέλος λίγους στίχους στα νορβηγικά γραμμένους από τον Petter Skavlan. Τους στίχους αυτούς τραγούδησε ο Νορβηγός Gunnhild Tvinnereim, αν και δεν αποτελεί μέρος του συγκροτήματος. Σημειώνεται πως ο Rolf Løvland επίσης συνέγραψε το τραγούδι "La det swinge" (Let it swing) που εξασφάλισε στη Νορβηγία την πρώτη της νίκη στο διαγωνισμό της Eurovision το 1985.


Η επιτυχία των Secret Garden στη Eurovision εξασφάλισε στο συγκρότημα διεθνή αναγνωρισιμότητα και εκτόξευσε το πρώτο τους album με τίτλο Songs from a Secret Garden. Πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, έγινε πλατινένιο στη Νορβηγία και την Κορέα, χρυσό στην Ιρλανδία, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Ζηλανδία και έμεινε για δύο χρόνια στα New Age Charts του αμερικάνικου Billboard (1996-97).


Το album White Stones ακολούθησε το 1997, φτάνοντας επίσης στο top ten του Billboard. Τα Dawn of a New Century, ξανά με στίχους του Petter Skavlan, το 1999, Dreamcatcher το 2001 και Once In a Red Moon το 2002 επίσης δέχτηκαν θερμή υποδοχή από το κοινό και κάποια έφτασαν επίσης στο top ten του Billboard.


Το 2004 κυκλοφόρησαν το Dreamcatcher: Best Of για την περιοδεία τους στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Έφτασε στην κορυφή των αυστραλέζικων New Age charts και του ARIA top 50 album chart.


Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες

  • Η Barbra Streisand υιοθέτησε το τραγούδι "Heartstrings" από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος ως "I've Dreamed Of You" για το άλμπουμ της A Love Like Ours. Ακούστηκε επίσης στο γάμο της με τον James Brolin.
  • Το διασημότερο τραγούδι του συγκροτήματος, το "You Raise Me Up", που ερμήνευσε ο Brian Kennedy, ηχογράφησαν πάνω από εκατό άλλοι καλλιτέχνες.

Δισκογραφία

  • Songs from a Secret Garden (1995)
  • White Stones (1997)
  • Fairytales (1998)
  • Dawn of a New Century (1999)
  • Dreamcatcher (2001)
  • Once in a Red Moon (2002)
  • Dreamcatcher: Best of Secret Garden (2004, Αυστραλία)
  • Earthsongs (2004)

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Secret Garden της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).